Nyheter

Premiär för andra säsongen av Tomelillapodden

Nu lanseras den andra säsongen av Tomelillapodden. De nya avsnitten släpps varje månad med start idag 27 augusti.

Liksom tidigare intervjuas medarbetare i kommunen i sex nya avsnitt för att ge lyssnarna en bild av hur det är att jobba i kommunen och livet i Tomelilla på Österlen.

- Avsnitten är upplagda som ett samtal där vi som arbetar i kommunen själva berättar om vad vi gör och varför vi gör det, säger Britt-Marie Börjesson, kommundirektör. Det är lätt att ta till sig och blir mer personligt än vad exempelvis en skriven text många gånger blir.

Säsong två inleds med ett avsnitt där Britt-Marie Börjesson berättar om vad det innebär att vara en mellanrumsledare och hur dessa påverkar en verksamhet. Därefter är det digitaliseringsstrateg Hampus Månsson som bland annat pratar om varför det är viktigt för en kommun att våga utvecklas.

I resterande avsnitt får vi lyssna till allt från hur en bygglovshantering kan snabbas upp till vad proffsboxning och fritidsgårdar har gemensamt och vilken roll en kommunal konsthall har.

Kort om avsnitten i säsong två:

#13 Mellanrumsledare
Intervju med kommundirektör Britt-Marie Börjesson om vad mod innebär för en chef och vad begreppet mellanrumsledare betyder för en verksamhet.

#14 Digitalisering i en liten kommun
Intervju med digitaliseringsstrateg Hampus Månsson om att våga utvecklas.

#15 Bygglovshantering med kunden i centrum
Intervju med samhällsbyggnadschef Niklas Sommelius om allt från råkor till snabb bygglovshantering med fokus på kunden.

#16 Fritidsgård och proffsboxare
Intervju med Armand Krajnc, samordnare för fritidsgården SOFFTA. Armand berättar om hur hans erfarenheter som proffsboxare och tränare kommer till nytta i jobbet på fritidsgården.

#17 Vilken roll har en kommunal konsthall?
Intervju med Désirée Lennklo, intendent på Tomelilla konsthall om kultur, historia och vad ett besök på konsthallen erbjuder.

En podd är en sändning som du kan lyssna till direkt eller ladda ner via internet. Du hittar Tomelillapodden på tomelilla.se/tomelillapodden, under soundcloud.se eller på andra ställen där poddar finns.

Lyssna till första avsnittet för säsongen här.