Nyheter

Prata hållbara resor och testa el-scooter

Välkommen till stationen i Tomelilla på fredag 17 september. Ställ frågor om hållbart resande och testa att åka el-scooter.

Representanter från kommunen och projektet ”Mobilitet på tvärs” finns på stationen mellan klockan 6.30 –9.30 för att prata om hållbara sätt att resa.  Det bjuds på kaffe och du kan ställa frågor om el-scootrar, elcyklar, bilpool, projektet ”Mobilitet på tvärs” och hållbart resande i stort.

Pilot för att testa el-scootrar i Tomelilla

På fredagen den 17 september startar en pilot för att testa el-scootrar i Tomelilla. Piloten är en del av projektet ”Mobilitet på tvärs” och görs i samarbete med TIER Mobility. Testet pågår i tre månader. Syftet är att utforska och lära mer kring nya sätt att resa hållbart och få kunskap om resesättet kan fungera på en mindre ort som Tomelilla, som saknar stadstrafik.

Bli testresenär

Väljer du att bli testresenär i projektet får du testa el-scooter kostnadsfritt mot att du svarar på en utvärdering. Fråga våra representanter så hjälper de dig. Du kan också anmäla dig som testresenär på sjobo.se/mpt. Det kommer gå att resa med el-scootrarna även utan att vara testresenär under testperioden. Läs mer och ladda ner appen på TIER – change mobility for good.

Europeiska mobilitetsveckan

Aktiviteten på torget gör kommunen i samband med att Europeiska mobilitetsveckan äger rum. Veckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter och genomförs den 16–22 september varje år.

Se en film om Europeiska mobilitetsveckan.