Nyheter

Påskhälsning

Våren närmar sig och vi har en påskhelg framför oss. Vi hade båda hoppats på att årets påskhälsning skulle skrivas i en tid då fler hade vaccinerats och pandemin hade börjat avmattas, men där är vi inte riktigt ännu.

Däremot väntar våren som är en underbar tid. Det blir lättare att vistas utomhus i takt med att värmen kommer, grödor växer och träd och vårlökar slår ut. Det ger kraft att orka hålla ut och fortsätta följa de råd och rekommendationer som fortsatt måste följas.

Det är glädjande att vår kommun inte drabbats lika hårt av arbetslöshet som resten av Skåne och beundransvärt gjort av alla er näringsidkare som kämpat vidare med era verksamheter i dessa utmanande tider. Vi är så klart också väldigt glada att vi inom kommunen klarat av att lösa en krisledning och hantera pandemin samtidigt som våra välfärdstjänster fortsatt att fungera på ett bra sätt. Det har varit och är en utmaning för oss alla med all ny information och restriktioner som kommer snabbt eller förändras från en dag till en annan.

Att vi klarat oss så bra hittills i Tomelilla, tror vi beror på allas vår vana vid kreativa lösningar och goda företagsanda. Det är viktigt att bygga system för nytänkande och lärande också i en kris.

Stort tack till er alla – invånare, näringsidkare och kommunens medarbetare!

Håll i och håll ut lite till!


Glad Påsk!

Per-Martin Svensson (M) kommunstyrelsens ordförande

Britt-Marie Börjesson, kommundirektör