Nyheter

Påskfint i Tomelilla genom samarbete

I år har företag, byalag och föreningar samarbetat för att det ska bli påskfint i Tomelilla. Finsnickaren på Österlen har gjort olika träfigurer med påsktema och materialet kommer från WBP Trading. Förskolebarn, ungdomar från Soffta och daglig verksamhet har sedan målat figurerna.

Matilda Andersson, näringslivsutvecklare i Tomelilla kommun, ska pynta tätorten tillsammans med fritidsgården Soffta. Även byarna har fått pynt.

– Det känns jätteroligt med allt engagemang! Min roll har varit att koordinera aktiviteterna med hjälp av Företagarna i Tomelilla. Vi hoppas att alla Tomelillabor uppskattar pyntet som förskolebarn, daglig verksamhet och Soffta har målat, säger Matilda.

Med sponsring och hjälp från: WBP Trading, Finsnickaren på Österlen, Bo Ohlsson, Företagarna i Tomelilla, Salana Fastighets AB, Olles Färg, byalagen i Tomelilla kommun, Soffta fritidsgård, daglig verksamhet och förskolor i Tomelilla kommun blir det påskfint i Tomelilla.

På torsdag 6 april kommer också påskägg vara gömda på Torget i Tomelilla, längs Centralgatan fram till början av Gustavs torg. I påskäggen kommer det finnas instruktioner hur barnen ska göra för att få ut sitt godis. Påskpyssel, fotbollsturnering, äggmålning och film är andra aktiviteter i påsklovsprogrammet.

Alla aktiviteter i påsklovsprogrammet hittar du här.