Nyheter

Österlenhem - Marguerite firar 40 år som hyresgäst hos oss

I år är det 40 år sedan Marguerite flyttade in hos Österlenhem, fast det hette Stiftelsen Tomelillabostäder på den tiden.

- Jag har trivts och fått hjälp av er under årens lopp med både registrering i kösystemet, dörröppnare med mera så jag kände att jag ville ge lite tillbaka och beställde smörgåstårtor, tårtor och bullar till er, säger Marguerite.

 

Marguerite berättar att när hon var 24 år och hälsade på goda vänner, som bodde i samma hus som hon själv bor i idag, fick en känsla av att hon hittat hem. Här vill jag bo, tänk om jag kan få en lägenhet här! Så blev det och 1:e juni 1981 flyttade hon in på tredje våningen. Hon har därefter bott en våning ner i en tvåa för att nu 1:e augusti flytta in i en etta på bottenvåningen. Marguerite har bott i samma hus hela tiden i två olika trappuppgångar.

Marguerite är en mycket glad och positiv människa trots de bekymmer hon har med att förflytta sig.

-     Innan ombyggnationen här i området var det några trappsteg men nu är de borta och utemiljön är så härlig. De vita pionerna som blommade var helt fantastiska och här har blivit mer liv och rörelse i området. Ibland är dagisbarn här och de som kommer och hälsar på berömmer området väldigt. Det är toppen att vi fått inglasade balkonger och till och med katten trivs där och underhåller barnen ibland.

Marguerites syster Gull-Britt flyttade hit till samma område 1982 och de har umgåtts och följt varandra genom hela livet och träffas nästan dagligen. Inom kort flyttar hon in i samma hus som Marguerite men i en annan trappuppgång.

Hon berättar också att den härliga utemiljön har gjort att de haft grillfest på gården och även många andra i området har grillat där. Hon känner till de flesta i området som bor där och många har blivit bekanta med varandra och har en jättefin gemenskap även om Corona påverkat en hel del sista tiden.

Marguerite har alltid deltagit på de informationsmöten som varit. Bland annat inför ombyggnation av utemiljön samt inför utsättning av bikupa i området.  Hon är alltid lika glad och intresserad av vad som händer. Bina har hon knappt märkt av ens men hon hoppas att det producerar mycket honung.

Stort tack Marguerite säger vi på Österlenhem för den goda maten och för att du är en sådan glädjespridare.