Nyheter

Österlen lyser invigs i årets ljusby Tomelilla

4 - 6 november strålar Österlen av ljus genom projektet Österlen lyser. Tomelilla är Årets ljusby.  Evenemanget invigs 4 november i centrala Tomelilla med start 18:00.

Program invigningskvällen

Samling på Gustafs torg

18.00 Ljusshow med EPA-traktorer av Österlens motor- och teknikförening. Följ därefter med på gemensam promenad från Gustafs torg längs med den upplysta och nyrestaurerade Välabäcken. Promenaden svänger av mot det stämningsfulla torget där Tomelilla gymnastikklubb håller igång publiken.

18.30 Invigningen av Österlen lyser 2022 på Tomelilla torg. Kulturskolan uppträder. Österlen lysers ordförande Lars Ottoson inleder och kommunstyrelsens ordförande Leif Sandberg, (C), invigningstalar.

Därefter avslutas invigningsprogrammet med en uppvisning i parkour med Tomelilla gymnastikklubb och ett framträdande med Tomelilla rockkör.

Det kommer finnas mat och dryck från Tomelillas många matföretag i anslutning.

Öppet på konsthallen

17.00-19.00 Tomelilla konsthall har kvällsöppet med finissage.

Passa på att njuta av utställningen ”All Tid, Textil” med Västsvenska mönster- och textilkonstnärer innan den avslutas efter helgen.

18.00 Öppen visning. Ingen föranmälan krävs. Kostnadsfritt evenemang.

Det kommer också hända andra spännande saker runt torget under kvällen av andra arrangörer. Du kan se vad i programmet för Österlen lyser. Där hittar du också vad som händer under hela helgen.

Du kan också delta i Österlen lyser

Byar, föreningar, företag och privatpersoner är med och arrangerar eventen under Österlen lyser. Du kan också vara med genom att tända en marschall eller lykta på trappan, på en mur eller i trädgården. Österlen lyser när hösten är som mörkast.

Hela programmet och mer information på Österlen lysers hemsida.