Nyheter

Ödehus ska kartläggas i kommunen

Det finns ett stort intresse för att restaurera så kallade ödehus, obebodda hus som mer eller mindre förfallit. Samtidigt som det finns många spekulanter som letar hus och vill flytta till Tomelilla kommun just nu.

I sommar kommer Tomelilla kommun göra en kartläggning av hur många övergivna fastigheter som finns inom kommunens gränser.

– Det finns olika anledningar till att hus står tomma och kan verka övergivna. Vi vill komma i kontakt med fastighetsägarna och ställa frågan om hur planen ser ut för framtiden och om vi kan hjälpa till. Om intresset finns kan vi förmedla en kontakt till mäklare, säger Henrik Lundblad näringslivschef.

Det är många personer som vill flytta ut på landsbygden just nu och kommunen märker ett ökat intresse för både tomter och hus.

– Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att flytta hit permanent och samtidigt skapa liv i de hus som av olika anledningar står tomma. Genom att ta en kontakt med fastighetsägarna hoppas vi kunna få dem att renovera, hyra ut eller möjligen sälja fastigheterna, säger Henrik.

Invånare som vill lämna tips eller har frågor är välkomna att höra av sig till Tomelilla direkt på telefon 0417-180 00 eller mejla till kommun@remove-this.tomelilla.remove-this.se.