Nyheter

Nytt projekt ska skapa möten mellan generationer

Nu erbjuder Tomelilla kommun unga som börjar åttonde eller nionde klass hösten 2022 ett meningsfullt och roligt extrajobb. Man söker även gymnasieungdomar som vill vara handledare.

I uppdraget inom projektet Ung och omsorgsfull ingår att sätta omsorgsfull guldkant på tillvaron för äldre på särskilda boenden i Tomelilla kommun.  

- Med det här projektet vill vi väldigt gärna bidra till mötet över generationer. Vi tror att unga och äldre kan utbyta både erfarenhet och kunskap. Samtidigt är detta ett sätt att öka intresset för vårdyrket tidigt, säger Daniel Nilsen, kvalitetschef inom stöd och omsorg i Tomelilla kommun.

Arbetet kommer att ske under helger hösten 2022 och arbetsuppgifterna kan handla om allt från att spela spel, prata, baka eller gå en promenad.

- Det är viktigt att unga upptäcker glädjen som finns i kontakten mellan generationer. Vi vill också visa att äldreomsorgen är ett framtidsyrke med många spännande digitala lösningar, säger Marianne Åkerblad, ordförande vård- och omsorgsnämnden (M).

Kraven för att kunna söka är att man börjar årskurs åtta eller nio till hösten och är skriven i Tomelilla kommun.

Ansök här!