Nyheter

Nu kan du chatta med socialtjänsten

Den som behöver råd och stöd från socialtjänsten får nu ytterligare en väg in. Från och med 5 december är det möjligt att chatta med en socialsekreterare vid fyra tillfällen i veckan.
– Vi vill helt enkelt öka tillgängligheten. Vi ser att målgruppen använder sig av digitala verktyg i andra sammanhang och vi vill också kunna erbjuda det.

I chatten kan man ställa frågor anonymt om till exempel försörjningsstöd, sociala bostadskontrakt eller våld i nära relationer.
– Vi tror att det är en fördel att man kan vara anonym i en chatt, säger Karolina Eriksson som är en av fyra socialsekreterare som kommer att chatta.
– Syftet med chatten är att kunna ge svar på en fråga direkt, men vi kan också behöva hänvisa vidare till rätt myndighet för att personen ska få rätt stöd, tror Emma Hederström, som också kommer att bemanna chatten.

Frågorna behöver inte gälla en själv, det går också bra att chatta som anhörig. Karolina Eriksson och Emma Hederström ser båda fram emot att få möta människor på ett lite nytt sätt.
– Vi blir ofta spindeln i nätet som ska se till att alla får rätt stöd. Vi samverkar ju med många olika aktörer och det är viktigt att man får tillgång till det stöd som finns.

Välkommen att chatta på tomelilla.se måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 11–12.