Nyheter

Nu finns virtuell vattengympa på Österlenbadet

Österlenbadet har kan nu erbjuda fler vattengympapass. Den traditionella vattenträningen med en fysisk instruktör kompletteras med ett virtuellt koncept. Instruktören finns då på en stor skärm intill bassängen.

Tack vare den virtuella träningsplattformen Hydrohex kan vattengympapassen utökas så att träning erbjuds flera gånger i veckan. På en stor skärm ges tydliga videoinstruktioner som guidar dig genom hela träningspasset. Passen är förinspelade och filmade både ovanför och under vattenytan, det gör att du tydligt kan se hur rörelserna ska utföras.

– Den stora fördelen är att fler besökare kan prova på vattengympan utan att boka in sig på en tid. Man kan träna efter några längder i bassängen, före eller efter, bara några övningar eller ett helt pass. Det viktigaste är vi kan erbjuda fler att röra sig i vatten. Det främjar såväl leder och muskulatur som kondition, säger Per-Olle Henriksson, badmästare.

Idag premiärtränade bland annat Sander Dijkstra (M), ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden och Bitte Müller-Hansen (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Därmed är den nya attraktionen invigd och öppen för allmänheten.

Schema för virtuell vattenträning

Passen på skärmen är på mellan vissa tider och på vissa dagar. Skärmen finns på olika ställen de olika dagarna. Du kan komma när du vill under dessa tider och börja träna, det behövs ingen föranmälan.

Måndag och fredag
Tid: klockan 06.10-07.30
Plats: kombibassängen

Onsdagar
Tid: klockan 18.00-19.30
Plats: stora bassängen.

Torsdagar
Tid: klockan 13.00-15.00
Plats: kombibassängen

Lördagar
Tid: klockan 9.00-11.00
Plats: stora bassängen

Söndagar
Tid: klockan 11.00-12.00
Plats: kombibassängen

Välkommen att testa!