Nyheter

Nu finns bilpool i Tomelilla

Det finns fortfarande chans att bli testperson i ett pilotprojekt som undersöker hur en bilpool fungerar i Tomelilla tätort. Piloten görs i samarbete med företaget Bil Bengtsson.

– Bilpool passar den som inte äger en egen bil och bara behöver det ibland. Eller den som kanske behöver en extra bil ibland och tycker det är mycket att äga två bilar, säger Frida Tiberini EU-samordnare och projektledare Tomelilla och Sjöbo kommun.

Testperioden i Tomelilla tätort pågår nu och fram till sista januari. En andra testperiod är planerad i Brösarp från februari till och med maj 2022.

Bli testperson

Det finns fortfarande möjlighet att bli testperson i Tomelilla tätort och Brösarp. Under piloten bjuder vi testpersoner på månadsavgiften som är 99 kronor per månad. Som testperson åtar du dig att testa poolbilen minst en gång och svara på vår utvärderingsenkät.

Så här funkar bilpool

Boka den tid du behöver bilen och betala i en app på din telefon, hämta bilen, kör och lämna tillbaka när du är klar. Projektet bjuder på månadsavgiften men du betalar själv när du använder poolbilen. Priset för bilen i Tomelilla är 65 kronor per timme och 2 kronor per kilometer, bränsle ingår.

Anmäl dig

Anmäl dig genom att mejla frida.tiberini@remove-this.sjobo.remove-this.se om du vill vara testperson i piloten. Ange namn, ort, mejladress och telefonnummer. Du måste bo i Sjöbo eller Tomelilla för att kunna delta.

Läs mer om att bli testperson här: sjobo.se/mpt under bilpoolspilot.

Här hittar du all information om hur bilpoolstjänsten fungerar: rulla.se

Del av Mobilitet på Tvärs

Bilpoolen är ett av flera hållbara resesätt som ska testas inom ramen för Tomelillas och Sjöbos case i ”Mobilitet på Tvärs”, ett stort EU-projekt som görs i samarbete med totalt 17 skånska och danska partners. Testet av bilpool görs i samarbete med det lokala företaget Bil Bengtsson och deras bilpool Rulla med Bil Bengtsson

Läs mer om bilpoolstjänsten på rulla.se

Läs mer om Mobilitet på tvärs och hur du blir testperson på sjobo.se/mpt

Följ oss gärna på Instagram @mpt_sjobo_tomelilla