Nyheter

Näringslivspriser utdelade på gala

Vinnarna i de kategorier som Tomelilla kommun delar ut:

Årets landsbygdsföretag blev Pinneboda Gård. Vinnare av årets entreprenör är Daniel Månsson och Malin Lindblad och årets UF-företag blev Trimit UF och Hyttinredning UF.

Priserna delades ut under fredagens näringslivsgala med oktoberfest-tema.

- Det är fantastiskt att äntligen kunna samlas igen och fira företagens framgångar, säger Henrik Lundblad, exploaterings- och näringslivschef i Tomelilla kommun.

Vinnare 2021
Årets landsbygdsföretag: Pinneboda gård
Motivering: Med stor omtanke för sin gård har Göran Kristiansson och familjen inte bara förvaltat Pinneboda gård från tidigare generationer utan också utvecklat gården, vilket gör både gården och den skånska landsbygden rikare nu och i framtiden.

Årets entreprenör: Daniel Månsson och Malin Lindblad
Motivering: Med stor omtanke för sina kunder och sin personal har Daniel och Malin tillsammans skapat Skånsk Larmtjänst AB, ett riktigt familjeföretag med kontor både i Tomelilla och Malmö. Med kvalité och kunskap i fokus gör de hela Skåne tryggare.

Årets UF-företag: Trimit UF och Hyttinredning UF
Trimit UF: Olivia Rosdahl, Nelly Svensson, Claire Motte

Motivering: Entreprenörerna i detta UF-företag har visat att de har kunnat kombinera sina kunskaper med sitt intresse samt sitt driv och engagemang. De har lyckats extra bra genom sin marknadsföring på sociala medier. På TikTok har de med sina 14 videoklipp från när de arbetar med att klippa hästar, i genomsnitt nästan 62 000 visningar per klipp. Ett av deras videoklipp har visats över 440 000 gånger!

Hyttinredning UF: Måns Nilsson och Martin Nilsson
Motivering: Entreprenörerna i detta UF-företag har lyckats identifierat ett behov för att sedan själva börja tillverka, sälja och frakta måttbeställda hyttbord till sina kunder oavsett traktormodell. De har haft kunder runt om i Sverige men även sålt till Norge. De har visat prov på kreativitet, engagemang och eget driv.

Grattis alla vinnare!