Nyheter

Miljö- och naturpriset 2022 går till Mathias Kreissig och Åsgårds gårdsbutik

Priset som är 10 000 kronor delas denna gång på två vinnare. Stort grattis till Matthias Kreissig och Charlotte och Karl Lundberg som driver Åsgårds gårdsbutik! De gratulerades av Sander Dijkstra (M), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och Eva Ditlevsen, ordförande Naturskyddsföreningen i Tomelilla. Priserna delades ut på Naturskyddsföreningens årsstämma 13 mars.

Motiveringar:

Mathias Kreissig, motivering:

”Med aldrig sinande energi ser Mathias Kreissig till och underhåller Gårdlösaleden och motionsslingan – skräp plockas upp och grenar och annat som kan göra framkomligheten svår tar han bort. Med sin insats bidrar han till att leden används och att fler kommer ut i naturen och får nytta och glädje av leden. Just viljan att göra en egen insats kan vara avgörande för att göra naturen tillgänglig för många, med sitt arbete och engagemang är Mathias Kreissig en förebild.”

Åsgårds gårdsbutik, motivering:

”Charlotte och Karl har byggt upp en verksamhet som värnar djur, natur och det nära. De har en genomtänkt verksamhet som gynnar det närodlade och ekologiska, bland annat genom att jobba med sortbevarande av gammaldags utsäde och med sortval på grödor. Genom att bjuda in både barn och vuxna att se deras verksamhet, de fina fåren och vallhundarna, för de människor närmare naturen.”

Tomelilla kommun och Naturskyddsföreningen i Tomelilla delar årligen ut priset för att uppmärksamma och uppmuntra åtgärder och engagemang för livskraftig natur och ren miljö inom Tomelilla kommun.