Nyheter

Miljö- och naturpris går till förening med passion för friluftsäventyr

Tomelillas Miljö- och naturpris 2021 går till Friluftsfrämjandets lokalförening i Skåne Tranås.

Lokalföreningen startades 1991 och verkar för att barn och unga från Tomelilla och angränsande kommuner skall få uppleva, lära sig om och ta hand om naturen.

Priset som är 10 000 kronor delades ut på Naturskyddsföreningens årsstämma 14 mars. Desireé Mattsson och Ida Wingren tog emot priset och gratulerades av Sander Dijkstra (M), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och Ingmar Jönsson från Naturskyddsföreningen i Tomelilla.

– Det känns jättekul att vår förening får priset! Alla underbara ledare och styrelseledamöter gör verkligen en gedigen ideell insats. Vår drivkraft är att väcka en nyfikenhet i tidig ålder och inte minst öka kunskapen om vår natur samtidigt som vi har det kul tillsammans genom olika aktiviteter, samtal och upplevelser, säger Ida Wingren, avgående ordförande Friluftsfrämjandets lokalförening i Skåne Tranås.

Motivering

”För ett ideellt och outtröttligt arbete med att visa barn från fem års ålder den fantastiska skånska naturen. Med hjälp av lek och upptäckarglädje får främst barn och ungdomar möjligheten att skapa förståelse för naturen och dess värden. Allt ifrån allemansrätten till skräpplockning och vad man skall göra om man är vilse - så klart krama ett träd!”

Tomelilla kommun och Naturskyddsföreningen i Tomelilla delar årligen ut priset för att uppmärksamma och uppmuntra åtgärder och engagemang för livskraftig natur och ren miljö inom Tomelilla kommun.

Här kan du läsa mer om Friluftsfrämjandets lokalförening i Skåne Tranås.