Nyheter

Mer julbelysning i Tomelilla i år

På söndag är det första advent men redan nu har julbelysningen börjat tändas runt om i kommunen. I år blir det mer belysning runt torget och stationen i centrala Tomelilla.

Det blir en hel del nyheter när det gäller julbelysningen i centrala Tomelilla i år. Bland annat kommer stolpdekorationer att sättas upp längs med gångvägen från stationen till Hasse & Tage-museet, stationshuset kommer att få ljusslingor och vid Byaplan kommer en stor lysande julgranskula placeras. På torget kommer det också bli nyheter, allt från granar och bollar i träden med RGB-ljusslingor som kan byta färg till scener med små ljusskådespel som är mobila. De traditionella julgranarna kommer som vanligt sättas upp på torget och runt om i byarna.

– Det känns väldigt kul att få ett juligare Tomelilla i år. All ny belysning har LED-lampor som är mer energieffektiva och har längre livslängd vilket gör dem till ett miljövänligt alternativ. Vi har också planer för framtiden där exempelvis de mobila ljusskådespelen som i år placeras på torget kan flyttas mellan våra olika byar framöver, säger Rasmus Simonsen driftchef Tomelilla kommun.

Julgranarna kommer på plats i alla byar och i centrala Tomelilla under veckan och till första advent ska alla ljusen vara tända. Förseningar i leveransen från leverantören gör dock att stolpdekorationer på gångvägen mellan stationen och Hasse & Tage-museet kommer sättas upp först i början av december.