Nyheter

Marknad och nationaldagsfirande inställda

På grund av risken för spridning av covid-19 ställs Tomelilla marknad in även i år. Det traditionella nationaldagsfirandet ställs också in.

Risken för smittspridning av coronavirus och de restriktioner som finns, gör att kultur- och fritidsnämnden tagit detta beslut.

- Det är otroligt tråkigt att vi inte kan genomföra marknaden i år heller. Vi hoppas att situationen ser annorlunda ut till hösten så att Mikaeli marknad kan genomföras. säger Alexander Verweij Svensson (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Marknaden som har funnits i Tomelilla sedan 1871 skulle ha ägt rum i centrala Tomelilla under sommaren.

- Vi tog beslutet i god tid för att ge företag och knallar framförhållning för sina verksamheter. Både marknaden och nationaldagen är viktiga händelser i Tomelilla, där kommuninvånare och besökare möts över generationer för att umgås. Vi tror och hoppas att det finns en förståelse för beslutet baserat på hur vår omvärld ser ut just nu, säger Alexander.

Kultur- och fritidsnämnden har också tagit beslutet att ställa in det traditionella nationaldagsfirandet 6 juni på torget i centrala Tomelilla.