Nyheter

Marknad och nationaldagsfirande inställda

Det kommer inte arrangeras någon Tomelilla marknad i år, inte heller något traditionellt nationaldagsfirande.

Risken för smittspridning av coronavirus och de restriktioner som finns, gör att kultur- och fritidsnämnden tagit detta beslut.

- Vi ser att det under rådande läge är det enda rimliga, säger Marie Ståhlbrand (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Marknaden har funnits i Tomelilla sedan 1871, så det är ett historiskt beslut att välja att inte arrangera i år.

- Marknaden betyder mycket för Tomelillabor, företag och besökare, fortsätter Marie Ståhlbrand. Inte minst har den varit en dag hemvändare passat på att komma till Tomelilla för att träffa gamla bekanta. Men med en pågående pandemi, tror jag de allra flesta har förståelse för att vi behöver ställa in.

Att kunna ge knallar och andra näringsidkare besked i så god tid som möjligt för att de ska kunna planera sina verksamheter, har varit ett av de bärande skälen att inte vänta och se tiden an för ett beslut.

Kultur- och fritidsnämnden har också tagit beslutet att ställa in det traditionella nationaldagsfirandet 6 juni i centrala Tomelilla. Kommunalråd Leif Sandbergs (C) tal kommer ges i digitala kanaler och utdelande av kultur- och idrottspriser kommer ske vid annat tillfälle.