Nyheter

Var med och påverka ny översiktsplan

Kommunen arbetar med att ta fram en ny översiktsplan. Den nya planen ska ta sikte på hur mark- och vattenområden ska användas på lång sikt. Nu pågår ett dialogarbete där du kan vara med och påverka.

Den nya översiktsplanen ska ange grunden för utvecklingen av den fysiska miljön i hela Tomelilla kommun fram till år 2040. Det kan exempelvis handla om boendemiljö, grönområden, tillgänglighet till och från hemmet, service och utbud, gång- och cykelvägar och hur man trivs och upplever tryggheten i sin ort.

Alla som bor i kommunen kan påverka hur kommunen ska utvecklas i en så kallad medborgardialog.

— Vi vill få in så många synpunkter som möjligt från kommuninvånare. Man kan lämna synpunkter i vår digitala dialogkarta och berätta vad man tycker är bra och vad som kan bli bättre. Vill man hellre träffa oss kommer vi bland annat finnas på Tomelilla marknad 20 juli, säger Monika Jingmond, projektledare.

Dialogen kommer att pågå hela våren och sommaren 2023 fram till och med september.

— Eter dialogprocessen kommer vi att sammanställa alla inkomna synpunkter. Sedan tar vi fram ett förslag och då kan man lämna ytterligare synpunkter. Samrådsperioden blir våren 2024, säger Monika.

Dela din åsikt i dialogkarta

Bidra med dina tankar genom att lämna synpunkter i vår digitala dialogkartan.

➔ Länk till dialogkartan.

Behöver du hjälp att fylla i dialogkartan?

Behöver du hjälp kan du få det på något av våra fyra bibliotek under bemannade öppettider. Biblioteken finns i Smedstorp, Brösarp, Onslunda och Tomelilla. Du kan också komma till kommunhuset och fråga Tomelilla direkt så visar och hjälper de dig.

Vi har även öppna dialoger där du kan träffa oss. 

Här hittar du alla öppna dialoger som är klara nu men det kommer att bli fler som fylls på efter hand.