Nyheter

Kommun-Kim ökar tillgängligheten

Chatboten Kommun-Kim är Tomelilla direkts senaste tillskott och därmed ökar antalet sätt att komma i kontakt med kommunen ytterligare.

Tomelilla direkt, kommunens kontaktcenter, utvecklas hela tiden för att servicenivån för kommuninvånarna ska öka. Med Kommun-Kim går det nu att få svar på frågor och funderingar dygnet runt.

Tomelilla kommun är bland de första kommunerna i Sverige att använda den här typen av chatbot och kommundirektör Britt-Marie Börjesson menar att det är en självklarhet att ligga i framkant i den digitala utvecklingen.

- Vi arbetar fokuserat och löpande med att utveckla kommunens digitala tjänster, säger Britt-Marie Börjesson. En chatbot ökar kommunens tillgänglighet och skapar fler val för kontakt. Som en bonus ger den våra kommunvägledare mer utrymme för de ärenden där invånare och andra behöver mer kvalificerad hjälp.

Chatboten finns tillgänglig på tomelilla.se och kan svara på det mesta som rör den kommunala verksamheten. Kommun-Kim är redan nu expert på vissa områden, medan hen fortfarande har en del att lära på andra områden. Skulle frågan som ställs röra ett ämne där Kommun-Kim inte är fullärd får man som kommuninvånare i stället valet att chatta eller prata med någon av kommunvägledarna på Tomelilla direkt.

- Den mänskliga kontakten finns självklart fortfarande kvar för dem som önskar det. Kim är ett komplement, säger Pamela Lindqvist, enhetschef Tomelilla direkt. 

I dagsläget får alla som väljer att inleda en konversation med Kommun-Kim först en länk till kommunens sida med aktuell information kring corona och covid-19.

- Det är viktigt att just nu nå ut med säkerställd information om coronaviruset, så det känns självklart att låta Kommun-Kim hjälpa till med det, säger Katrin Högborn, kommunikationschef.

I och med Kommun-Kims ankomst, är nya enheten Tomelilla direkt nu fulltalig. Genom Tomelilla direkt har invånarna en väg in i kommunen, även om sätten att ta kontakt är flera.

Kommunvägledarna på Tomelilla direkt nås via telefon, 0417-180 00, mejladress kommun@remove-this.tomelilla.remove-this.se samt i kommunhusets entré. Öppettiderna är sedan en tid tillbaka utökade till 8-16.30 måndag-fredag.