Nyheter

Idag invigdes Kastanjeskolans nya teknikhall

Idag invigdes en komplett utrustad teknikhall i anslutning till Kastanjeskolan. Här finns möjlighet för motorintresserade elever att praktisera sina intressen inom teknik och motor.

Det finns ett stort motorintresse bland många av Kastanjeskolans elever och den här hösten startades EPA- och teknikprofil som ett alternativ till elevens val. Skolan samarbetar också med lokala företag, där eleverna har möjlighet att komma ut i yrkeslivet som en del av sin utbildning.

Teknikhallen som invigdes idag ger eleverna ännu fler möjligheter att utöva sina intressen. Skolan har även startat Österlens Motor- och Teknikförening.

På plats under invigningen fanns förutom elever, lärare och föräldrar även politiker och tjänstepersoner från kommunen. William Nilsson som tävlar i rallycross på elitnivå gjorde ett uppskattat besök. Många lokala företag fanns på plats och berättade om sina verksamheter. Företagarna i Tomelilla delade ut ett diplom för att uppmärksamma kreativitet och företagsamhet. 

– Vårt samarbete med företagen i kombination med att vi nu har en egen teknikhall med verkstad gör att våra elever har goda framtidsutsikter. Eleverna visar ett stort engagemang och vi hoppas att detta ska bli en samlingspunkt för både nya och gamla elever, då tanken är att de ska kunna vara där även efter skoltid, säger läraren Anders Hansson.

Eleverna Filippa, Iza, Wilma och Jenny ser fram emot att börja använda teknikhallen.

– Det kommer bli jättebra och det är kul att vi får vara med och utforma hur vi vill ha det. Vi tror att fler kan bli intresserade av teknik nu när vi har möjligheter att prova, säger tjejerna.