Nyheter

Här tar aktivitetsparken form

Bredvid den redan befintliga multiarenan vid Kastanjeskolan börjar en aktivitetspark ta form. Det ska bli en mötesplats för barn och unga med möjlighet till olika aktiviteter.

Det har länge funnits en efterfrågan bland de yngre om en plats för umgänge och aktivitet. Med initiativet och satsningen från kultur- och fritidsnämnden blir det möjligt redan i sommar.

- Vi tycker det är kul att några av våra förslag nu kommer bli verklighet. Det kommer bli en bra mötesplats för alla, vare sig man gillar att åka skateboard eller inte, säger Lova Wingren Wihl, representant från ungdomsrådet.

Aktivitetsparken kommer innefatta en skatebordbana, utepingisbord, kullerbyttestång och bänkar, saker som ungdomarna önskat i sina förslag.

- Det är med glädje och nyfikenhet som kultur och fritidsnämnden ser aktivitetsparken växa fram. Vi ser fina möjligheter till aktivet, kreativitet och inspiration. Att skapa goda mötesplatser är en viktig del för nämnden. Aktivitetsparken kommer från visionen om en skatepark som under tiden utvecklats, säger Marie Ståhlbrand, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Aktivitetsparken beräknas stå klar i slutet av sommaren. På grund av situationen med corona, är det inte bestämt när och hur en invigning kommer ske.