Nyheter

Han vann Årets insats

Stefan Persson, verksamhetsutvecklare i Tomelilla kommun, har vunnit utmärkelsen Årets insats. Den delades ut på Framtidsgalan i Stockholm 29 maj.

I motiveringen kan man läsa:

”Vinnaren i kategorin Årets insats har en modig och nytänkande inställning som har gett betydande resultat inom offentlig sektor. Dessa resultat har en effekt som inte bara förbättrar i den egna organisationen, utan som även sträcker sig bakom den egna sfären och har potential att skalas upp och uppmuntra andra.”

Själva galan följdes digitalt av Stefan Persson, som på distans fick se sin bild och motiveringen komma upp på storskärm.

- Det är klart att det är väldigt roligt att få utmärkelsen, men jag är inte riktigt van vid att hamna i centrum på detta sätt, säger han.

I kommunen har han arbetat brett med hållbarhet, innovation och tillitsbaserad styrning, men utanför organisationen är det kanske införandet av hållbarhetsverktyget Munkmodellen som gett mest eko.

Betyder din utmärkelse något också för kommunens del?

- Ja, absolut. Dels tycker jag att den visar att vi är en innovativ och modig kommun, dels betyder det en bra skjuts vidare i arbetet med Munkmodellen, menar Stefan Persson.

Framtidsgalan anordnas sedan 2015 av Framtidsverket. Syftet att lyfta fram personer inom offentlig sektor som gör skillnad för människor varje dag, ofta långt utanför sin arbetsbeskrivning. Fyra kategorier pris delas ut: Årets ledare, Årets team, Årets insats och Årets hjälte. Medarbetare i Tomelilla kommun har under flera år gått vidare till final i de olika kategorierna.

Munkmodellen är ett redskap för att föra samman de tre hållbarhetsaspekterna ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet när man utvecklar och följer upp det kommunen gör. Den är i linje med FNs miljömål Agenda 2030.