Nyheter

Fortsatt delvis öppet på kultur- och fritidsanläggningarna

De skärpta allmänna råden i Skåne för att minska spridningen av covid -19 förlängs nu till den 13 december. Tomelilla kommun fortsätter att hålla delvis öppet kultur- och fritidsanläggningarna men begränsar och anpassar besöksmöjligheterna. Sedan en tid tillbaka finns ett bokningssystem för besök.

På detta sätt beaktas folkhälsoperspektivet långsiktigt också om restriktionerna skulle förlängas ytterligare.

Nedanstående gäller längst till och med 13 december 2020. Nya beslut kan komma fattas under denna period och informationen uppdateras.

Kulturhuset i centrala Tomelilla

En begränsning om som mest åtta besökare samtidigt i kulturhuset införs. Boka ditt besök här: tomelilla.se/bokabesok.

Planerade arrangemang ställs in fram till och med 13 december.

Konsthallen

Ordinarie öppettider gäller, tisdag - söndag kl. 12-16. En begränsning om som mest åtta besökare samtidigt i kulturhuset (konsthallen och biblioteket) införs. Boka ditt besök här: tomelilla.se/bokabesok eller genom att ringa 0417 – 181 16 under konsthallens öppettider. Det går också bra att mejla konsthallen@remove-this.tomelilla.remove-this.se.

Biblioteket i Tomelilla

Nya tillfälliga öppettider är måndag – torsdag kl 11-18:30, fredag kl. 11-16. Lördag stängt.

Hjälp med biblioteksärenden kan man få utan att besöka biblioteket genom att ringa 0417-181 90 eller mejla biblioteket@tomelilla.se.

En begränsning om som mest åtta besökare samtidigt i kulturhuset (biblioteket och konsthallen) införs. Boka ditt besök här: tomelilla.se/bokabesok eller genom att ringa 0417-181 90.

Det är under den här perioden inte möjligt att vistas längre tid i biblioteket för att exempelvis läsa eller studera. Biblioteket är endast öppet för snabba ärenden som att låna/lämna böcker eller annan media.

Kulturskolan

Kulturskoleverksamheten fortsätter som tidigare och räknas inte in i maximalt besöksantal då lokalerna finns avskilda. 

Jazzarkivet

Jazzarkivet är stängt under perioden.

Biblioteken i Brösarp, Smedstorp och Onslunda

Ordinarie öppettider gäller.

Det är just nu inte möjligt att vistas längre tid i biblioteket för att exempelvis läsa eller studera. Biblioteket är endast öppet för snabba ärenden som att låna/lämna böcker eller annan media.

Hjälp med biblioteksärenden kan man få utan att besöka biblioteket genom att ringa eller mejla respektive bibliotek under bemannad tid.

Se respektive biblioteks öppettider och kontaktuppgifter här.

Österlenbadet

Simhallen håller fortsatt öppet för simskolor men stänger nu för föreningsverksamhet och begränsar öppettiderna för privatpersoner ytterligare. Uthyrningar till privatpersoner, exempelvis för barnkalas, är inte möjliga just nu.

Öppet för allmänheten: Morgonsim måndag och fredag kl. 06-08.

Maxantal för besökare i simhallen är 50 personer inklusive personal, maxantal i omklädningsrummen är åtta personer per omklädningsrum.

Dusch i badhuset ska ske endast innan bad, dusch efteråt ska ske i hemmet.

Bastun är stängd.

Eftersom tillgången till Österlenbadet blir begränsad under en tid, förlängs alla redan inköpta termins- och årskort med lika lång period som de begränsade öppettiderna gäller. Välkommen till badet när ordinarie öppettider gäller igen, för att uppdatera ditt kort.

Fritidsgården Soffta

Fritidsgården Soffta fortsätter att ha ordinarie öppettider. Verksamheten är dock bara öppen barn unga födda -05 eller senare. Man bedriver verksamheten i mindre grupper med max åtta deltagare i varje.  

Just nu är Soffta stängt, under pågående smittspårning, men öppnar igen 23 november.

Tomelilla direkt

Kommunens kontaktcenter Tomelilla direkt håller öppet måndag - torsdag klockan 8-16.30 samt fredag klockan 8-15 (telefon till klockan 16.30). Det finns dock flera alternativ till ett fysiskt besök:

  • Ringa 0417-180 00
  • Mejla  kommun@tomelilla.se
  • Göra ärendet via någon av e-tjänsterna på https://sjalvservice.tomelilla.se/
  • Om man behöver lämna något till kommunen finns ett brevinkast utanför entrén.

Digitala hjälpen

På Digitala hjälpen tar man emot en person åt gången för att kunna hålla avstånd. Därför kan det vara längre väntetid än vanligt.

Bygglovsavdelningen

Har man ett ärende till bygglovsavdelningen ombeds man använda digitala alternativ i stället för ett fysiska besök, så långt det går. Krävs ett fysiskt besök ska detta förbokas via Tomelilla direkt. Bygglovsavdelningen erbjuder hjälp och guidning via telefon, 0417-180 00 och via mejl, bygg@tomelilla.se.