Nyheter

Fira ett säkert nyår

Det blev en annorlunda jul och det kommer att bli ett annorlunda nyårsfirande. Det är viktigt att vi firar in det nya året på ett säkert sätt för att vara rädda om varandra och för att inte belasta sjukvården ytterligare.

I Tomelilla kommun tillåts fyrverkerier på offentlig plats mellan klockan 22 på nyårsafton och klockan 02 på nyårsdagen. Om du vill skjuta fyrverkerier under någon annan tid, måste du ha tillstånd från polisen. Oavsett är det viktigt att fyrverkerierna inte blir en anledning att samlas. Följ Folkhälsomyndighetens råd och umgås bara med de personer som du normalt träffar, exempelvis de du bor tillsammans med, eller några få vänner och närstående utanför hushållet.

Tänk på att det infördes nya regler för fyrverkerier i Sverige 1 juni 2019. De nya föreskrifter innebär att den som vill köpa och använda raketer som sitter på en styrpinne måste ha tillstånd för detta. 

Bra länkar för ett tryggt och säkert nyårsfirande:

Det är polisen som ska se till att ordningen kring nyårsfirandet efterlevs. Du når polisen på telefonnummer 114 14. Uppstår en nödsituation ska du ringa 112.