Nyheter

Ett varmt tack till alla volontärer

Från mars till oktober har frivilliga resursgruppen inom Röda korset samverkat med Tomelilla kommun och utfört drygt 270 inköp till personer i riskgrupper.

- Vi vill rikta ett stort tack till dessa fantastiska volontärer, säger Camilla Andersson, socialchef.  

Tomelilla är en av 100 kommuner i Sverige som utfört denna hjälpinsats. Röda Korset har förmedlat kontakt mellan volontärer och personer i riskgrupp som behövt hjälp med handling eller apoteksärenden.

Nu har detta avtal löpt ut, och kommunen vill rikta ett stort tack till alla volontärer.

- Satsningen har inneburit en enorm trygghet för många invånare och har varit en källa till social kontakt i en tid då det är lätt att bli lätt isolerad, säger Maria Jansson, anhörigstöd i Tomelilla kommun.  

Samarbetet har gått smidigt dels via Nyby, en app där resurspersoner enkelt knyts samman med hjälpsökande, och dels via Tomelilla Direkt, kommunens eget kontaktcenter.

- Vi har kunnat ha en mycket god kontinuitet, en och samma volontär har hjälpt samma person i den mån det varit möjligt, säger Maria Jansson.

Nu hänvisas personer i riskgrupper till butiker och apotek med hemleverans. Tomelilla kommun fortsätter att använd appen Nyby för att koppla samman resurspersoner med hjälpsökande. Som kommuninvånare kan man ladda ner appen och ansluta sig till någon av grupperna, eller båda.