Nyheter

Ett år av kreativt skapande

Av tyg, färg, en skumgummimadrass, ett par foppatofflor och över 250 timmars hårt arbete är Nova, The Galaxy dragon, redo att ta sina första steg utomhus. Inuti den detaljrika dräkten gömmer sig Johanna Håkansson som under ett helt år har skapat sin drakdräkt i daglig verksamhets skapargrupp.  

- Jag har alltid haft ett intresse för drakar och bestämde mig för att göra en egen dräkt. Jag har tittat en hel del på youtube och så har jag ritat mönstret helt själv, berättar Johanna stolt.  

När enhetschefen Michael Foisack fira höra att Johanna började närma sig slutskedet i sitt skapande bestämdes det att de skulle mötas ute på gröningen när hela dräkten var klar - Johanna i sin drakdräkt och Michael i sin köpta T-rex dräkt.  

Det är många glada skratt som klingar mellan husväggarna denna varma eftermiddag.  

- Det svåraste har varit att göra huvudet, förklarar Johanna. Jag har aldrig tröttnat på att göra den men nu ska jag ha en liten paus!  

Skapargruppen är en av tio olika företagsgrupper i daglig verksamhet inom LSS. Målet med daglig verksamhet är att erbjuda meningsfulla och utvecklande aktiviteter.