Nyheter

Elever får erfarenhet av entreprenörskap

Klass 9E på Kastanjeskolan är med i utbildningskonceptet e-kampen som innebär att elever får prova på att starta och driva företag.

Under två dagar har eleverna fått prova på hur det är att vara entreprenör och driva ett företag tillsammans. Det har inneburit att komma på egna affärsidéer och sedan testa dem praktiskt.

I veckan demonstrerade eleverna några av sina företag för övriga elever och lärare på skolan. I Kastanjeskolans Teknikhall tvättades och putsades bilar. Det renoverades cyklar och några elever visade upp sin budfirma, där olika varor kunde levereras med hjälp av A-traktor. Det fanns också hembakade bakverk till försäljning.

– Det är kul att se engagemanget och kreativitet hos eleverna. Det har varit uppskattat att få testa på och få kunskap om hur det kan vara att driva ett eget företag. Jag hoppas att denna övning kan ge eleverna inspiration och göra framtida val lättare, säger Anders Hansson, lärare på Kastanjeskolan.

Entreprenör för en dag är ett utbildningskoncept som anordnas av Kungl. Ingenjörsvetenskaps-akademin (IVA) och STARTcentrum där elever får möjlighet att testa idéer i verkligenheten med hjälp av digitala verktyg och pedagogers handledning.