Nyheter

Efterlängtad aktivitetspark invigd

Bredvid gräsplanen nedanför Kastanjeskolan har en aktivitetspark växt fram under sommaren. Det är en efterlängtad mötesplats för barn- och unga med möjlighet till olika aktiviteter som nu står klar och invigdes fredagen den 11 september.

Det har länge funnits en efterfrågan bland de yngre om en plats för umgänge och aktivitet. Med initiativet och satsningen från kultur- och fritidsnämnden har det nu blivit verklighet.

- Vi tycker det är kul att några av våra förslag nu blivit som vi önskat. Det kommer bli en bra mötesplats för alla, vare sig man gillar att åka skateboard eller inte, säger Lova Wingren Wihl, representant från ungdomsfullmäktige.

Aktivitetsparken innefattar en skatebordbana, utepingisbord, kullerbyttestång och bänkar, saker som ungdomarna önskat i sina förslag.

- Det är med glädje och nyfikenhet som kultur och fritidsnämnden sett aktivitetsparken växa fram. Vi ser fina möjligheter till aktivitet, kreativitet och inspiration. Att skapa goda mötesplatser är en viktig del för nämnden. Aktivitetsparken kommer från visionen om en skatepark som under tiden utvecklats, säger Marie Ståhlbrand, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Läs mer om aktivitetsparken.