Nyheter

Belgiska studenter gör praktik i Måltidsverkstan

För tredje året i rad tar Tomelilla kommun emot belgiska studenter för praktik i Måltidsverkstan, kommunens kostverksamhet.

Måndag 18 mars var första dagen för Hanne Cluyts och An-Sophie Tulleners att bekanta sig med kommunen och köken i Tomelilla.

- Vi sökte utlandspraktik och var intresserade av Skandinavien, berättar Hanne Cluyts. Ingen av oss har varit i Sverige tidigare.

Båda läser kost- och näringslära vid högskolan UCLL i belgiska Leuven. Under sina tre veckor här kommer de att praktisera i köken på förskolan Ängen och på Kastanjeskolan.

Måltidsverkstans chef Ingela Dejenfelt står värd, både under själva praktiken och genom att ombesörja studenternas logi.

Hon menar att det är mycket lärorikt för verksamheten att ta emot studenterna och att man för varje år vässat förmågan att skapa en bra praktikplan.

- Medarbetarna får tillfälle att tänka till kring vårt arbete då man måste förklara och svara på frågor från studenterna, säger Ingela Dejenfelt. Det kan leda till förbättringar av något arbetsområde i köket.

Dessutom stimulerar utlandbesöket till kunskap om andra länder och blir en möjlighet att öva på engelskan.

 - Genom studenterna blir medarbetarna i köken tränade på att handleda på annat språk, avslutar Ingela Dejenfelt.