Nyheter

Årets vinnare av näringslivspriser

Vinnarna i de kategorier som Tomelilla kommun delar ut:

Årets landsbygdsföretag blev Bollerups Naturbruksgymnasium. Vinnare av årets entreprenör är Nedrabygårds Lamm och årets UF-företag blev Hiara UF.

Priserna delades ut under fredagens näringslivsgala som hölls på Övrabyborg.

Vinnare 2022

Årets landsbygdsföretag: Bollerups Naturbruksgymnasium
Motivering: Bollerups Naturbruksgymnasium är en av Tomelillas äldsta institutioner och ett föredöme både som utbildningsinstitution och lantbruk. Genom sitt riksintag och sina betydande utbildningsinsatser är man av stor vikt inte bara för Tomelillas men för hela Sveriges lantbruk och landsbygd.

Årets entreprenör: Nedrabygårds Lamm
Motivering: Med stor omtanke för djuren och naturen utvecklar Maria Nilsson med familj sitt företag för en levande landsbygd. Med en önskan och ambition om att fler människor ska komma ut i naturen.

Årets UF-företag: Hiara UF
Motivering: Detta UF-företag har imponerat stort! Man har under hela läsåret arbetat målinriktat och med ett enormt driv. Företaget har visat på stor entreprenöriell förmåga, skapat många värdefulla samarbeten samt löst utmaningar som uppstått under arbetets gång. UF-företaget har skapat en lättillgänglig bok, som hjälper dig som ryttare i din träning, från nybörjare till proffs!


Grattis alla vinnare!