Nyheter

Ängens förskola invigd

Idag, den 10 oktober 2019, invigdes Tomelilla kommuns förskola Ängen. Invigningen ägde rum med barnen i centrum, trollerishow, ballonguppsläpp och musik.

Torsdag 10 oktober var det officiell invigning av tillbyggnaden och den nya utemiljön på kommunens förskola Ängen i Tomelilla. Invigningen bjöd på trollerishow, tal och ballonguppsläpp. Ballongerna, som är miljöcertifierade och nedbrytbara, släpptes upp av rektor Åse Cimmerholm tillsammans med barnen på Ängen. På plats fanns också politiker, barn från närliggande förskolor och tjänstepersoner från kommunen.

–    Förskolan ängen lyfte i dubbel bemärkelse idag, dels genom ett ballonguppsläpp där barnen var med och dels genom att vi nu har en modern förskola i tiden. De nya lokalerna har bättre ljud och ljusanpassade miljöer både för pedagoger och barn. Och vi har fått utemiljöer som kan skapa lärmiljöer i oändlighet, säger Åse Cimmerholm, rektor.

Det befintliga huset har rustats upp och en ny del har byggts till. Solceller har satts upp på taken som sedan starten sparat ca 7 000 kg CO2 det motsvarar ungefär 25 planterade träd. Det finns även ett tillagningskök på plats. Ängens förskola har nu sammanlagt 5 avdelningar med plats för 90 barn dagtid och cirka 20 barn nattid i åldrarna 1–12 år. Mycket kraft har lagts på att skapa en stimulerande utemiljö för barnen. Det finns tre inhängande zoner som består av en innergård med lekredskap och en motorisk bana för balans och klättring. En zon med trädgård och odlingslådor samt en stor gräsyta med en kulle.