Nyhet

Lyssna

Armand Krajnc - ny samordnare på Soffta

Världsmästaren i boxning Armand Krajnc är ny samordnare på fritidsgården Soffta i Tomelilla. Hans ambition är att tillsammans med personalen skapa ett ställe där alla vill vara och där alla kan trivas. Soffta ska vara en trygg och bra plats att vara på.

Armand Kranjc vet vad han vill, och det han ger sig in på vill han göra bra. Något alternativ finns inte för mannen som försvarat sin världsmästartitel fler gånger än någon annan svensk proffsboxare. Sin vinnarskalle och vilja att lyckas kombinerar han med en djup människokännedom.

- Jag är bra på att se människor, vuxna och ungdomar, som individer. Jag har lärt mig att läsa av dem och känna vad de behöver. Jag är bra på att lyssna och bilda mig en uppfattning om var jag behöver göra en insats.

Dessutom är Armand Krajnc, som har slovensk bakgrund, duktig på språk. Han kan göra sig förstådd på ca 10 språk och har lätt för att höra och lära nya språk. Det hoppas han också kunna ha nytta av i arbetet. Det första han kommer ta tag i är att se över lokalerna.

- Det är riktigt bra lokaler, två våningar och bra kök. Jag vill att det ska vara riktigt trivsamt och välkomnande, en plats där alla vill vara.

Genom sitt tidigare arbete i Ystad med bland annat Ystad Sportklubb har han redan ett värdefullt nätverk, både bland personer i samhället och ungdomarna – många av dem han kom i kontakt med där bor i Tomelilla.

-Jag ska börja med att lyssna in, höra vad det finns för önskemål och behov, säger han. Sedan ska jag med små steg få hjulen att snurra, tillsammans ska vi göra något bra.

  • Världsmästaren i boxning Armand Krajnc är ny samordnare på fritidsgården Soffta i Tomelilla.