Nyhet

Lyssna

Arbetsförmedlingen bjuder in till prognosfrukost

Var finns jobben 2018?

Hur ser arbetsmarknadsläget ut i sydöstra Skåne?

Var finns jobben och inom vilka branscher finns efterfrågan?

Enligt Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsprognos för Skåne blir det 8 800 nya jobb 2018.
Trots viss inbromsning har länet en av landets starkaste jobbtillväxter. Jobben kommer i de flesta branscher, men framför allt inom privat tjänstesektor och offentliga tjänster. Även bygg väntas gå bra.

Arbetsförmedlingen bjuder in dig som är företagare, politiker, utbildningsanordnare samt dig som jobbar med utbildningsfrågor, kompetensförsörjning och tillväxt till en presentation av Arbetsförmedlingens prognos för arbetsmarknaden i sydöstra Skåne 2018. 

Program

Christine Ekdahl Persson Enhetschef Arbetsförmedlingen Skåne Syd.
Hälsar välkommen.

Josef Lannemyr Arbetsförmedlingens Analysavdelning.
Fördjupar och förklarar. Kompetensförsörjningen är ett fortsatt dilemma som riskerar att bromsa tillväxten och välfärden, vilket får tydliga konsekvenser för företag, individer och samhällsekonomin.

Anna Andersson Smedstorps Snickeri & Magnus Eriksson Gärsnäs AB.
Berättar och inspirerar. Inom ramen för den trätekniska utbildningen i Osby har man tillsammans med arbetsförmedlingen under 2017 genomfört en specialsatsning för att genom utbildning rekrytera personal till ett antal företag på Österlen.

Lovisa Sterner Ungdomsbarometern.
Utmanar och förvånar. Samtidigt som många branscher skriker efter arbetskraft, upplever många unga att det är svårare än någonsin att välja utbildning och yrke. Hur väljer unga till gymnasiet?
Vad innebär egentligen bra feedback? Vad attraherar nästa generation topptalanger? Stämmer det att unga inte vill bli chefer? Hur får vi flera att klara av sina utbildningar?

Plats: Ystad Arena, Industrigatan 10.(Parkering finns)

Tid: Fredagen den 26 januari klockan 08.00-09.30, vi bjuder på frukost & mingel från klockan 7.30

Anmäl dig här. https://simpelsignup.se/event/124616