Nyheter

Pojkar läser vid bok
Published:

Första skoldagen onsdag 19 augusti - tider för hemfärd med buss

Onsdagden den 19 augusti är det skolstart för höstterminen 2020. Nedan hittar du tiderna för när skolskjutsen går hem från respektive skola.

 

Hemfärd  med bussar första skoldagen


TRYDE FRISKOLA
Börjar kl 08.00                             Hemfärd

Skolår…

Kvinna sitter och skriver på sin dator.
Published:

Chatta med oss om corona

Under våren och sommaren kommer du att kunna chatta om corona med olika professioner inom kommunen, via vår hemsida. Kanske känner du oro? Kanske har corona-pandemin kastat omkull din vardag och nu står du inför nya utmaningar? Kanske känns framtiden oviss?

Bandmedlemmarna står utomhus från vänster till höger
Published:

Feriejobbare spelar musik runt om i kommunen

Från och med den 13 juli kan man lyssna på musik runt om i kommunen. Det är ferieungdomar som valt inriktning musik som bjuder på spelningar. Ungdomarna spelar också utomhus för kommunens olika verksamheter.

Published:

Feriearbetare har förvandlat innergård

Under tre veckor har fyra feriearbetare förvandlat innergården vid fritidsgården Soffta. Från en kal plats med massor av ogräs har det nu blivit en trevlig uteplats med planteringar, trädäck och stenläggningar.

Published:

Eldningsförbud hävt

I dag, 3 juli, hävs eldningsförbudet som har rådit i Tomelilla kommun sedan den 29 juni.

Karta över omledning riksväg 11
Published:

Riksväg 11 i Tomelilla avstängd 11/8 – 18/8

Från den 11 augusti till och med den 18 augusti kommer delar av riksväg 11 i Tomelilla vara avstängd. Det kommer bytas VA-ledningar på sträckan mellan korsningen riksväg 11/gamla Malmövägen och korsningen riksväg 11/Anders Perssons väg. Detta påverkar framkomligheten för…

Vattenmätare
Published:

Digitala vattenmätare förenklar

Nu går vi över till digitala vattenmätare. Fördelen med en digital mätare är att du inte längre behöver lämna in din mätarställning manuellt. Istället hämtar vi in ditt mätvärde i samband med faktureringen, vilket gör att din faktura stämmer mer överens med din vattenförbrukning.…

Bild på ett virus i förstoring
Published:

Om coronavirus covid -19

Folkhälsomyndigheten ser att det sker en samhällsspridning av coronaviruset i landet. 

 

Tänk på att hålla avstånd både inomhus och utomhus. Folkhälsomyndigheten uppmanar till stor försiktighet, fysisk distansering och egenansvar.

 

Alla med symtom uppmanas stanna hemma och…

Published:

Stor satsning på fotokonst i år

Under 2020 kommer några av svenskt fotos största namn visa sina bilder på Tomelilla Konsthall på Österlen. Just nu pågår Tuija Lindström: Strykjärnsprofessorn.

Boulebana på torget i Tomelilla
Published:

Spela boule mitt på torget

Nu finns en boulebana på plats på torget i Tomelilla. Ta med egna klot och utmana kompisgänget, familjen eller föreningsmedlemmarna i boule i sommar! Boulebanan är ett sätt att göra torget mer levande, vilket efterfrågats bland annat under trygghetsvandringarna tidigare i år. 

G…