Nyheter

Published:

VA- underhåll Albovägen, Brösarp

Onsdagen den 8/4 mellan kl. 09.00-16.00 kommer det utföras VA- arbete på delar av Albovägen, Brösarp. Man kommer här att  filma och spola allmänna VA- ledningar. 

Vänligen stäng alla toalettsitsar och lägg eventuellt en handduk eller liknande över andra vattenlås då det vid…

Bild på Eljarödsbadet
Published:

Anmälan öppen till sommarsimskola

Nu är anmälan öppen till sommarsimskola 2020. Sommarsimskolan riktar sig främst till 6- och 7-åringar (födda 2013–2014).

Published:

Snart dags för påsklov!

Hur blir det med kommunens aktiviteter på påsklovet? Vi kommer att ha aktiviteter på påsklovet men med extra försiktighetsåtgärder efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För de aktiviteter som är inomhus har vi bland annat möblerat luftigt för att hålla avstånd till…

Published:

Har du skyddsmaterial som du vill skänka eller sälja till kommunen?

Just nu råder brist på skyddsmaterial över hela världen till följd av corona-/covid 19-pandemin. Har du eller ditt företag möjlighet att skänka eller sälja skyddsmaterial för vår personal inom vård och omsorg? Hör av dig till oss!

Handbollar ligger på golvet i en idrottshall
Published:

Inställda aktiviteter ska inte drabba föreningar ekonomiskt

Just nu är det många föreningar i Tomelilla kommun som tvingas ställa in sina träningar och andra aktiviteter för barn och ungdomar.

Published:

Ansök om att få en svensk flagga av kommunen

I samband med nationaldagsfirandet delas varje år flaggor ut till personer och föreningar/organisationer som skickat in en ansökan. Så vill du få en ny och fin flagga till din flaggstång är det dags att ansöka nu.

Sista ansökningsdag: 15 april

Vem kan söka:

  • Enskilda personer
Published:

Österlenhem och covidpandemin

På grund av rådande omständigheter fortsätter vi arbeta med att minska smittspridningen av covid-19 i samhället.

Published:

Påskdekorationer på väg!

Just nu arbetar Tomelilla kommuns gatu- och parkenhet med att sätta ut årets påskdekorationer.

Published:

Tomelilla kommun producerar egna skyddsvisir

I likhet med läget i många andra kommuner just nu, finns inget stort lager av skyddsutrustning i Tomelilla kommun. Munskydd, skyddsvisir och långärmade förkläden är beställda, men kommunernas beställningar prioriteras inte i nuläget. Tillgänglig skyddsutrustning går främst till…

Plantering
Published:

Nytänk i kommunala planteringar

Arbetet med kommunens rabatter och planteringar förändras. Från att ha planterat nytt flera gånger om året, satsar man nu på växter som är fina hela säsongen, och som kommer åter år från år. Det är numera s.k. perenner i de flesta av kommunens rabatter. Tänker man efter kring…