Nyheter

Bild på Glokala Sveriges logotyp.
Published:

Tomelilla kommun deltar i Agenda 2030-projekt

I dagarna blev det klart att Tomelilla kommun, tillsammans med många andra kommuner och regioner, kommer delta i projektet Glokala Sverige.

Påskägg av sten
Published:

Dags att börja tänka på påsken

Julen är precis utrensad, men redan nu arbetar Tomelilla kommuns gatu- och parkenhet med påskdekorationer. Tidigare år har de ställt upp björkar med påskfjädrar på flera ställen i kommunen inför påsk. Men i år sker något nytt.

- Vi tyckte inte att det kändes bra ur miljö- och…

Ryttare och häst
Published:

Vem tycker du ska få Tomelilla kommuns idrottspris?

Var med och nominera någon som du tycker har gjort en stark insats på idrottens område under 2019. Det kan vara en enskild utövare eller ett lag, men de ska ha koppling till Tomelilla. Personen ska bo i kommunen eller ha annan tydlig koppling till kommunen. Och är det ett lag så…

Published:

Kulturskolans elevutställning 16/5-7/6

Kulturskolans elevutställning

16 maj -7 juni 2020

Barn som målar.
Published:

Vårens kulturprogram är här!

Du har väl inte missat att programmet för hela vårens aktiviteter på Kulturhuset i Tomelilla har kommit?  Du kan läsa det här på webben eller hämta ett tryckt exemplar i Kulturhuset eller på biblioteksfilialerna.

Programmet riktar sig till både gammal och ung och innehåller till…

God man
Published:

Vi söker gode män och förvaltare

Tomelilla-Ystad-Sjöbo överförmyndarnämnd söker fler gode män och förvaltare som vill göra en insats för vuxna personer som på grund av sitt hälsotillstånd är i behov av hjälp.

Trygghetsvandring
Published:

Var med på trygghetsvandring i centrala Tomelilla

I både trygghetsmätningen och under medborgardialogen i december framkom att det framför allt är i centrala Tomelilla man upplever otrygghet. Därför genomför vi en trygghetsvandring just här, den 29 januari klockan 18.

Med på vandringen finns polisen och representanter från…

Frida Tiberini, EU-samordnare för Tomelilla och Sjöbo kommuner.
Published:

Förstudie för ny form av kollektivtrafik på landsbygden

Den 9 januari 2020 var tjänstemän från Sjöbo och Tomelilla kommun på Transportforum i Linköping och presenterade förstudien ”Framtidens kollektivtrafik på landsbygden” tillsammans med konsult från Tyréns. Rapporten kan bidra till att förbättra kommunikationsförutsättningar i…

Published:

Välkommen till årets första näringslivsfrukost!

Vi får besök av Carina Barthel från Ystad-Österlenregionens miljöförbund, hon kommer berätta om miljöförbundets arbete inom områdena livsmedel, miljö- och hälsoskydd. Vi kommer också få lyssna till Ingrid Järnefelt, bygglovschef på Tomelilla kommun. Passa på att få svar på era…

Fixar-Malte
Published:

Låt Fixar-Malte hjälpa till

Nya telefontider för att boka hjälp