Nyheter

bild på Ukrainas flagga
Published:

Med anledning av krisen i Ukraina

Tomelilla kommun följer noga utvecklingen i Ukraina och säkerhetsläget i vår omvärld. Vi har löpande kontakt med Migrationsverket och länsstyrelsen och en beredskap för att ta emot flyktingar från Ukraina.

En nyfiken groda fångad av Sara Håkansson
Published:

Nominera din favorit till årets miljö- och naturpris

Tillsammans med Naturskyddsföreningen i Tomelilla har kommunen instiftat ett miljö- och naturpris som delas ut varje år. Du kan nominera din favorit till och med 31 december.

En webbkamera filmar kommunfullmäktige
Published:

Webbsändning av kommunfullmäktige

Följ kommunfullmäktiges sammanträden live via webben. Nästa kommunfullmäktige startar klockan 16.00 den 30 november. Det går också att se och lyssna på sammanträdena, eller de delar du vill, i efterhand.

Published:

Kommunens åtgärder för att minska el- och energiförbrukningen

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa ansträngd. Varje kilowattimme räknas och alla i samhället behöver hjälpas åt för att minska elanvändningen. Kommunen genomför ett antal åtgärder nu men det kan också komma fler framöver.

Bild på stormfällan
Published:

Stormfälla i elljusspåret i Brösarp

Texten uppdateras.
29 november: Eljusspåret är nu öppet och det är fritt att gå. Arbete pågår fortfarande med att åtgärda belysningen. 


Den tunga snön har medfört att ett träd knäckts och lagt sig över elljusspåret och en elkabel i Brösarp. Elljusspåret är nedsläckt under tiden…

Published:

En insats för både dig och naturen

Se hit markägare! Nu kan du få hjälp att anlägga en våtmark eller damm, samla vattnet i en översvämningsyta, återställa ett rätat vattendrag till sin ursprungliga form eller lyfta upp vatten i marknivå från en kulvert. Genom projektet Vattenvård i sydost får du kostnadsfri hjälp…

Tomelilla kommuns flaggor
Published:

Kommunstyrelsens beslut

11 november hade kommunstyrelsen möte. Läs notiserna som sammanfattar beslutsärendena eller djupdyk i handlingarna.

Fem personer står framför en entré.
Published:

SLU Alnarp studerar hållbarhet i Tomelilla

Ett tjugotal studenter från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) Alnarp besökte i början av november Tomelilla kommun. Under höstterminen kommer Tomelilla kommun vara studieobjekt i en tillämpningskurs inom området hållbar stadsutveckling.

Studenterna är precis i uppstarten av…

En kopp kaffe på ett träbord
Published:

Välkommen på näringslivsfrukost 25 november

Varmt välkommen till frukost och trevliga samtal med företag, politiker och tjänstepersoner. Vi får denna morgon ta del av Tryde 1303’s härliga frukost samt följa med Maria Persson från Österlen kokkonst på en smakresa genom Österlen och Tomelilla.

Vi ses på Tryde 1303,…

Flygbild över Byavångsskolan
Published:

Matsalen på Byavångsskolan stänger på grund av mögelproblem

Under höstlovet har källarplanet på Byavångsskolans röda byggnad inspekterats vad gäller fukt. Efter provtagningar av fackman, upptäcktes att matsalen och köket som finns där var så fuktskadat att mögelproblem uppstått. De lokalerna stängs därför.

– Det betyder att direkt efter…