En podcast om arbete och livet i Tomelilla på Österlen

Är du nyfiken på hur en kommun fungerar och vilka yrken där finns? Då ska du lyssna på Tomelillapodden – en podd som skildrar arbetslivet i Tomelilla på Österlen.

Du lyssnar på podden antingen direkt här på kommunens webb eller där poddar finns. Du också kan ladda ner dem till din telefon. Avsnitten är runt 15 minuter långa, några är lite längre.

Bild på Elise Tufvesson, biblioteksassistent på Tomelilla bibliotek
Published:

Tomelillapodden #25

Elise Tufvesson, biblioteksassistent på Tomelilla biblioteks barn- och ungdomsavdelning, berättar om bibliotekets roll som offentligt vardagsrum samt ger tips om hur man kan inspirera sina barn att läsa.

– Vi får ett rikare ordförråd genom läsning. Men läsning handlar också om…

Bild på Johan Holmqvist, skolchef i Tomelilla kommun.
Published:

Tomelillapodden #24

Johan Holmqvist berättar om sitt uppdrag som skolchef, vikten av att ha en positiv inställning till elevernas prestationsförmåga och vad det betyder att Barnkonventionen numera är svensk lag.

– Effekten av skolan är kvar hela livet och jag tror det är viktigt att få eleverna,…

Bild på Maria Jansson, anhörigsamordnade på Tomelilla kommun
Published:

Tomelillapodden #23

Maria Jansson jobbar som anhörigsamordnare och är också ordförande i fackförbundet vision. I det här avsnittet av Tomelillapodden berättar hon om stödet kommunen kan bidra med för anhöriga som vårdar en närstående. 

– Vi tittar på varje enskild person och försöker stötta och…

Leif Sandberg, kommunalråd, Sara Anheden, oppositionsråd och Britt-Marie Börjesson, kommundirektör
Published:

Tomelillapodden #22 Avsnitt 2 corona-special

Detta är avsnitt två av våra inspelade specialavsnitt om corona. Leif Sandberg, kommunalråd, Sara Anheden, oppositionsråd och Britt-Marie Börjesson, kommundirektör möts i ett poddsamtal om pandemin.

Samtalet i avsnitt två kretsar kring vad som händer när pandemin är över och hur…

Leif Sandberg, kommunalråd, Sara Anheden, oppositionsråd och Britt-Marie Börjesson, kommundirektör
Published:

Tomelillapodden #21 Avsnitt 1 corona-special

Leif Sandberg, kommunalråd, Sara Anheden, oppositionsråd och Britt-Marie Börjesson, kommundirektör möts i ett poddsamtal om corona-pandemin.

Det finns två inspelade specialavsnitt om corona. I detta första avsnittet samtalar de tre kring hur kommunen bedriver krisledning…

Bild på Martin Wassenius, kommunvägledare
Published:

Tomelillapodden #20

Tomelilla kommuns digitala satsningar förbättrar kontakten mellan kommun och invånare, oavsett om man väljer den digitala eller den analoga vägen in. Martin Wassenius, kommunvägledare, berättar om jobbet i Tomelilla direkt, kommunens kontaktcenter. 

– Tomelilla direkt ska vara…

Bild på Monika Jingmond
Published:

Tomelillapodden #19

I detta avsnittet av Tomelillapodden berättar Monika Jingmond, projektledare, om jobbet med fibernätsutbyggnad och projektet Digital kommunal service, digitala nav och kommunens nya chatrobot - Kim.

– Det är unikt i Sverige att vi som kommun själva bygger fibernät i egen…

Ingrid Järnefelt
Published:

Tomelillapodden #18

Krav på bygglov har funnits i hundratals år. I detta avsnitt berättar Ingrid Järnefelt, bygglovschef, om processen kring bygglov och ger tips till dem som är sugna på att bygga nytt.

Desirée står framför en tavla som föreställer två pojkar och en morfar som äter körsbär i ett träd.
Published:

Tomelillapodden#17

Deésirée Lennklo berättar som sin väg från juristprogrammet till konstvetenskapen och nu livet som intendent för Tomelilla konsthall. Hon pratar om kultur, historia och vad ett besök på konsthallen erbjuder. Hon hoppas att utställningarna kan plantera frön hos besökaren.

- Den…

Armand Krajnc
Published:

Tomelillapodden#16

Armand Krajnc drar nytta av sina erfarenheter från livet som proffsboxare och tränare i sitt nya jobb som samordnare för fritidsgården SOFFTA.