1. Du får tänka nytt!
  Du får vara med på vår utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att var ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger.

 2. Du får balans mellan jobb och fritid!
  Tillsammans skapar vi en god arbetsmiljö. En viktig del i det arbete är en bra balans mellan arbete och fritid. Här är det också lätt att skapa sig en rik fritid – naturen är aldrig långt bort, kreativiteten finns överallt och kärleken till mat och odling märks tydligt hos oss.
   
 3. Du får utvecklas!
  Kompetensutveckling blir en naturlig del i ditt arbete – alltid med drivkraften att kunna möta våra invånares behov ännu bättre.  
   
 4. Du får vara med och påverka!
  Här finns alla möjligheter att vara med och påverka. Samverkan mellan våra verksamheter är en självklarhet hos oss. Tillsammans hittar vi vägar för att uppnå bästa resultat. Du får också möjlighet att utvecklas i din roll i ett bredare perspektiv.
   
 5. Du är viktig för Tomelilla!
  Ditt arbete skapar värde för Tomelilla kommuns drygt 13 500 invånare. Varje dag.

   

  Medarbetarutmärkelser

  Varje år lyfts goda insatser fram och medarbetarutmärkelser delas ut efter en nomineringsperiod där alla medarbetare kan nominera och nomineras.

  Kategorierna är:

  • Årets brobyggare
  • Årets mest nytänkande
  • Årets mesta kundfokus
  • Årets ledare

  Läs mer om medarbetarutmärkelserna på vårt öppna intranät!

  Bra resultat för Tomelilla i Kommunkompassen

  Kommunkompassen är ett verktyg för utvärdering som belyser hur väl kommunen fungerar som demokrati- och välfärdsaktör, samhällsbyggare och arbetsgivare. I vår första Kommunkompass nådde vi ett mycket gott resultat där den största styrkan återfinns inom området som bland annat handlar om arbetsgivarattraktivitet. I den andra år 2022, förbättrade vi resultatet inom samtliga områden.

  Läs mer om resultatet i Kommunkompassen

  Förmåner för dig som jobbar hos oss

  Som medarbetare i Tomelilla kommun erbjuds du ett antal extra förmåner utöver de som redan finns i kollektivavtalet. Här kan du läsa kort om några av dem. 
   

  Lämna blod eller vaccinera dig under arbetstid

  Du kan lämna blod eller vaccinera dig mot TBE under betald arbetstid. Besöket planerar du med din chef så tiden passar utifrån verksamhetens behov.

  Flexibel arbetstid

  Vi har flexibel arbetstid på de arbetsplatser där verksamhetens behov tillåter det. 

  Friskvård

  Som månadsavlönad medarbetare erbjuds du en friskvårdssubvention på 1 500 kronor per år.

  Förmånscykel mot bruttolöneavdrag

  Månadsavlönade anställda har möjlighet att köpa cykel mot bruttolöneavdrag. Köpet får vara på max 30 000 kronor och kan betalas av på 1–36 månader.

  Föräldraledighet

  För den som är föräldraledig ger vi föräldrapenningtillägg motsvarande 10 procent av lönebortfallet i sammanlagt 180 dagar per födsel, och föräldralön som längst till dess att barnet är 24 månader. Som förälder har du också möjlighet att förkorta din arbetstid med upp till en fjärdedel fram tills barnet fyller 12 år, istället för 8 år enligt föräldraledighetslagen.

  Semester

  Som medarbetare har du 25 semesterdagar per år. Från och med det år du fyller 40 år har du 31 semesterdagar och från och med det år du fyller 50 år har du 32 semesterdagar.

  Stipendium

  Du har möjlighet att ansöka om stipendium för fritidsstudier med max 2000 kronor per termin.

  Pensionsrådgivning

  Du kan få kostnadsfri rådgivning från Folksam om din pension.

  Semesterväxling

  Som tillsvidareanställd har du möjlighet att växla semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Antalet dagar beror på din ålder.
   

  Visste du att:

  • Vi har tre tågstationer i kommunen. Det tar cirka 1 timme att åka till Malmö och cirka 1,5 timme till Köpenhamn.
    
  •  Tomelilla har ett aktivt kulturliv inom både konst, musik och teater året om.
    
  •  Flera hotade arter trivs i kommunens natur såsom fladdermusarten barbastell, långbensgroda, kungsörn och inte minst röd glada, vår egen kommunfågel.
    
  • Här finns gastronomi på en mycket hög internationell nivå. Människor från hela världen reser till Tomelilla just för att besöka några av restaurangerna i kommunen. Vi har också gott om matproducenter som förädlar det jorden ger.
    
  • I Tomelilla finns riksunika naturmiljöer, exempelvis Fyledalen, Brösarps backar och Verkeåns dalgång.
    
  • Jazzarkivet på Kulturhuset i Tomelilla har norra Europas största samling av jazzmusik och lockar jazzälskare från hela världen.
    
  • Tomelilla konsthall byggdes 1965 och var en av Sveriges första konsthallar som byggdes utanför större städer.