1. Du får tänka nytt!
  Du får vara med på vår utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att var ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger.

 2. Du får balans mellan jobb och fritid!
  Tillsammans skapar vi en god arbetsmiljö. En viktig del i det arbete är en bra balans mellan arbete och fritid. Här är det också lätt att skapa sig en rik fritid – naturen är aldrig långt bort, kreativiteten finns överallt och kärleken till mat och odling märks tydligt hos oss.
   
 3. Du får utvecklas!
  Kompetensutveckling blir en naturlig del i ditt arbete – alltid med drivkraften att kunna möta våra invånares behov ännu bättre.  
   
 4. Du får vara med och påverka!
  Här finns alla möjligheter att vara med och påverka. Samverkan mellan våra verksamheter är en självklarhet hos oss. Tillsammans hittar vi vägar för att uppnå bästa resultat. Du får också möjlighet att utvecklas i din roll i ett bredare perspektiv.
   
 5. Du är viktig för Tomelilla!
  Ditt arbete skapar värde för Tomelilla kommuns drygt 13 500 invånare. Varje dag.

   

  Bra resultat för Tomelilla i Kommunkompassen

  Kommunkompassen är ett verktyg för utvärdering som belyser hur väl kommunen fungerar som demokrati- och välfärdsaktör, samhällsbyggare och arbetsgivare. I vår första Kommunkompass når vi ett mycket gott resultat där den största styrkan återfinns inom området som bland annat handlar om arbetsgivarattraktivitet.

  Läs mer om resultatet här eller hela rapporten nedan. 

  Visste du att:

  • Vi har tre tågstationer i kommunen. Det tar cirka 1 timme att åka till Malmö och cirka 1,5 timme till Köpenhamn.
    
  •  Tomelilla har ett aktivt kulturliv inom både konst, musik och teater året om.
    
  •  Flera hotade arter trivs i kommunens natur såsom fladdermusarten barbastell, långbensgroda, kungsörn och inte minst röd glada, vår egen kommunfågel.
    
  • Här finns gastronomi på en mycket hög internationell nivå. Människor från hela världen reser till Tomelilla just för att besöka några av restaurangerna i kommunen. Vi har också gott om matproducenter som förädlar det jorden ger.
    
  • I Tomelilla finns riksunika naturmiljöer, exempelvis Fyledalen, Brösarps backar och Verkeåns dalgång.
    
  • Jazzarkivet på Kulturhuset i Tomelilla har norra Europas största samling av jazzmusik och lockar jazzälskare från hela världen.
    
  • Tomelilla konsthall byggdes 1965 och var en av Sveriges första konsthallar som byggdes utanför större städer.