I Tomelilla gör du skillnad!

Som medarbetare i Tomelilla kommun får du möjlighet att göra skillnad varje dag. Hos oss finns en mängd olika arbetsuppgifter och uppdrag. Vi arbetar för barnen, för de äldre, för de som behöver extra stöd, vi gör kultur och fritidsverksamhet lättillgänglig och arbetar för en god infrastruktur och miljö för alla som rör sig i kommunen. Den stora variationen återspeglar kommunens breda uppdrag. Bland våra drygt 800 anställda finns över 200 yrken, alla med målet att ge kommunens invånare bästa möjliga service.

Tillsammans skapar vi god arbetsmiljö

Som arbetsgivare fokuserar vi på att tillsammans med våra anställda skapa en god arbetsmiljö. Vi arbetar för att erbjuda goda anställningsvillkor och skapa förutsättningar så att våra anställda ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Om du jobbar hos oss är kompetensutveckling en naturlig del i arbetet – alltid med målet att kunna möta våra invånares behov ännu bättre.  

Patrik Sikt och Marianne Åkerblad i de nya lokalerna
Published:

Flytt till nytt för omsorgsverksamhet

Idag är lokalerna i Industribyn helt tomma. Men till sommaren kommer över 40 medarbetare utgå härifrån och ha sina kontorsarbetsplatser här.

Flytt från Välagården som sålts till ny ägare, var grunden för nya lokaler. Men med det uppstod också nya möjligheter för kommunens vård-…

Michaela som är kock på Kastanjeskolan förbereder dagens närodlade efterrätt
Published:

Häng med in i köket under Climate week Österlen

Just nu pågår Climate week Österlen. Det innebär bland annat att lokala producenter levererar råvaror till samtliga kök i Tomelilla kommun den här veckan. Menyerna fylls med närproducerade maträtter och gammal som ung får ta del av den goda och klimatsmarta maten.

Matlagningen p…

Paula Olsson, arbetsplatsinstruktör.
Published:

Tomelilla kommun utbildar all vård- och omsorgspersonal i Durewallmetoden

Nyligen gick de sju första medarbetarna inom vård och omsorg sin utbildning i Durewallmetoden, en lågaffektiv och konfliktdämpande metod med fokus på ett medmänskligt bemötande.

Published:

Kundfokus och nytänk uppmärksammas i medarbetarutmärkelser

Tomelilla kommun har delat ut sina första medarbetarutmärkelser – för årets mest nytänkande, årets brobyggare, årets mesta kundfokus och årets ledare.

Bild på vallmofält
Published:

Dags att söka feriejobb

Nu kan ungdomar söka feriejobb genom Tomelilla Kommun. Sista ansökningsdag är den 11 april.

Published:

Nattpatrullen förstärks med sjuksköterskor

Just nu söker Tomelilla kommun fler sjuksköterskor till natten. Anledningen är att verksamheten vill förändra arbetssättet för nattpatrullen så att undersköterskor och sjuksköterskor kan arbeta i team. Omsorgschefen Patrik Sikt beskriver det som en unik satsning och utveckling…