Grunden och förutsättningen för ett gott företagsklimat bygger på ett nära samarbete och en öppen dialog mellan kommun och entreprenörer, byalag och föreningar. Detta sker bland annat genom företagsbesök, frukostmöten och nätverksträffar.

Näringslivsfrukost och nätverksträffar

Vi vill ha en levande dialog med näringslivet och anordnar bland annat näringslivsfrukost regelbundet. Vi har också nätverksträffar som ofta sker i samarbete med andra aktörer.

Vår näringslivsfrukost har olika tema varje gång. För att få inbjudningar till våra frukostar och nätverksträffar anmäl till dig till naringsliv@remove-this.tomelilla.remove-this.se.

Under flikarna nedan hittar du träffar för höst och vinter 2023. Välkommen!

Vi besöker Ingelsta kalkon där Johan Jonasson och Kreshnik Vllasaliu tar emot oss och berättar mer om företaget. 

Datum: fredag den 27 oktober

Tid: 7.30–9.00

Plats: Brukstorp 1024, 273 98 Smedstorp

Anmälan: http://simplesignup.se/event/208553-naeringslivsfrukost-27-oktober

Välkommen hälsar Företagarna Tomelilla och Tomelilla kommun

Vill du som företagare höra mer om varför just du och ditt företag är viktigt för Sveriges beredskap och hur vi i kommunen arbetar för att förbereda våra verksamheter för kris och krig? Eller vill du dela med dig av hur ni arbetar med beredskap?

Kom då till en inspirationslunch där krisberedskapssamordnare Anna Laséen Karlsson deltar och berättar om kommunens arbete och kan svara på frågor om hur du och ditt företag kan förbereda er för framtida kriser. Kom och bolla idéer och tankar så att vi tillsammans kan skapa ett ännu mer robust Tomelilla!

Vi bjuder på lunch med stöd från Sparbanken Syds stiftelse.

Vid matpreferenser, var vänlig mejla naringsliv@remove-this.tomelilla.remove-this.se

Anmäler du dig och får förhinder var vänlig och återkom så fort som möjligt. Om du inte avbokar debiteras du 100 kr.

Datum: Måndagen den 9 oktober

Tid: 12.00–13.00

Plats: Golfklubben Tomelilla 

Anmälan: https://simplesignup.se/event/208226-kom-och-prata-krisberedskap-med-oss


Välkommen önskar Företagarna Tomelilla och Tomelilla kommun

Höstens näringslivsfrukost är i gång igen! Denna morgon välkomnar vi Erik Hultgren Näringslivspolitisk rådgivare från Svenskt Näringsliv. Han kommer att redogöra för Tomelilla kommuns företagsklimat. 

Datum: fredagen den 29 september

Tid: 7.30–9.00

Plats: Smakbruket, Tomelilla

Anmälanhttps://simplesignup.se/event/208225

Välkommen önskar Företagarna Tomelilla och Tomelilla kommun

Lunchen vänder sig till dig företagare som vill inspireras till att må bra!

Alla behöver vi någon gång få prata ut, prata om det där jobbiga, ångest, separation/skilsmässa, familjeförhållanden, arbetet eller oro. Kanske står du i ett vägskäl eller känner du kanske ett utanförskap? Orsakerna kan vara många. Den psykiska ohälsan ökar i vårt samhälle och vi människor mår allt sämre.

Idag är psykisk ohälsa en av våra största folksjukdomar. Mer om detta kommer Jenny från Jennys Harmoni och Terapi att berätta mer om. Även Kajsa från Go och Gla är inbjuden att prata om kroppens språk till rörelse samt rörelseglädje! Från Hälsolinjen kommer Lollo och Madeleine redogöra för hälsokontroll genom hårprov. Du kan själv förebygga många sjukdomar genom ett hårprov och många sjukdomar orsakas av mineral obalanser!

När: 7 september

Tid: 11.30 – 12.00 lunch och mingel. 12.00 – 13.00 inspirationsföreläsning

Var: Tryde 1303

Anmäl dig: https://simplesignup.se/event/206026

Vi bjuder på lunch! Mejla naringsliv@remove-this.tomelilla.remove-this.se vid matpreferenser.

 

Välkommen!

 

Välkommen på inspirationslunch med Företagarna och Tomelilla kommun!

Vi kommer ha en workshop med temat ”Hur kommer ditt företag se ut 2050”

Är du företagare som är intresserad att försöka lyfta blicken för att försöka kartlägga möjliga framtider för ditt företag? Då ska du komma på vår inspirationslunch den 24 augusti. Föreläsare är Paul Graham Raven, Futures analyst. Paul är en mångsidig skribent och forskare vars specialiteter gör honom idealisk för projekt som syftar till att kartlägga möjliga framtider och föra dem till liv. Paul kommer hålla i en workshop där du som företagare får möjlighet att utforska hur samhället kan se ut 2050 och vilken roll ditt företag och du som företagare skulle kunna ha då. Workshopen kommer bland annat fokusera på hur klimatförändringar och klimatomställningen kan forma framtiden i Tomelilla men även andra stora förändringar som ekonomi, infrastruktur och teknologi. Workshopen kommer främst vara på engelska.

Datum: Torsdag 24 augusti

Tid: 11.30 – 14.00. 11.30-12.00 lunch och 12-13.30 workshop.

Plats: Tryde 1303

För vem? För dig företagare som är nyfiken att tänka på hur framtiden kan se ut för ditt företag.

Anmäl dig: http://simplesignup.se/event/205949-hur-kommer-ditt-foeretag-se-ut-2050

 

Välkommen!

 

 

 

Företagsbesök

Företagsbesök är en viktig del i kommunens arbete som ger oss ökad kunskap och förståelse för företagens villkor och förutsättningar. Det är också ett tillfälle för dialog om hur vi kan hjälpa och stödja näringslivet på ett effektivt sätt.

Vill du att vi besöker ditt företag?  Kontakta oss på naringsliv@remove-this.tomelilla.remove-this.se.

Näringslivsplan

Kommunens näringslivsplan syftar till att förbättra och utveckla samarbetet mellan näringslivet och kommunförvaltningen. Ett bra samarbete mellan förvaltning och näringsliv ger bättre förutsättningar att driva företag framgångsrikt i Tomelilla kommun. Ett starkt näringsliv ger en ökad tillväxt, en god arbetsmarknad och en attraktiv kommun.