Grunden och förutsättningen för ett gott företagsklimat bygger på ett nära samarbete och en öppen dialog mellan kommun och entreprenörer, byalag och föreningar. Detta sker bland annat genom företagsbesök, frukostmöten och nätverksträffar.

Vi vill ha en levande dialog med näringslivet och anordnar bland annat näringslivsfrukost regelbundet. Vi har också nätverksträffar som ofta sker i samarbete med andra aktörer.

Vår näringslivsfrukost har olika tema varje gång. För att få inbjudningar till våra frukostar och nätverksträffar anmäl till dig till naringsliv@remove-this.tomelilla.remove-this.se.

Välkommen!

Webbinar 6/10 kl. 12.00-13.00

Delta i ett lunchwebbinarium på temat cirkulär ekonomi, och få en inblick i hur detta nygamla sätt att tänka på och samverka med andra kan vara en affärsmöjlighet för dig!

Helena Nilsson från Hållbar Utveckling Skåne berättar om hur den cirkulära ekonomin utgör ett nytt sätt att göra affärer, där företag genom att tänka om och hitta nya arbetssätt kan stärka sin konkurrensförmåga, spara resurser och samtidigt vara med att bygga en bättre framtid.

Du får höra flera exempel på hur andra verksamheter i Skåne och Sverige har gjort för att ta steget in i den cirkulära ekonomin, och ges en möjlighet att diskutera med andra företagare kring temat.

För vem?
I första hand företagare från kommunerna Tomelilla, Bromölla, Kristianstad, Osby, Östra Göinge, Simrishamn, Sjöbo och Ystad.

Tid och plats:
Tisdagen den 6 oktober kl. 12-13, via Zoom (med dator, surfplatta eller smartphone)
Inloggningslänk och instruktioner skickas ut efter anmälan.

Anmälan:
Till Erik Rosenblad, projektledare, 0730-51 99 50, erik@remove-this.skanesess.remove-this.se

Webbinariet är även en uppstart för det transnationella projektet CIRCLE, som drivs av Skånes Ess och LEADER Sydöstra Skåne med partners i Luxemburg och Finland. Redan nu, eller i samband med webbinariet, finns möjlighet att anmäla intresse för att delta i utbytesprojektet. Torsdagen den 15 oktober sker det första internationella webbinariet för deltagarna från de olika länderna.

Läs mer:
www.skanesess.se/miljo/circle
www.leadersydostraskane.se/circle

Företagsbesök är en viktig del i kommunens arbete som ger oss ökad kunskap och förståelse för företagens villkor och förutsättningar. Det är också ett tillfälle för dialog om hur vi kan hjälpa och stödja näringslivet på ett effektivt sätt.

Vill du att vi besöker ditt företag?  Kontakta oss på naringsliv@remove-this.tomelilla.remove-this.se.

Kommunens näringslivsplan syftar till att förbättra och utveckla samarbetet mellan näringslivet och kommunförvaltningen. Ett bra samarbete mellan förvaltning och näringsliv ger bättre förutsättningar att driva företag framgångsrikt i Tomelilla kommun. Ett starkt näringsliv ger en ökad tillväxt, en god arbetsmarknad och en attraktiv kommun.