Sommarentrepenör

Känner du någon driftig ungdom, eller kanske rent av är en själv och som skulle vilja ha ett spännande sommarjobb som entreprenör?

Sommarentreprenör är ett koncept som finns över hela landet och ett spännande alternativ till de vanliga sommarjobben. Här får du möjlighet att sommarjobba som ”egen företagare” och chansen att skapa ditt eget arbete i en egen verksamhet. Du utvecklar din företagsamhet och ditt entreprenörskap. Och vem vet, kanske tjänar du lite extra pengar förutom din lön! Lönen är densamma som för feriearbete.

Utbildningen sker i Tomelilla med studiebesök hos företagare runt om i Skåne. Alla ungdomar får en liten summa i startkapital (som redovisas), lön och ett Jojo Sommarkort. Uttagningen till platserna som Sommarentreprenör sker genom speed-dating.
Projektet drivs av kommunerna Tomelilla och Skurup i samarbete med Sparbanken Skåne och Region Skåne.

Tidsperiod:

Uppstart 17 juni med utbildning och inspirationsföreläsningar. Från mitten av v. 26 till och med v. 28 är man igång med sitt företag och får coaching från oss. Man kan fortsätta med sitt företag på egen hand fram till skolan börjar.

Vill du veta mer?

Vi finns på plats i glasgången på Ystads gymnasium 14 maj kl. 10-12.

Går man inte på skolan eller inte har möjlighet av andra skäl, kan man kontakta arbetsmarknadshandledare Martin Jacobsson. Kontaktuppgifter finns i fliken nedan. Han träffas säkrast kl. 8-12.

Hur anmäler jag mig?

Kolla i fliken nedan.

  • Steg 1 – Ansök om genom att skicka ett mail till martin.jacobsson@tomelilla.se. Du får då en inbjudan till en intervju. Intervjuerna sker som speed-dating 16 maj kl. 18 i Tomelilla.
  • Steg 2 - Kick off
    Programmet startar med en och en halv veckas kick-off där varje deltagare får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för sitt företag.
  • Steg 3 - Testa din affärsidé
    Du startar upp ditt företag och börjar sälja den produkt eller tjänst du har som idé. Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. De flesta brukar jobba med sitt företag i minst tre veckor.
  • Steg 4 – Kick-out!
    Det avslutande steget är en gemensam kick-out. Då samlas vi allihop, tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren. Då avslutas också ditt företag i sommarentreprenörsformen. Vill du fortsätta att driva ditt företag så kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det.

Har du några frågor, kontakta:

Martin Jacobsson
Arbetsmarknadshandledare

Telefon: 0417-18352
E-post: martin.jacobsson@remove-this.tomelilla.remove-this.se