Här hittar du alla våra lediga jobb. Är du den vi söker?

 • Vi söker enhetschef till barn och familj myndighet

  Publiceringsdatum: 2021-12-23
  Sista ansökningsdagen: 2022-01-26

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Barn och familj myndighet i Tomelilla kommun är ett sammansvetsat gäng med hög kompetens. Enheten består av cirka 15 medarbetare inom barn och familj, barnutredare, familjerätt, familjehem samt administratörer. Enheten är just nu på en utvecklingsresa inom tjänstedesign för att förbättra kvalitén för våra barn i kommunen. Under 2021 genomgick enheten en organisatorisk förändring för att möjliggöra ett mer närvarande och tillitsbaserat ledarskap. Nu tar vi nästa steg och söker dig som vill vara en del av vår fortsatta resa.

  Arbetsuppgifter

  Som enhetschef för enheten barn och familj kommer ditt uppdrag att bestå av att upprätta och upprätthålla struktur, rutiner och processer. Du har kommer leda dina medarbetare i myndighetsprocessen. Som enhetschef barn och familj myndighet kommer du att ingå i ett team med tre andra enhetschefer inom IFO där vi arbetar nära och i utbyte med varandra. Du ingår i ledningsgruppen för IFO och i ledningsgruppen för Stöd och Omsorg och rapporterar direkt till socialchef. Du förväntas leda enheten med helhetssyn och på ett tillitsbaserat sätt, där kommuninvånarnas behov står i centrum och medarbetarnas höga kompetens och vilja till utveckling tas om hand. I arbetet ingår att arbeta med digitalisering och omvärldsbevakning och hålla dig uppdaterad gällande samhällsutvecklingen, lokalt och nationellt, samt gällande den evidensbaserade kunskapen på området.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har kandidatexamen (socionom, beteendevetare) eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du någon utbildning inom ledarskap eller inom förändringsarbete/processledning ses det som positivt. För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du har erfarenhet av myndighetsutövning. Det krävs att du dessutom har arbetslivserfarenhet av att ha arbetat som chef och ledare samt har kunskaper om den lagstiftning som styr socialtjänsten. Du måste också ha dokumenterad erfarenhet och goda kunskaper i resultat- och budgetarbete, arbetsrätt, arbetsmiljö, löneöversynsarbete och facklig samverkan. Har du erfarenhet av barn och familj myndighet och erfarenhet av tillitsbaserad ledning och styrning ses det som meriterande. Som chef och ledare är du entusiastisk, engagerad, ödmjuk och kommunikativ. Du är närvarande och har ett coachande förhållningssätt. För att klara uppdraget måste du dessutom vara prestigelös, flexibel och ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt samt förmåga att skapa goda relationer. Du är driven och kan ta egna initiativ samt är trygg och stabil i ditt ledarskap. Du måste kunna gå från ord till handling och har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och kreativ samt modig och engagerad. Du måste ha ett starkt medborgarfokus och drivas av viljan att ständigt utveckla servicen till kommuninvånarna. Som person har du förmågan att skapa förtroende och goda relationer såväl som förmågan att hitta lösningar på komplexa problem. Du skapar tillit och genomför lösningar tillsammans med andra, både interna och externa aktörer i syfte att gynna våra kommuninvånare. Du tycker om att hålla dig uppdaterad gällande ny kunskap inom förebyggande socialt arbete och inom samhällsutvecklingen, lokalt och nationellt. Du är också intresserad av att lära dig mer om evidensbaserad kunskapen inom området. Du är intresserad av digitalisering och dess möjligheter i framtiden. Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift och en god förmåga att skriva och tillgodogöra sig komplexa texter är ett krav. Dessutom krävs det god vana att arbeta i såväl Office-paketet som i olika IT-baserade verksamhetssystem.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2022-01-26

  Referensnummer:
  A1080110

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Camilla Andersson
  Socialchef
  camilla.andersson@tomelilla.se
 • Sommarvikarier till Vård och Omsorg i Tomelilla kommun!

  Publiceringsdatum: 2021-11-26
  Sista ansökningsdagen: 2022-01-30

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Planera sommaren 2022 redan nu! Vi söker dig som vill arbeta som sommarvikarie/timvikarie inom äldreomsorgen, LSS och/eller socialpsykiatrin i Tomelilla kommun. Ta chansen och var med och gör skillnad i brukarnas vardag!

  Arbetsuppgifter

  Äldreomsorgen består av både hemtjänst och särskilt boende. Hemtjänsten utgår från centrala Tomelilla eller Brösarp. För att arbeta inom hemtjänsten krävs körkort då ditt arbete utförs hemma hos våra brukare. Särskilt boende finns i Skåne Tranås och Brösarp. I arbetet kommer du att möta många människor i olika situationer. Tillsammans arbetar vi för att ge brukarna bästa möjliga service. Inom LSS/socialpsykiatrin finns olika typer av boende i centrala Tomelilla. I uppdraget ingår att ge stöd och omvårdnad till brukarna i deras vardag. Du är en viktig del i att motivera och stimulera dem till en meningsfull fritid. Du har kontakt med anhöriga, företrädare och andra personer som har betydelse för brukaren.

  Kvalifikationer

  Oavsett om du arbetar inom LSS, socialpsykiatrin, hemtjänsten eller särskilt boende är det viktigt att du har ett genuint intresse för vård och omsorgsarbete, att du tycker om att ta hand om andra människor och ge dem god service och omvårdnad. Det är också viktigt att du som person är flexibel och har ett gott bemötande i ditt arbete. Arbetet förutsätter att du kan ta initiativ, har en god samarbetsförmåga och att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Inom äldreomsorgen är det en fördel om du har körkort för manuellt växlad bil, inom hemtjänsten är detta ett krav. Utbildning inom vård och omsorg är meriterande samt erfarenhet av liknande arbeten. Inom LSS och socialpsykiatrin är det meriterande med utbildning inom vård och omsorg eller barn och fritid. Det är även meriterande om du har erfarenheter av liknande arbeten samt kunskap och erfarenhet av AKK och TAKK. Vi erbjuder dig: • Möjlighet att arbeta på flera olika enheter. • Ett självständigt, ansvarstagande och händelserikt arbete. • En möjlighet att få goda kunskaper och erfarenhet från olika verksamheter. • Många nya kollegor med god kompetens och erfarenhet. För att få arbeta inom Vård och Omsorg önskar vi ha ett utdrag från polisens belastningsregister. För att arbeta inom LSS är det enligt lag krav på att uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet En förutsättning för att du ska vara aktuell för arbete hos oss under sommaren är att du kan arbeta minst 3 dagar i snitt per vecka mellan juni - augusti. Första intervjuerna kommer att ske den 5 och 12 januari, därefter arrangeras intervjuer löpande efter behov.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Timavlönad
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2022-01-30

  Referensnummer:
  A1070020

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Malin Nilsson
  HR-specialist
  0417-184 16
  malin.nilsson@tomelilla.se
 • Barnets socialsekreterare - barn och familj

  Publiceringsdatum: 2022-01-11
  Sista ansökningsdagen: 2022-02-06

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Som socialsekreterare är du placerad i kommunhuset under Barn och Familj, myndighet. Vår arbetsgrupp består av 12 personer med olika professioner och kunskapsområden. Tillsammans arbetar vi mot att ge de placerade barnen bästa möjliga förutsättningar för utveckling mot goda levnadsvillkor.

  Arbetsuppgifter

  Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som socialsekreterare kommer att handla om uppföljning av familjehemsplacerade barn och ungdomar. Ditt uppdrag är att ge de placerade barnen en trygg och säker vård. Arbetet innebär att du samverkar med barnets nätverk samt med interna och externa samarbetspartners såsom förskola, skola, BUP, polis, etc. I det dagliga arbetet får du stöttning och handledning av enhetschef som även driver metodutveckling tillsammans med dig och dina kollegor.

  Kvalifikationer

  För tjänsten krävs det att du har fullgjord universitets-/högskoleutbildning med socionomexamen. Meriterande om du har utbildning i Signs of safety och MI, riskbedömning i våld i nära relationer såsom Freda, Patriark eller likvärdig utbildning. Utöver din utbildning behöver du ha minst 1 års erfarenhet av myndighetsarbete, meriterande om du har erfarenhet av myndighetsarbete inom barn och familj utifrån BBIC. Meriterande om du har erfarenhet av arbete med våld i nära relationer samt erfarenhet av att arbeta med ensamkommande barn. Som person har du ett professionellt bemötande mot såväl interna som externa samarbetspartners och våra medborgare i Tomelilla kommun. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga, är välstrukturerad i ditt dagliga arbete samt har förmågan att vara flexibel, noggrann och prestigelös. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift och känner dig trygg att använda datorn som ett av dina främsta arbetsredskap. Meriterande om du har andra språkkunskaper.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2022-02-06

  Referensnummer:
  A1082238

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Isabell Ahl
  Enhetschef på Individ- och familjeverksamheten
  isabell.ahl@tomelilla.se
 • Barnbibliotekarie till Tomelilla kommun!

  Publiceringsdatum: 2022-01-24
  Sista ansökningsdagen: 2022-02-07

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Tomelilla bibliotek består av ett huvudbibliotek samt tre filialer, varav samtliga bibliotek är meröppna. Filialerna är belägna vid skolorna i Brösarp, Onslunda och Smedtorp. Huvudbiblioteket som är beläget i Tomelilla kulturhus och har ett tätt samarbete med de övriga verksamheterna som finns i huset. Varje år besöker ca 100 000 personer verksamheterna i och kring kulturhuset. Tomelilla bibliotek har en verksamhet som präglas av serviceanda och utveckling. Personalen är ett positivt gäng på nio personer som prioriterar samarbete och flexibilitet för att höja bibliotekets servicegrad. Vi tänjer på gränserna och vågar pröva nytt.

  Arbetsuppgifter

  Vill du arbeta i ett kulturhus som vill sätta barn och unga i fokus? Du ska tillsammans med kollega ansvara för bibliotekets barnverksamhet, där ni har stor möjlighet att utveckla bibliotekets verksamhet. I kulturhuset finns även konsthall och kulturskola, som alla har ett nära och naturligt samarbete. I tjänsten ingår även samverkan med andra kommunala och externa verksamheter, genom exempelvis programverksamhet och språkutvecklings, läs- och mediefrämjande aktiviteter. Du arbetar i nära samverkan med skolorna, samordnar och ingår i samverkansarbetet med Tomelilla kommuns skolbibliotekarie och skolbibliotek. Det ingår även mediehantering såsom inköp, gallring och registrering av media, informationstjänstgöring och andra sedvanliga biblioteksuppgifter.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och med erfarenhet från tjänstgöring med inriktning barn och unga. Du behöver ha erfarenhet av arbete på folkbibliotek eller annan publik verksamhet och av läsfrämjande programverksamhet. Erfarenhet av pedagogiskt biblioteksarbete är meriterande. Du ska ha god kommunikativ och pedagogisk förmåga samt vara ansvarstagande och lösningsfokuserad. Hos oss är det viktigt med teamkänsla. Samtidigt behöver du ha förmåga att ta initiativ och självständigt utarbeta och utveckla idéer för hela vårt verksamhetsområde. Det är viktigt att du har ett gott bemötande, är flexibel och serviceinriktad. I mötet med våra användare är du pedagogisk och tillmötesgående med intresse, vilja och inkännande förmåga att möta individen där den är. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Körkort är meriterande.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2022-02-07

  Referensnummer:
  A1087833

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Ros-Marie Stjernfeldt
  Enhetschef Kultur och fritid
  0417-181 17
  ros-marie.stjernfeldt@tomelilla.se
 • Vi söker skolsköterska till centrala barn- och elevhälsan!

  Publiceringsdatum: 2022-01-25
  Sista ansökningsdagen: 2022-02-07

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Vi erbjuder ett självständigt, utvecklande arbete som skolsköterska på Centrala barn- och elevhälsan i Tomelilla. Du kommer i första hand att arbeta inom åk F-6. Uppdraget innefattar: • hälsofrämjande och förebyggande arbete både individuellt och i grupp • hälsosamtal, hälsoundersökningar samt vaccinationer enligt det nationella allmänna vaccinationsprogrammet. • journalföring i digitaljournal ProReNata • verka för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt genom att skapa miljöer som främjar elevernas utveckling samt hälsa och lärande. • delta i kartläggning och planering av insatser och åtgärder tillsammans med elev, familj, elevhälsoteam och andra myndigheter.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn- och ungdomar. Som person är du empatisk, ödmjuk, ansvarstagande och självständig i ditt arbete. Du har lätt för att ta egna initiativ och du gillar att vara med och aktivt utveckla både verksamheten och arbetssätten kring våra elever. Du måste ha god samarbetsförmåga och lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Du behöver ha god svenska i tal och skrift. Arbetat som skolsköterska är meriterande.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Deltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2022-02-07

  Referensnummer:
  A1087880

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Fredrik Höglund
  Enhetschef
  0417-182 18
  fredrik.hoglund@tomelilla.se
 • Tomelilla Kommun söker arbetsmarknadscoach!

  Publiceringsdatum: 2022-01-20
  Sista ansökningsdagen: 2022-02-10

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. På arbetsmarknaden i Tomelilla kommun arbetar vi med arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor. På AME arbetar totalt fyra arbetscoacher, två studie- och yrkesvägledare för vuxenstuderande och KAA samt en studiehandledare på Lärcentrum. När du kommer till oss så möts du av en arbetsplats som präglas av nyfikenhet, öppenhet och förtroende där vi arbetar utifrån verksamhetens mål och resultat samt deltagarnas förutsättningar. Vi har ett högt engagemang för vårt arbete och vi är stolta över att göra skillnad .

  Arbetsuppgifter

  Som arbetsmarknadscoach kommer du att matcha ut människor till självförsörjning genom arbete eller studier. Du kommer arbeta brett med alla våra prioriterade grupper - unga, långtidsarbetslösa, sjukskrivna samt våra nyanlända. Uppdraget innebär även samverkan med näringslivet, arbetsförmedlingen samt andra myndigheter och aktörer med inriktning mot arbete, sysselsättning eller studier. Som arbetsmarknadscoach kommer du: • Vägleda och coacha arbetslösa mot arbetsmarknaden. • Intervjua, kartlägga och göra genomförandeplaner på uppdrag av myndigheten ekonomisk bistånd. • Stötta och stimulera deltagarna till jobbsökning eller studier med målet är att hitta egenförsörjning utifrån förutsättningar. Detta exempelvis genom att planera och genomföra gruppaktiviteter. • I dagsläget har vi på Arbetsmarknadsenheten en insats för långtidssjukskrivna; Grön Arena. Du kommer i denna tjänst ansvara för att fortsätta bedriva denna insats i form av gruppaktivitet. • Främja ett nära samarbete med näringslivet för att hitta och samordna praktikplatser. Detta genom att använda enhetens redan upparbetade kontakter likväl som du bygger på med ditt arbetsgivarnätverk och nya kontakter • Samverka med enheten försörjningsstöd, arbetsförmedlingen samt andra myndigheter och aktörer med inriktning mot arbete, sysselsättning eller studier. • Som medarbetare på Arbetsmarknadsenheten i Tomelilla kommun är du aktiv i utvecklingsarbetet för enheten och lokalt på arbetsplatsen.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som är initiativrik, strukturerad och nytänkande. Du ska ha god god samarbetsförmåga, vara lyhörd, och kreativ. Som person är du flexibel och prestigelös. Du behöver vara delaktig i att arbeta fram nya arbetsmetoder samt vara anpassningsbar för att kunna styra dagliga arbetet efter våra deltagares behov. Du behöver en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Men vi ser gärna även annan språkkunskap. För en anställning krävs att du har eftergymnasial utbildning i form av högskoleutbildning som socionom eller personalvetare. Alternativt annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren finner lämplig för uppdraget. • Om du har utbildning inom MI eller lösningsfokuserat arbete ser vi det som meriterande. Du behöver ha tidigare erfarenhet av att jobba med coachning och enskilda samtal med vuxna och unga. Du ska ha god kunskap om arbetsmarknaden och andra myndigheter såsom t.ex. arbetsförmedlingen. Du ska ha god förståelse för myndighetsutövning samt för att arbeta i en politiskt styrd organisation. • Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete inom myndighet eller Socialtjänsten samt har erfarenhet från samverkan med andra myndigheter. • Meriterande om du har kännedom om vuxenstudier.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: 6 månader eller längre
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2022-02-10

  Referensnummer:
  A1084900

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Tina Svensson
  Enhetschef
  0417-180 00
  Tina.svensson@tomelilla.se
 • Parkarbetare, säsongsanställning till Tomelilla kommun!

  Publiceringsdatum: 2022-01-25
  Sista ansökningsdagen: 2022-02-15

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Gata/park är enheten som tar hand om alla offentliga utomhusmiljöer i kommunen och sköter allt från gator och rabatter till skolor och lekplatser. I dagsläget är vi ett glatt gäng bestående av fyra kvinnor och sex män i olika åldrar och med olika bakgrunder, med det gemensamt att vi alla strävar efter att skapa det mest optimala av varje yta.

  Arbetsuppgifter

  Du kommer att vara medarbetare på gata/park och ansvara för skötseln av Tomelilla kommuns offentliga ytor utomhus. Dina arbetsuppgifter är allt från ogräsrensning, häckklippning, soptömning, gräsklippning, trimning, trädbeskärning, plantering, bevattning m.m. Även enklare anläggningsuppdrag kan förekomma.

  Kvalifikationer

  Du är van vid fysiskt arbete ute i alla väder. Du har erfarenhet från liknande arbete och arbetsuppgifter, och brinner för att skapa trivsamma och välskötta utemiljöer. B-körkort och avklarad gymnasieutbildning är krav. Växtkunskaper, samt maskinvana och röjsågskörkort RA, RB är meriterande.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: 3-6 månader
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2022-02-15

  Referensnummer:
  A1087820

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Rasmus Simonsen
  Driftchef Gata/Park
  041718291
  rasmus.simonsen@tomelilla.se
 • Tomelilla kommun söker kvällssjuksköterska

  Publiceringsdatum: 2021-12-10
  Sista ansökningsdagen: 2022-02-28

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Vi söker dig, legitimerad sjuksköterska som vill arbeta kvällar inom hälso- och sjukvården i Tomelilla kommun. Det här är ett arbete som ger dig möjligheten att göra skillnad för enskilda patienten och för verksamheten. Vi arbetar kontinuerligt med att ge våra invånare den bästa vården. Vid önskemål finns det möjlighet att kombinera tjänstgöringen med båda dagpass och nattpass utifrån önskemål. Under kvällstid är man ensam sjuksköterska i tjänst så du behöver vara trygg i din roll utifrån uppgiften. Hos oss är arbetsglädje och stolthet kärnan i vårt arbete och vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med kompetenta och erfarna kollegor. Vi träffas i tvärprofessionella team på arbetsplatserna där vi tar tillvara på varandras kunskaper och erfarenheter. Utifrån en god samverkan med externa aktörer kan vi tillsammans erbjuda våra patienter en trygg, säker och effektiv vård.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har stort engagemang och god samarbetsförmåga. I uppdraget ingår att se möjligheter utifrån skiftande förutsättningar och du behöver därför vara såväl flexibel som lösningsfokuserad. Du är lyhörd och pedagogisk i uppdraget som handledare för omvårdnadspersonal. För anställning krävs att du är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har en vidareutbildning som distriktssköterska eller annan lämplig vidareutbildning. Det är också meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av arbete inom kommunal hälso- och sjukvård. Du har god förmåga att kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du är nyfiken och positivt inställd till välfärdsteknik och digitala tjänster inom området. B-körkort för manuell växellåda är ett krav och att du är obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du arbetar i hemmiljöer där hund och katt samt tobaksrök kan förekomma måste du kunna vistas i dessa miljöer. Vi hanterar ansökningar med löpande urval, så vänta inte med att söka jobbet hos oss.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2022-02-28

  Referensnummer:
  A1072370

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Ann-Marie Johansson
  Enhetschef
  0417-18405
  ann-marie.johansson@tomelilla.se
 • Tomelilla kommun söker nattsjuksköterskor

  Publiceringsdatum: 2021-12-23
  Sista ansökningsdagen: 2022-02-28

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  I slutet av hösten 2021 inledde vi en spännande utveckling mot gemensamt arbete mellan sjuksköterska och undersköterska under nattetid. Vi söker dig, legitimerad sjuksköterska, som vill arbeta flexibelt, omväxlande och som trivs med att arbeta natt. Som sjuksköterska på natten arbetar du i nära samarbete med undersköterskorna. I vår struktur arbetar två sjuksköterskor och två undersköterskor per natt. Vid toppar kan bemanningen se annorlunda ut och vid frånvaro kan du vara ensam som sjuksköterska och undersköterskorna vara fler. Då arbetssättet är nytt och vi arbetar kontinuerligt med utveckling av arbetsuppgifter och rutiner.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har stort engagemang och god samarbetsförmåga. I uppdraget ingår att se möjligheter utifrån skiftande förutsättningar och du behöver vara såväl flexibel som lösningsfokuserad. Du är lyhörd och pedagogisk i uppdraget som handledare för omvårdnadspersonal. För anställning krävs att du är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har en vidareutbildning som distriktssköterska eller annan lämplig vidareutbildning. Det är också meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av arbete inom kommunal hälso- och sjukvård. Du har god förmåga att kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du är nyfiken och positivt inställd till välfärdsteknik och digitala tjänster inom området. B-körkort för manuell växellåda är ett krav och att du är obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du arbetar till stor del i hemmiljöer där hund och katt samt tobaksrök kan förekomma måste du obehindrat kunna vistas i dessa miljöer. Vi hanterar ansökningar med löpande urval, så vänta inte med att söka jobbet hos oss.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2022-02-28

  Referensnummer:
  A1072634

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Ann-Marie Johansson
  Enhetschef
  0417-18405
  ann-marie.johansson@tomelilla.se