Här hittar du alla våra lediga jobb. Är du den vi söker?

 • Speciallärare med inriktning matematik till Kastanjeskolan

  Publiceringsdatum: 2021-09-23
  Sista ansökningsdagen: 2021-10-17

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Kastanjeskolan är kommunens enda högstadieskola. Här får ca 350 elever en god och stimulerande skolgång. Vi fokuserar på ämneskunskaper och god lärmiljö. Vi är organiserade i fyra arbetslag som samarbetar med och runt eleven och elevens nätverk. Att främja närvaro är viktigt för oss och vi vill bekräfta våra elever i undervisningen och i personligt bemötande.

  Arbetsuppgifter

  Som speciallärare hos oss är du en viktig person för att utveckla vår förmåga att arbeta med ledning och stimulans, extra anpassningar och särskilt stöd. Du är ett stöd i skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete och bidrar med att kartlägga hinder och möjligheter i lärmiljön. Du samarbetar med lärarna kring eleverna och undervisar elever som är i behov av särskilt stöd. Du leder arbetet med pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram på skolan. Vid behov deltar du på utvecklingssamtal tillsammans med klasslärare och ansvarar då för att redogöra för hur det särskilda stödet är utformat. Som speciallärare ingår du i skolans elevhälsoteam där du i nära samarbete med skolledning, specialpedagog, SYV, skolsköterska och kurator utvecklar det specialpedagogiska arbetet på skolan för att skapa de bästa förutsättningarna för våra elever.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet som speciallärare. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet men personlig lämplighet för uppdraget på vår skola är av stor vikt. Du: - har eleven i centrum. - ser elevernas olika behov och anpassar undervisningen efter dem. - har ett inkluderande arbetssätt där olikheter är en tillgång. - använder dig av ett språkutvecklande arbetssätt i teori och praktik. - samverkar med befintliga nätverk runt eleverna. Som person är du professionell, ansvarstagande och har förmåga att engagera, du är en tydlig ledare och du arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument. Vi sätter stort värde på egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet och initiativförmåga. Vi värdesätter också att du är social och har lätt för att skapa goda relationer till vårdnadshavare och kollegor. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Kastanjeskolan kommer under läsåret att rekrytera ytterligare speciallärare varför även annan ämnesinriktning än matematik kan vara av intresse för arbetsgivaren.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: 6 månader eller längre
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-10-17

  Referensnummer:
  A1055522

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Anna Strive
  Rektor
  0709-958495
  anna.strive@tomelilla.se
 • Sjuksköterska sökes till hemsjukvården!

  Publiceringsdatum: 2021-10-01
  Sista ansökningsdagen: 2021-10-24

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Verksamheten inom vård- och omsorg står inför stora utmaningar med ökade behov och den tekniska utvecklingen. Digitalisering ger oss andra och nya möjligheter för att verkställa uppdragen i verksamheten under hela dygnet. Nya sätt att verkställa tillsyn genom att använda tekniken med t e x tillsynskameror, läkemedelshantering, kommunikation och dokumentation via mobila verktyg är en del av de faktorer som påverkar förutsättningarna och utvecklingsmöjligheterna. Hos oss är arbetsglädje och stolthet kärnan i vårt arbete och vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med kompetenta och erfarna kollegor. Vi träffas i tvärprofessionella team på arbetsplatserna där vi tar tillvara på varandras kunskaper och erfarenheter. Utifrån en god samverkan med externa aktörer kan vi tillsammans erbjuda våra patienter en trygg, säker och effektiv vård. Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag - fredag med helgtjänstgöring var 8:e vecka. Önskvärd tjänstgöring är heltid. Annan tjänstgöringsgrad kan diskuteras

  Arbetsuppgifter

  Vi arbetar vi med fokus på "rätt kompetens på rätt plats". Arbetet med fokusområdet är för att frigöra tid för legitimerad personal att kunna arbeta med mer professionsspecifika arbetsuppgifter. Vi satsar på fortlöpande kompetensutveckling, både på individuell nivå och gruppnivå. Som sjuksköterska hos oss arbetar du med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom ordinärt och särskilt boende. Det här är ett arbete som ger dig möjligheten att göra skillnad för den enskilda patienten och för verksamheten. Vi arbetar kontinuerligt med att ge våra invånare den bästa vården.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har stort engagemang och god samarbetsförmåga. I uppdraget ingår att se möjligheter utifrån skiftande förutsättningar och du behöver därför vara såväl flexibel som lösningsfokuserad. Du är lyhörd och pedagogisk i uppdraget som handledare för omvårdnadspersonal. För anställning behöver du vara utbildad sjuksköterska och har du tidigare erfarenhet från hemsjukvård ser vi det som meriterande. Du har god förmåga att kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du ska vara nyfiken och positivt inställd till framtidens välfärdsteknik och digitala tjänster inom området. B-körkort för manuell växellåda är ett krav och att du är obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du arbetar i hemmiljöer där hund och katt samt tobaksrök kan förekomma måste du kunna vistas i dessa miljöer. Vi kommer löpande bjuda in till intervjuer!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid / deltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt och under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-10-24

  Referensnummer:
  A1058499

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Elisabeth Håkansson
  Enhetschef
  0417-18270
  elisabeth.hakansson@tomelilla.se
 • Vi söker ledsagare, kontaktpersoner, avlösare och stödfamilj!

  Publiceringsdatum: 2021-10-05
  Sista ansökningsdagen: 2021-10-26

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice och korttidsvistelse i form av stödfamilj, är insatser i LSS -lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Dessa insatser beslutas av en LSS-handläggare som beviljat ett antal timmar per månad. Stödens omfattning och innehåll utformas individuellt. • Ledsagarservice Du fungerar som ett stöd för personer med funktionsnedsättning. Det kan underlätta att ha någon med sig vid besök hos vänner, deltagande i kultur- och fritidsaktiviteter och promenader. Ledsagarservice innebär personlig hjälp som är anpassad utifrån vad var och en behöver. • Kontaktperson Du är ett stöd till en person med funktionsnedsättning eller som av olika anledningar blivit socialt isolerarad och saknar en vänskapsrelation. Du hjälper till att skapa en aktiv fritid och utökar det sociala nätverket. Uppdragen kan se olika ut utifrån den enskildes behov. Ni kan till exempel gå på bio, gå ut och äta, promenera, träffas hemma hos brukaren. Du kan även ge råd och stötta i vardagssituationer. Det är viktigt att ni trivs tillsammans och har förtroende för varandra. • Avlösarservice Avlösarservice innebär att en person tillfälligt övertar omvårdnaden av en person med funktionsnedsättning som i annat fall vårdas av eller får stöd av närstående i hemmet. Denna verksamhet bedrivs i personens egna hem. Insatsen ska göra det möjligt för närstående att få avkoppling och utföra sysslor utanför hemmet eller få tid att ägna sig åt barnets syskon. • Korttidsvistelse i form av stödfamilj Insatsen syftar till att ge en person miljöombyte, rekreation och personlig utveckling. Vistelsen syftar även till att ge anhöriga avlastning och egentid, samt till att ge föräldrarna mer tid åt syskon.

  Kvalifikationer

  Du behöver ingen utbildning eller särskild erfarenhet, däremot öppenhet och förståelse för människors olikheter och behov. Individuell matchning görs för varje uppdrag, utifrån den enskildes önskemål och behov. • Har du erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariationer är det meriterande. • Har du grundläggande kunskaper om olika diagnoser som LSS innefattar är det meriterande. • Har du dessutom utbildning inom områden som rör autismspektrumtillstånd eller andra specifika diagnoser är det även meriterande. Som person är du lyhörd, flexibel, ansvarsfull och ödmjuk. Du har god förmåga att förstå och sätta sig in i andra människors situation och se till det aktuella behovet. Du behöver ha god planeringsförmåga samt vara engagerad och se möjligheter framför begränsningar. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaper som krävs för det aktuella uppdraget. Du är obehindrad i svenska språket både i tal och skrift. För att arbeta inom LSS är det enligt lag krav på att uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Du kan beställa här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Timavlönad
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-10-26

  Referensnummer:
  A1056269

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Christina Rohlin
  Övergripande stödpedagog
  0417-184 11
  christina.rohlin@tomelilla.se
 • GIS och Exploateringsingenjör, Följ med på vår utvecklingsresa!

  Publiceringsdatum: 2021-09-24
  Sista ansökningsdagen: 2021-10-28

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Tjänsten är placerad på Tillväxt och Utvecklingsavdelningen med enhetschef för Tillväxt som närmsta chef. I Tillväxt och Utvecklingsavdelningen finns kollegor inom näringsliv, mobilitet, hållbarhet och planarbete. Tillväxt och Utvecklingsavdelningen är en del av kommunledningskontoret och rapporterar till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Vad erbjuder vi dig? Hos oss kommer du ingå i en avdelning på ca 15 personer, var av fyra fokuserar på näringsliv, plan-arbete och exploatering. Vi erbjuder ett ledarskap som bygger på tillit och öppenhet där det är tillåtet att göra fel. Tillsammans med oss hoppas vi att du brinner för att utveckla Tomelilla kommun!

  Arbetsuppgifter

  I din roll som GIS- och exploateringsingenjör kommer du att leda vårt arbete inom GIS och exploatering i nära samarbete med näringslivschef och planarkitekter. Du kommer att arbeta med samhällsbyggnadsprocessen både i detaljplaneskedet och genomförandeskedet av både privat och kommunal exploatering. Du kommer att ansvara för och leda arbetet av markupplåtelser. Du kommer att leda vårt arbete inom GIS och verka för att kommunen och förvaltningen blir ledande i dess användning. Tomelilla kommun har en policy och en ambition om att vara en ledande kommun inom digitalisering och öppna data, varför vi hoppas att du som vi brinner för det. Inom givna ramar ges ett stort eget ansvar att förbättra interna processer och arbetssätt tillsammans med kollegorna på enheten och ditt bidrag kommer att vara viktigt för vår fortsatta utveckling. Vi arbetar aktivitetsbaserat där du har möjlighet att arbeta, på plats, hemifrån, alternativt lämplig kontorsmiljö i Malmö eller Lund. Vi tänker att vi behöver vara på plats ca tre dagar i veckan.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har akademisk examen, exempelvis som samhällsplanerare eller högskoleingenjör, med inriktning mot geografisk IT, GIS, lantmäteri alternativt har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har erfarenhet av arbete inom GIS och eller exploatering. Planering och helhetsperspektiv är självklarheter för dig. Du har god förmåga att arbeta självständigt så väl som i ett team och ditt arbetssätt är metodiskt och noggrant. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du kan dela så väl som ta del av kunskaper och insikter på ett konstruktivt sätt. Teamet som du kommer ingå i har ett nära samarbete och lär av varandra. Du ska kunna se till egen kompetensutveckling med fokus på arbetsgivarens behov och snabbt kunna ställa om och vara flexibel utifrån ständigt förändrade förutsättningar. Det krävs att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Kontakter såväl internt som externt förekommer ofta i tjänsten, vilket ställer höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi kommer löpande bjuda in till intervju, så vänta inte, skicka in din ansökan redan nu!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-10-28

  Referensnummer:
  A1056677

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Henrik Lundblad
  Näringslivschef
  0417-18208
  henrik.lundblad@tomelilla.se
 • Vi söker en badvärd/cafébiträde till Österlenbadet!

  Publiceringsdatum: 2021-10-11
  Sista ansökningsdagen: 2021-11-01

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Österlenbadet ligger i samma byggnad som sporthall och övriga lokaler för sportaktiviteter. Angränsande ligger en högstadieskola, konstgräsplan och tennisbanor. Badet har förutom en 25 meters bassäng en höj och sänkbar kombibassäng samt ett relaxrum och solrum. Vi har en mängd olika aktiviteter såsom simskolor från baby till vuxen, skolsim, vattengympa, barnkalas samt aufguss. Österlenbadet strävar ständig att förnya och utöka de olika aktiviteterna där du kan bli en del av satsningarna.

  Arbetsuppgifter

  En av våra medarbetare ska gå på tjänstledighet och vi behöver en ersättare. I arbetsuppgifterna ingår arbete i simhallen som badvärd/simlärare samt lokalvård. Du kommer dessutom att arbeta i cafeterian och receptionen med dagliga arbetsuppgifter såsom kassahantering och lättare matberedning. • Andra arbetsuppgifter inom fritidsverksamhet kan förekomma. • Arbetspassen är förlagda på dagtid, kvällstid samt helger.

  Kvalifikationer

  Dokumenterad kunskap i livräddning är ett krav, liksom badbevakarekurs eller likvärdig utbildning. Prov av kunskaper sker i samband med rekrytering. Eftersom kommunikationen med besökare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet inom yrkesområdet, simlärarkompetens och andra utbildningar inom området ser vi som meriterande. Som person är du serviceinriktad och flexibel i ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga. För en anställning som badvärd önskar vi se ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte, skicka in din ansökan redan idag!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-11-01

  Referensnummer:
  A1060382

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Ingela Dejenfelt
  Måltidschef
  0417-18310
  ingela.dejenfelt@tomelilla.se
 • Grundskollärare till Odenslundsskolan i Tomelilla kommun!

  Publiceringsdatum: 2021-09-17
  Sista ansökningsdagen: 2021-11-07

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Odenslundsskolan är en grundskola som ligger i centrala Onslunda och vi har ca 130 elever. Vi har närhet till naturområden samt nära till både idrottsplats och sporthall, där vi har många av våra idrottsaktiviteter. Arbetslaget består av olika yrkesroller i egenskap av barnskötare, speciallärare, specialpedagog, grundskollärare, lärare mot fritidshem, förskollärare, kurator och skolsköterska. Vi arbetar med differentierad undervisning och har ett tydligt och aktivt värdegrundsarbete för att skapa samsyn.

  Arbetsuppgifter

  Ditt uppdrag som lärare är att tillsammans med arbetslaget ta ansvar för utvecklingen av den pedagogiska verksamheten. Dina arbetsuppgifter bestå av att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet för skolverksamheten. I uppdraget ingår även att vara mentor för enskilda elever samt att dokumentera elevers individuella kunskapsutveckling och verksamhetens måluppfyllelse. Du är med och skapar en skola där eleverna ges möjlighet att bli sitt bästa jag. Som medarbetare möts du med respekt i skapandet av en skola där ALLA vill göra skillnad för Tomelilla kommuns elever. Eleverna ska känna att de äger sin framtid och tror på möjligheten att kunna påverka den på ett positivt sätt.

  Kvalifikationer

  För anställning krävs att du är utbildad och legitimerad lärare med bred behörighet inom exempelvis (ma, sv, so, no, id, mu, eng). Vi söker dig som är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevens individuella behov eller elevgruppens behov. Du ska ha förmåga att driva, engagera och motivera elevernas lust att lära och ge alla elever möjligheter att lyckas. Tillsammans med kollegor driver och utvecklar du undervisningen i syfte att uppnå högsta möjliga måluppfyllelse. Du ska ha goda kunskaper om aktuella styrdokument och lagstiftning. Du behöver ha kunskap och erfarenhet av att arbeta med digitalisering som ett pedagogiskt hjälpmedel i undervisningen. För att lyckas i rollen bör du även ha erfarenhet och intresse av att utveckla kreativa lärmiljöer och tillgänglig/differentierad undervisning för alla våra elever. Har du dessutom erfarenhet av språk- och ämnesutvecklande arbete/genrepedagogik ser vi det som meriterande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv, har en positiv elevsyn samt skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du är delaktig i att skapa trygghet och arbetsro i vår verksamhet och du har eleverna i fokus i ditt arbete. Eftersom kommunikationen med barn, vårdnadshavare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-11-07

  Referensnummer:
  A1054905

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Gunilla Djerf
  Rektor på Onslunda och Smedstorp skolor
  0709958471
 • Vi söker timvikarier till Österlenbadet!

  Publiceringsdatum: 2021-10-13
  Sista ansökningsdagen: 2021-11-14

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Österlenbadet ligger i samma byggnad som sporthall och övriga lokaler för sportaktiviteter. Angränsande ligger en högstadieskola, konstgräsplan och tennisbanor. Badet har förutom en 25 meters bassäng en höj och sänkbar kombibassäng samt ett relaxrum och solrum. Vi har en mängd olika aktiviteter såsom simskolor från baby till vuxen, skolsim, vattengympa, barnkalas samt aufguss. Österlenbadet strävar ständig att förnya och utöka de olika aktiviteterna där du kan bli en del av satsningarna.

  Arbetsuppgifter

  Vi söker timvikarier för att täcka upp korttidsfrånvaro för ordinarie personal. Du kommer att arbeta i både team och självständigt. Arbetsuppgifterna innefattar badbevakning, lokalvård och kassahantering/receptionen/cafeterian. • Arbetspassen är förlagda på dagtid, kvällstid samt helger.

  Kvalifikationer

  Dokumenterad kunskap i livräddning är ett krav, liksom badbevakarekurs eller likvärdig utbildning. Prov av kunskaper sker i samband med rekrytering. Eftersom kommunikationen med besökare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet inom yrkesområdet, simlärarkompetens och andra utbildningar inom området ser vi som meriterande. Som person är du serviceinriktad och flexibel i ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga. För en anställning som badvärd önskar vi se ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte, skicka in din ansökan redan idag!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Timavlönad
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-11-14

  Referensnummer:
  A1060586

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Jerker Andersson
  Arbetsledare på Österlenbadet
  0709-958066
 • Timvikarier sökes till förskola, skola och fritidshem!

  Publiceringsdatum: 2021-10-15
  Sista ansökningsdagen: 2021-11-30

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. I Tomelilla kommun finns sex kommunala förskolor, Ängen, Lärkan och Västervången i Tomelillas centralort samt Barnens förskola i Smedstorp, Fyrklövern i Onslunda och Utsikten i Brösarp. I centralorten finns även omsorg på obekväm arbetstid, Nattviolen, som har lokaler på Ängen. Förskoleklass och grundskola 1-6 erbjuds på Byavångsskolan, Lindesborgsskolan i tätorten och även på Smedstorps skola, Odenslundsskolan,och Brösarps skola. Samtliga F-6-skolor har fritidshem kopplade till sig. Tomelilla har en skola för åk 7-9, Kastanjeskolan, som ligger i tätorten.

  Arbetsuppgifter

  Som timavlönad hos oss kan du, med kort varsel, behöva hoppa in och vikariera inom barn och utbildningsverksamheten. Du ansvarar själv för att lägga dig tillgänglig i vårt bemanningssystem. Du kan vara timavlönad som lärare, elevassistent och barnskötare: •Du som lärare främjar för en trygg och lärorik skoldag för alla elever. I klassrummet kan det exempelvis handla om hur dagens inleds, hur en lektion påbörjas. •Du som elevassistent är elevernas närmaste stöd i alla vardagssituationer att följa en eller en elevgrupp under hela den samlade skoldagen. •Du som barnskötare bidrar till en lärande och utvecklande miljö för varje barn och för hela barngruppen. Du kommer vara delaktig i det pedagogiska arbetet där du utmanar och stöttar barnen i deras utveckling och lärande. För oss är det viktigt att du är trygg i ditt ledarskap och är bekväm med att arbeta självständigt, samt kan samarbeta med olika yrkesprofessioner. Du har möjlighet att arbeta på en eller flera förskolor, skolor och fritidshem och du har stora möjligheter att själv bestämma över när du vill arbeta förutsatt att det överensstämmer med det behov som verksamheterna har av vikarier. Du anger i ansökan vilken/vilka verksamheter och/eller ämnen du är intresserad av att undervisa i.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning. Om du är utbildad eller har pågående studier till barnskötare, förskollärare, lärare eller har annan likvärdig pedagogisk utbildning är det meriterade. • Tidigare erfarenhet från arbete eller praktik inom förskola, skola och fritidshem är meriterande. • Du har ett genuint intresse för att arbeta med barn och ungdomar och som person är du ansvarsfull, lyhörd och har tålamod. Du är stabil och har ett lågaffektivt bemötande med förmågan att skapa trygghet för våra barn och ungdomar. Du besitter förmågan att ta egna initiativ och känner dig trygg med att framträda inför grupp. • Eftersom kommunikationen med barn, vårdnadshavare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. • För att arbeta inom skola/förskola krävs att du har ett giltigt utdrag (högst ett år gammalt) från belastningsregistret . Ansökningsblanketten hittar du i länken nedan. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-11-30

  Referensnummer:
  A1061336

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Rikard Berndin
  HR-specialist
  0417-18205
  rikard.berndin@tomelilla.se