Här hittar du alla våra lediga jobb. Är du den vi söker?

 • Sjuksköterska/Distriktssköterska till hemsjukvården!

  Publiceringsdatum: 2021-06-05
  Sista ansökningsdagen: 2021-07-27

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Du kommer att arbeta inom Vård och Omsorg, en del av Stöd och Omsorg. Inom avdelningen finns hälso- och sjukvård indelad i två enheter. Du har din placering i en enhet och arbetar inom hela kommunen vid behov. Vi arbetar vi med fokus på "rätt kompetens på rätt plats". Arbetet med fokusområdet är för att frigöra tid för legitimerad personal att kunna arbeta mer specifikt med bedömningar, behandlingar och handledning. Vi satsar på fortlöpande kompetensutveckling, både på individuell nivå och gruppnivå.

  Arbetsuppgifter

  Som sjuksköterska/distriktssköterska hos oss arbetar du med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom ordinärt och särskilt boende. Det här är ett arbete som ger dig möjligheten att göra skillnad för den enskilda patienten och för verksamheten. Vi arbetar kontinuerligt med att ge våra invånare den bästa vården.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har stort engagemang och god samarbetsförmåga. I uppdraget ingår att se möjligheter utifrån skiftande förutsättningar och du behöver därför vara såväl flexibel som lösningsfokuserad. Du är lyhörd och pedagogisk i uppdraget som handledare för omvårdnadspersonal. För anställning behöver du vara legitimerad sjuksköterska och vi ser med fördel att du har tidigare erfarenhet inom hemsjukvård. Det är meriterande om du är distriktssköterska. Du har god förmåga att kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du ska vara nyfiken och positivt inställd till framtidens välfärdsteknik och digitala tjänster inom området. B-körkort för manuell växellåda är ett krav och att du är obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du arbetar i hemmiljöer där hund och katt samt tobaksrök kan förekomma måste du kunna vistas i dessa miljöer. Vi kommer löpande bjuda in till intervjuer!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid / deltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt och under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-07-27

  Referensnummer:
  A1036161

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Elisabeth Håkansson
  Enhetschef
  0417-18270
  elisabeth.hakansson@tomelilla.se
 • Tomelilla kommun söker sjuksköterskor till kväll- och nattbemanning!

  Publiceringsdatum: 2021-06-10
  Sista ansökningsdagen: 2021-07-27

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Vi står inför en utveckling av vår nattbemanning med start 2021-08-23, så att sjuksköterska och undersköterska ska kunna arbeta gemensamt. Vi behöver även sjuksköterska till kvällen, då vår nuvarande går i pension. Vi ser möjligheten att kombinera tjänstgöringen med kvällar och nätter. Verksamheten inom vård- och omsorg står inför stora utmaningar med ökade behov och den tekniska utvecklingen. Digitalisering ger oss andra och nya möjligheter för att verkställa uppdragen i verksamheten under hela dygnet. Nya sätt att verkställa tillsyn genom att använda tekniken med t e x tillsynskameror, läkemedelshantering, kommunikation och dokumentation via mobila verktyg är en del av de faktorer som påverkar förutsättningarna och utvecklingsmöjligheterna.

  Arbetsuppgifter

  I vår nuvarande struktur arbetar vi profession per profession under natten. I den nya strukturen kommer vi arbeta i två patruller med en undersköterska och en sjuksköterska i vardera. Utveckling av arbetsuppgifter och rutiner pågår för närvarande. Vi tänker oss att man som sjuksköterska också ska fungera som arbetsledare för verksamhetens personal i tjänst. Under kvällstid är du ensam sjuksköterska i tjänst och bistår då hela kommunen. Hos oss är arbetsglädje och stolthet kärnan i vårt arbete och vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med kompetenta och erfarna kollegor. Vi träffas i tvärprofessionella team på arbetsplatserna där vi tar tillvara på varandras kunskaper och erfarenheter. Utifrån en god samverkan med externa aktörer kan vi tillsammans erbjuda våra patienter en trygg, säker och effektiv vård. Som sjuksköterska/distriktssköterska i Tomelilla kommun arbetar du med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter. Det här är ett arbete som ger dig möjligheten att göra skillnad för den enskilda patienten och för verksamheten. Vi arbetar kontinuerligt med att ge våra invånare den bästa vården.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har stort engagemang och god samarbetsförmåga. I uppdraget ingår att se möjligheter utifrån skiftande förutsättningar och du behöver därför vara såväl flexibel som lösningsfokuserad. Du är lyhörd och pedagogisk i uppdraget som handledare för omvårdnadspersonal. För anställning behöver du vara legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande med en vidareutbildning som distriktssköterska eller annan lämplig vidareutbildning, som exempelvis specialistsjuksköterska inom äldrevård. Det är också meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård. Du har god förmåga att kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du ska vara nyfiken och positivt inställd till framtidens välfärdsteknik och digitala tjänster inom området. B-körkort för manuell växellåda är ett krav och att du är obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du arbetar i hemmiljöer där hund och katt samt tobaksrök kan förekomma måste du kunna vistas i dessa miljöer. Ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan. Vi kommer löpande att bjuda in till intervjuer så vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Tillsättning av tjänsterna sker under förutsättning av erforderliga beslut.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid / deltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-07-27

  Referensnummer:
  A1037949

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Ann-Marie Johansson
  Enhetschef
  0417-18405
  ann-marie.johansson@tomelilla.se
 • HR-specialist till Rekrytering- och Bemanningsenheten!

  Publiceringsdatum: 2021-07-06
  Sista ansökningsdagen: 2021-07-27

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. På Rekrytering- och Bemanningsenheten är vi ett glatt gäng som arbetar nära varandra. Enheten består av tre yrkeskategorier, bemanningsplanerare, schemaplanerare och HR-specialist samt enhetschef. Enheten är en del av HR avdelningen och det finns ett nära samarbete mellan de olika yrkesrollerna. Hos oss är det viktigt med teamarbete, vi hjälps åt och ställer upp för varandra vid behov för att nå våra gemensamma mål. Vi visar hänsyn och respekt och ser våra olikheter som en styrka.

  Arbetsuppgifter

  I uppdraget som HR- specialist hos oss arbetar du mycket med rekrytering av visstidsanställda men även tillsvidareanställda medarbetare samt rekrytering av chefer. Som HR-specialist är du ett stöd till kommunens chefer i de olika delarna i en rekryteringsprocess som exempelvis urval, intervjuer och referenstagning. I rekrytering av visstidsanställda är du med i hela processen från framtagande av kravprofil och annons till introduktion. Du är också ett stöd för cheferna i frågor som rör LAS-hantering och du håller i kommunövergripande introduktioner för visstidsanställda. Rollen innebär även arbete med rutiner och processer för den egna enheten, samt vara en del i arbetet med implementeringen av det kommunövergripande projektet Heltidsarbete som norm.

  Kvalifikationer

  För att bli aktuell för anställningen krävs att du har examen från personal- och arbetslivsprogrammet eller från annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som person är du drivande och nyfiken på både människor och organisation. Rekrytering- och Bemanningsenheten arbetar med service och därför är det viktigt att du har en hög känsla för, samt tycker att det är både roligt och viktigt med service. Med tanke på arbetsuppgifternas karaktär är det viktigt att du har förmågan att vara tydlig i din kommunikation och har förmågan att anpassa ditt bemötande efter den person du kommunicerar med och därigenom skapa goda relationer och ett högt förtroende. För att lyckas i rollen behöver du kunna sätta dig in i olika verksamheters förutsättningar och behov. Du trivs i en arbetsmiljö med många kontaktytor och stimuleras av att anpassa dig till föränderliga förutsättningar. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med rekrytering samt erfarenhet av arbete med organisationsförändringar och dess implementering liksom erfarenhet av arbete inom politiskt styrd organisation. Har du tidigare arbetat inom serviceyrken ser vi det som positivt. Har du kunskap i, och erfarenhet av olika datorsystem som exempelvis Time Care, Personec och/eller WinLas ser vi det som meriterande. Du behöver vara obehindrad i svenska språket i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-07-27

  Referensnummer:
  A1043686

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Angelica Michanek
  Enhetschef
  0417 18057
  angelica.michanek@tomelilla.se
 • Sommarvikarier till Vård och Omsorg i Tomelilla kommun!

  Publiceringsdatum: 2021-01-14
  Sista ansökningsdagen: 2021-07-30

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Nu söker vi dig som vill arbeta som sommarvikarie/timvikarie inom äldreomsorg, LSS och socialpsykiatrin i Tomelilla kommun. Ta chansen och var med och gör skillnad i våra brukares vardag! Inför sommaren 2021 söker vi flera medarbetare som är intresserade av att arbeta som vikarie på någon av våra enheter inom särskilt boende och hemtjänst. Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet av yrket sedan tidigare. Som undersköterska/ vårdbiträde kommer du att möta många människor i olika situationer. Det är viktigt för oss att vi tillsammans ger bästa möjliga service. Vi söker även vikarier till LSS-verksamheterna och socialpsykiatrin. I uppdraget ingår att ge stöd och omvårdnad till brukarna i deras vardag. Du är en viktig del i att motivera och stimulera dem till en meningsfull fritid. Du har kontakt med anhöriga, företrädare och andra personer som har betydelse för brukaren.

  Kvalifikationer

  För att trivas i rollen hos oss är det viktigt att du har ett genuint intresse för vård och omsorgsarbete, att du tycker om att ta hand om andra människor och ge dem god service. Det är också viktigt att du som person är flexibel och har ett gott bemötande i ditt arbete. Arbetet förutsätter att du kan ta initiativ, har en god samarbetsförmåga och att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Inom äldreomsorgen är utbildning inom vård och omsorg meriterande samt erfarenhet av liknande arbeten. Inom LSS och socialpsykiatrin är det meriterande med utbildning inom vård och omsorg eller barn och fritid, erfarenheter av liknande arbeten samt kunskap och erfarenhet av AKK och TAKK. Vi erbjuder dig: - Möjlighet att arbeta på flera olika enheter. - Ett självständigt, ansvarstagande och händelserikt arbete. - En möjlighet att få goda kunskaper och erfarenhet inom olika verksamheter. - Många nya kollegor med god kompetens och erfarenhet. För att arbeta som vikarie inom hemtjänsten krävs körkort för manuellt växlad bil. För att få arbeta inom Vård och Omsorg önskar vi ha ett utdrag från polisens belastningsregister. För att arbeta inom LSS är det enligt lag krav på att uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet Intervjuer kommer påbörjas i början av februari och rekrytering sker löpande fram till sommaren. En förutsättning för att du ska vara aktuell för arbete hos oss under sommaren är att du kan arbeta ca 3 dagar i snitt per vecka mellan juni - augusti.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid / deltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-07-30

  Referensnummer:
  A996249

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Rikard Berndin
  HR-specialist
  0417 18205
  rikard.berndin@tomelilla.se
 • Specialpedagog / speciallärare till Smedstorps skola och Odenslundsskolan!

  Publiceringsdatum: 2021-07-02
  Sista ansökningsdagen: 2021-07-31

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Var med och skapa en skola där eleverna ges möjlighet att bli sitt bästa jag. Som medarbetare möts du med respekt i skapandet av en skola där ALLA vill göra skillnad för Tomelillas elever. Eleverna ska känna att de äger sin framtid och tror på möjligheten att kunna påverka den på ett positivt sätt. Du kommer att arbeta på Smedstorp skola och Odenslundsskolan. Smedstorps skola ligger i hjärtat av Österlen med nära till naturen, skolan är en F-6 skola med ca 120 elever. Odenslundsskolan är en grundskola som ligger med vackra omgivningar mitt i byn Onslunda med ca 124 elever. Vi har närhet till naturområden samt nära till både idrottsplats och sporthall, där vi har många av våra idrottsaktiviteter.

  Arbetsuppgifter

  Ditt arbete kommer innebära att: • Undervisa elever i behov av särskilt stöd i svenska, matematik och engelska. • Utreda och kartlägga behov av särskilt stöd. • Handleda pedagoger när det gäller lärmiljöer, tillgänglighet och inkludering • Utveckla främjande och förebyggande insatser vilka syftar till att alla elever ska få ökad måluppfyllelse, samt en meningsfull, trygg och utvecklande vistelse i skolan

  Kvalifikationer

  Du har en specialpedagogexamen alt speciallärarexamen med behörighet att undervisa i matematik, svenska och engelska. Vi söker dig som är tydlig och strukturerad i lärarrollen. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevens individuella behov eller elevgruppens behov. Du ska ha förmåga att driva, engagera och motivera elevernas lust att lära och ge alla elever möjligheter att lyckas. Tillsammans med kollegor driver och utvecklar du undervisningen i syfte att uppnå högsta möjliga måluppfyllelse. Du ska ha goda kunskaper om aktuella styrdokument och lagstiftning. Du behöver ha kunskap och erfarenhet av att arbeta med digitalisering som ett pedagogiskt hjälpmedel i undervisningen. För att lyckas i rollen bör du även ha erfarenhet och intresse av att utveckla kreativa lärmiljöer och tillgänglig/differentierad undervisning för alla våra elever. Har du dessutom erfarenhet av språk- och ämnesutvecklande arbete/genrepedagogik ser vi det som meriterande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv, har en positiv elevsyn samt skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du är delaktig i att skapa trygghet och arbetsro i vår verksamhet och du har eleverna i fokus i ditt arbete. Vi ser med fördel att du innehar B-körkort då skolorna ligger utanför Tomelilla centralort. Eftersom kommunikationen med barn, vårdnadshavare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-07-31

  Referensnummer:
  A1043172

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Gunilla Djerf
  Rektor på Onslunda och Smedstorp skolor
  0709958471
 • Lärare i textilslöjd till Smedstorp och Odenslundsskolan!

  Publiceringsdatum: 2021-07-05
  Sista ansökningsdagen: 2021-07-31

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Var med och skapa en skola där eleverna ges möjlighet att bli sitt bästa jag. Som medarbetare möts du med respekt i skapandet av en skola där ALLA vill göra skillnad för Tomelillas elever. Eleverna ska känna att de äger sin framtid och tror på möjligheten att kunna påverka den på ett positivt sätt. Du kommer att arbeta på Smedstorp skola och Odenslundsskolan. Odenslundsskolan är en grundskola som ligger med vackra omgivningar mitt i byn Onslunda med ca 124 elever. Smedstorps skola är även den en mindre byskola ca 1 mil från Odenslundsskolan och ligger i hjärtat av Österlen med nära till naturen, skolan är en F-6 skola med ca 120 elever. Vi har närhet till naturområden samt nära till både idrottsplats och sporthall, där vi har många av våra idrottsaktiviteter.

  Arbetsuppgifter

  Vi söker nu en kreativ och utåtriktad textilslöjdslärare som vill arbeta på Smedstorps skola och Odenslundsskolan. Tjänsten är en tillsvidareanställning och är fördelad med 20% på vardera skola.

  Kvalifikationer

  För att vara aktuell för tjänsten är lärarexamen med behörighet inom slöjd ett krav. Har du arbetslivserfarenhet av slöjdundervisning är det meriterande. Som person har du ett genuint engagemang för undervisning och ett positivt förhållningssätt. Du ser möjligheter och lösningar och du har en god samarbetsförmåga. Du är driven att tillsammans med kollegor utveckla undervisning i syfte att uppnå högsta möjliga måluppfyllelse. Har du kunskap inom fokusområdena språk- och ämnesutvecklande arbete/genrepedagogik, tillgänglig undervisning & differentierad undervisning samt ökad rörelse ser vi det som meriterande. Eftersom kommunikationen med elever, vårdnadshavare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänstens omfattning är 40%

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Deltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-07-31

  Referensnummer:
  A1043326

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Gunilla Djerf
  Rektor på Onslunda och Smedstorp skolor
  0709958471
 • Studiehandledare och modersmålslärare

  Publiceringsdatum: 2021-07-12
  Sista ansökningsdagen: 2021-08-01

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Tjänsterna är placerade inom Barn och Utbildning i Tomelilla kommun, vilket innebär att tjänstgöring kan ske på mer än en skola i kommunen utifrån behov. Eleverna är i blandade åldrar från årskurs 1-9. Som studiehandledare är din närmsta chef rektorn på den skola där du är placerad, tjänsten innebär även samarbete med andra studiehandledare och ämneslärare. Aktuella tjänster: Dari/Farsi/Persiska/Pashto 2,5 tim/vecka modersmål + 7 tim/vecka studiehandledning Arabiska 4 tim/vecka modersmål Kurdiska 2,5 tim/vecka modersmål Tigrinja 8 tim/vecka studiehandledning Ange i din ansökan vilken tjänst du är intresserad av!

  Arbetsuppgifter

  Som studiehandledare är du aktiv i klassrummet och hjälper och stöttar eleverna för att de ska nå kunskapskraven. Du kommer vara deras hjälp för att förstå och utvecklas inom det svenska språket. Som modersmålslärare undervisar du eleverna i deras modersmål för att bibehålla deras språkliga utveckling. Undervisningen sker efter ordinarie skoltid.

  Kvalifikationer

  För en anställning som studiehandledare behöver du goda kunskaper inom svenska språket och i språket du undervisar i. Studiehandledning: Tigrinja och Dari/Farsi/Persiska/Pashto För en anställning som modersmålslärare behöver du goda kunskaper inom svenska språket och språket du undervisar i måste vara ditt modersmål. Modersmål: Arabiska, Kurdiska och Dari/Farsi/Persiska/Pashto Arbetsprov kan bli aktuellt vid rekrytering Som person har du en pedagogisk insikt och är insatt i läroplanen och de kunskapskrav som finns inom skolan. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevens individuella behov eller elevgruppens behov. Du har god förmåga att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor utifrån skolans arbetsplan. Vi ser det som meriterande om du har utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget och om du har erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare. Körkort är också meriterande.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Deltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Samtliga tjänster är tidsbegränsade. Eventuellt kan det finnas möjlighet till förlängning. Tjänstgöringsgraden varierar beroende på tjänst. Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-08-01

  Referensnummer:
  A1044596

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Ann-Kristin Montán
  Rektor - Brösarps skola/förskola
  0417- 180 61
  ann-kristin.montan@tomelilla.se
 • Undersköterskor sökes till Brösarps hemtjänst!

  Publiceringsdatum: 2021-07-14
  Sista ansökningsdagen: 2021-08-04

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Vi söker nu 3 undersköterskor för allmän visstidsanställning om 100% i 6 månader med hög flexibilitet och som ser det som positivt att få arbeta i hemtjänsten som utgångspunkt och vid behov, i våra andra verksamheter. Våra övriga verksamheter är äldreboendet Brinkehem i Brösarp, äldreboendet Norrevång i Skåne Tranås samt hemtjänst Västra, en hemtjänstgrupp som utgår centralt från Tomelilla. Då vi arbetar efter heltidsarbete som norm så kan arbete även ske på övriga arbetsplatser inom framför allt Vård- och omsorg som exempelvis LSS.

  Arbetsuppgifter

  När du arbetar som undersköterska hos oss är du en del av människors vardag och arbetar med att stödja dem så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Ditt arbete kännetecknas av stor variation, i ditt arbete ingår bland annat att ge praktiskt stöd med personlig omvårdnad. Du ger läkemedel på delegering av SSK. Arbetet innebär även att ge brukarna guldkant på tillvaron.

  Kvalifikationer

  För en anställning krävs att du har utbildning som undersköterska och en förutsättning för anställning är att du klarar läkemedelsprovet, skriftligt och muntligt samt den praktiska delen för läkemedelsdelegeringen i Tomelilla kommun. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet från vård- och omsorgsarbete, framförallt arbete i hemtjänst. Som person du har ett genuint intresse för vård och omsorgsarbete. Du har förmågan att se till individens behov av såväl omvårdnad som stöd vilket syftar till självständighet. Det är också viktigt att du som person är flexibel och har ett gott bemötande i ditt arbete. Arbetet förutsätter att du kan ta initiativ och har en god samarbetsförmåga. I arbetet förutsätts att du med stor nytta som medarbetare är engagerad och drivande i det ständiga förbättringsarbetet för ökad kvalité inom både individ- och verksamhetsnivå. Körkort för manuellt växlad bil är ett krav för arbete i hemtjänsten. Du behöver behärska det svenska språket på ett sätt som gör att du kan kommunicera med våra brukare, med anhöriga och kollegor i tal och skrift För att få arbeta inom vård och omsorg önskar vi ha ett utdrag från polisens belastningsregister. Vi kommer löpande bjuda in till intervjuer så ansök redan idag!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: 6 månader eller längre
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-08-04

  Referensnummer:
  A1044880

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Maria Ingvarsson
  Enhetschef
  041718044
  maria.ingvarsson@tomelilla.se
 • Tomelilla kommun söker badvärdar!

  Publiceringsdatum: 2021-07-22
  Sista ansökningsdagen: 2021-08-08

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Österlenbadet ligger i samma byggnad som sporthall och övriga lokaler för sportaktiviteter. Angränsande ligger en högstadieskola, konstgräsplan och tennisbanor. Badet har förutom en 25 meters bassäng en höj och sänkbar kombibassäng samt ett relaxrum och solrum. Vi har en mängd olika aktiviteter såsom simskolor från baby till vuxen, skolsim, vattengympa, barnkalas samt aufguss.

  Arbetsuppgifter

  Vi behöver under en tid förstärka upp vår personalstyrka. Arbetsuppgifterna innefattar bevakning av bassänger för att upprätthålla säkerheten för våra besökare, att städa och hålla rent anläggningen så att våra besökande får en trivsam vistelse samt se till att våra angivna trivselregler efterföljs. Du kommer även att vara medverkande i uppgifter som gruppträningspass i vatten och simskola. Uppdraget innebär också arbete i kaféet samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter i verksamheten. Vi söker två medarbetare för tidsbegränsad anställning på 100%, med eventuell förlängning. Vik 1: 2021-08-30 - 2022-01-31 Vik 2: 2021-08-30 - 2022-05-31

  Kvalifikationer

  Dokumenterad kunskap i livräddning är ett krav, liksom badbevakarekurs eller likvärdig utbildning. Prov av kunskaper sker i samband med rekrytering. Eftersom kommunikationen med besökare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet inom yrkesområdet, simlärarkompetens och andra utbildningar inom området ser vi som meriterande. Som person är du serviceinriktad i ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga. För en anställning som badvärd önskar vi se ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte, skicka in din ansökan redan idag!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: 6 månader eller längre
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta support. Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-08-08

  Referensnummer:
  A1045614

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Jerker Andersson
  Arbetsledare på Österlenbadet
  0709-958066
 • Ekonomiassistent till Tomelilla kommun

  Publiceringsdatum: 2021-07-14
  Sista ansökningsdagen: 2021-08-08

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Tillsammans med tre andra kommuner har vi upphandlat ett nytt ekonomi- och inköpssystem med planerad driftstart den 1 januari 2022. Ekonomiavdelningen är mitt uppe i införandet av systemet och söker nu en erfaren och självgående ekonomiassistent för ett tidsbegränsat uppdrag som kan hantera de löpande arbetsuppgifterna på avdelningen. Du kommer att bli en del av ekonomiavdelningen, ett glatt och spännande team, som idag består av nio medarbetare med olika funktioner; en ekonomichef, en kvalitets- och utvecklingsledare, tre ekonomiassistenter, två ekonomer, en verksamhetscontroller och en upphandlingssamordnare.

  Arbetsuppgifter

  Ekonomiavdelningen söker en serviceinriktad, erfaren och självgående ekonomiassistent med goda redovisningskunskaper till ett tidsbegränsat uppdrag till och med den siste mars 2022, eventuellt finns möjlighet till förlängning. Som ekonomiassistent kommer du att vara en viktig kugge i kommunens ekonomiarbete och kommer att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom ekonomiområdet såsom fakturahantering, bokföringsordrar, personliga utlägg, administration av register i ekonomisystemet, kontoavstämningar, hantering av kund-, leverantörs- och anläggningsreskontror. Du kommer också att vara en del av den interna supporten till verksamheterna inom ekonomiadministration samt hantera frågor inom inköp och beställning i e-handel.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har ekonomiutbildning på minst gymnasienivå och flerårig erfarenhet av självständigt arbete med ekonomiadministrativa arbetsuppgifter. Eftergymnasial ekonomisk utbildning är meriterande. Du är trygg i din yrkesroll, ansvarstagande, analytisk, noggrann och lösningsfokuserad. Du har lätt för att arbeta systematiskt, se helheter och skapa strukturer i ditt arbete. Du trivs med att samarbeta och kan anpassa ditt förhållningssätt till situationen. Det är också viktigt att du kan arbeta självständigt och driva ditt eget arbete framåt och till avslut. Du behöver ha goda kunskaper i redovisning, ekonomiadministration, erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem och Excel samt behärskar det svenska språket obehindrat i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat i Raindance, Marknadsplatsen och Visma RoR, våra befintliga ekonomi- och inköpssystem, samt har erfarenhet av att ha arbetat i offentlig sektor.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-08-08

  Referensnummer:
  A1044845

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Fackliga representanter nås via kommunens växel.

  0417-180 00
 • Skolkurator till Tomelilla kommun!

  Publiceringsdatum: 2021-07-01
  Sista ansökningsdagen: 2021-08-08

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Centrala barn- och elevhälsan består av specialpedagoger, verksamhetschefen för elevhälsans medicinska del, skolpsykolog, skolkuratorer och skolsköterskor. Kuratorer och skolsköterskor är lokaliserade på en eller ett par skolor, medan övriga kompetenser servar alla förskolor och skolor. Centrala barn- och elevhälsan sitter tillsammans med enheten öppenvården i den gemensamma lokalen Balder, detta för att underlätta samarbetet.

  Arbetsuppgifter

  Vi erbjuder ett självständigt, utvecklande arbete som skolkurator på Centrala barn- och elevhälsan i Tomelilla kommun med tjänstgöring på Lindesborgsskolan som är en f-6 skola med ca 320 elever. Du arbetar förebyggande och uppsökande inom skolan genom närvaro och en tillgänglighet där eleverna finns. I arbetet ingår samtal i olika former. Exempelvis stöd-, motivations-, kris och konfliktsamtal. Även utredande, rådgivande och bearbetande samtal med elever och deras familjer förekommer liksom förebyggande och hälsofrämjande arbete med elever i grupp. Konsultation för skolpersonal och andra samarbetspartners är en del av uppdraget. Du ingår i skolans elevhälsoteam och medverkar i elevhälsomöten samt möten med socialtjänst, barn-, och ungdomspsykiatrin, polis och andra myndigheter som har barn som målgrupp för verksamheten. På Lindesborgsskolan ingår skolkurator i skolans trygghetsteam som bland annat arbetar förebyggande mot mobbning och kränkande behandling inom skolan. Skolkuratorns insatser bidrar till att skapa möjlighet till förändring och utveckling både för enskilda elever, för grupper och för skolans övergripande arbete. Du är också en viktig aktör i samverkan mellan skola och externa samverkansparter, till exempel socialtjänst och barn- och ungdomspsykiatri.

  Kvalifikationer

  Arbetet ställer höga krav på självständighet i yrkesrollen och god strukturell förmåga. Du måste ha god samarbetsförmåga och lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Empatisk förmåga och förmåga att fatta omdömesfulla beslut är även det viktiga egenskaper för att lyckas i arbetet. • Vi ser helst att du har några års erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar. • Erfarenhet av arbete inom skola och på habilitering är meriterande. För tjänsten krävs att du är utbildad socionom eller har likvärdig utbildning. Du har kunskaper i beteende och samhällsvetenskap såsom socialt arbete, sociologi, psykologi, socialt förändringsarbete, psykosocialt behandlingsarbete samt socialrätt och juridik. Du har kunskaper i samtalsmetodik vilket är en förutsättning för skolkurativt arbete. • Utbildning i Repulse/MI eller liknande är meriterande. • Förmåga att använda sig av digitala verktyg är meriterande. • Du måste behärska det svenska språket väl i både tal och skrift. Som person är du är empatisk, ödmjuk, ansvarstagande och självständig i ditt arbete. Du har lätt för att ta egna initiativ och du gillar att vara med och aktivt utveckla både verksamheten och arbetssätten kring våra elever. Du har en helhetssyn på eleven vilket gör att du vid behov har ett nära samarbete med eleven, föräldrar och pedagoger för att på bästa sätt förstå och ge stöd. Att arbeta i team kring eleverna är naturligt för dig. • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänstgöringsgraden är 80%

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Deltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-08-08

  Referensnummer:
  A1042271

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Fredrik Höglund
  Enhetschef
  0417-182 18
  fredrik.hoglund@tomelilla.se
 • Projektledare Teknik & Service!

  Publiceringsdatum: 2021-07-26
  Sista ansökningsdagen: 2021-08-15

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Teknik & Service ingår i Samhällsbyggnad och består av tre olika enheter; Fastighet, gata/park och måltidsverkstan. Vi ansvarar för drift och underhåll av kommunens fastigheter och offentliga ytor. Det pågår just nu ett flertal stora investeringsprojekt både inom fastighet och gata/park vilket gör att vi nu söker en Projektledare för att driva olika projekt inom gata, park samt belysning.

  Arbetsuppgifter

  Rollen som Projektledare innebär att planera, driva och följa upp projekten med hänsyn till tid, resurser och ekonomi. Du kommer att ansvara för riskhantering och avvikelserapportering i projekten, du är en viktig kugge från start till slut i projekten och är länken mellan kommunen som beställare och entreprenörerna. Som projektledare kommer du att driva projekt inom gata, park samt belysning, i rollen arbetar du nära driftchefer för gata/park och fastighet, och även andra projektansvariga.

  Kvalifikationer

  För att lyckas i rollen har du minst gymnasiekompetens med inriktning bygg och anläggning, eller likvärdig relevant utbildning. Har du dessutom utbildning som civil- eller högskoleingenjör med inriktning väg och vatten, stadsbyggnad, trafik eller infrastruktur ser vi det som meriterande. Har du högskoleexamen inom samhällsplanering med samma inriktning är detta av intresse för oss. Vi ser det som ett krav att du har minst tre års arbetslivserfarenhet samt tidigare erfarenhet av nybyggnation och ombyggnation inom anläggning eller likvärdigt. Erfarenhet av att leda projekt eller erfarenhet i en arbetsledande roll samt erfarenhet av att upprätta förfrågningsunderlag inom LOU ser vi som meriterande. Som person säker vi dig som är positiv och drivande, har förmågan att se helheten och har ett stort engagemang för att driva projekten mot dess mål. Du är bra på att samarbeta med andra och kan ställa krav, du är strukturerad och strävar efter hög kvalitet på det färdiga resultatet. För tjänsten krävs att du har B-körkort. Vi ser det som ett extra plus om dy har förhandlingsvana och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vidare är du obehindrad i svenska språket, både i tal och skrift. Framöver behöver du eventuellt kompletterande kurser inom projektledning och LOU.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-08-15

  Referensnummer:
  A1040156

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Ulrika Olsson
  Teknisk Chef
  0709958129
 • Tomelilla kommun söker engagerad och modig Enhetschef inom HSL!

  Publiceringsdatum: 2021-07-23
  Sista ansökningsdagen: 2021-08-15

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Aktuell tjänst innebär ansvar för HSL Centrala, det är en enhet med cirka 25 medarbetare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och undersköterskor. Under nästa år kommer vi att gå in i nya lokaler. Erfarenhet av planering och byggnation inom liknande verksamhet ser vi därför som klart meriterande. I uppdraget ingår fullständigt chefs- och ledningsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du visar och skapar tillit och förtroende vilket är av avgörande betydelse för styrning och ledning av Tomelillas verksamheter. Uppföljning och analys utifrån helhetsperspektivet medarbetare, verksamhet och ekonomi. Som ledare arbetar du nära dina medarbetare med ett coachande förhållningssätt. Du deltar aktivt i utvecklingsprocesser och vi ser med fördel att du har erfarenhet och intresse av digital utveckling och nya arbetssätt. Du behöver vara beredd och ha förmåga att växla mellan operativt och strategiskt arbete.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning t ex som sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi ser det även som ett krav att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef inom vård- och omsorg. Tidigare arbete som chef- och ledare inom hälso- och sjukvård och kännedom om HSL-lagstiftning och annan lagstiftning är meriterande. För att lyckas i rollen är du en person som: • Har förmågan att prioritera, se olika lösningar, visa handlingskraft samt fatta beslut. • Har mod att testa nytt och utmana rådande arbetssätt samtidigt som du ger förutsättningar för dina medarbetare att göra detsamma. • Värnar om goda relationer till brukare och medarbetare och har lätt för att samarbeta. Har du erfarenhet av arbete med heltidsarbete som norm, kunskap och förmåga att hantera schemaläggning samt kommunicera i frågor kopplat till området ser vi det som meriterande, liksom erfarenhet av olika arbetstidsmodeller. Det är ett krav att du har god datorvana samt kan uttrycka dig väl i svenska språket både muntligt och skriftligt. Vi förutsätter att du är van datoranvändare och har god kännedom om administration och administrativa system som verktyg i arbetet.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-08-15

  Referensnummer:
  A1045812

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Patrik Sikt
  Omsorgschef
  patrik.sikt@tomelilla.se
 • Vi söker legitimerad fysioterapeut till Tomelilla kommun!

  Publiceringsdatum: 2021-07-12
  Sista ansökningsdagen: 2021-08-22

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Du kommer att arbeta inom Vård och Omsorg, en del av Stöd och Omsorg. Inom avdelningen finns hälso- och sjukvård indelad i två enheter. Du har din placering i en enhet och arbetar inom hela kommunen vid behov. Vi arbetar vi med fokus på "rätt kompetens på rätt plats". Arbetet med fokusområdet är för att frigöra tid för legitimerad personal att kunna arbeta mer specifikt med bedömningar, behandlingar, träning och handledning. Vi satsar på fortlöpande kompetensutveckling, både på individuell nivå och gruppnivå

  Arbetsuppgifter

  Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att utföra bedömningar av rörelseförmåga, behandling, träning, utprovning och förskrivning av tekniska hjälpmedel. I arbetsuppgifterna ingår även att handleda och delegera omvårdnadspersonal. Arbetet är förlagt både inom ordinärt boende och inom särskilt boende. Arbetet sker teambaserat i nära samarbete med övriga professioner såsom arbetsterapeut, sjuksköterska, chefer, omvårdnadspersonal och biståndshandläggare.

  Kvalifikationer

  Vi söker en legitimerad fysioterapeut som har ett självständigt och flexibelt arbetssätt. Detta förutsätter att du är en person som är lösningsfokuserad och kan planera och organisera din tid på ett effektivt sätt. Du har god samarbetsförmåga och intresse för att skapa goda relationer, både med patienter, anhöriga och kollegor. Vi kräver också att du har en god data vana och att du talar och skriver svenska obehindrat. Erfarenhet från rehabilitering och kommunal hemsjukvård är meriterande men inget krav. Rollen passar såväl dig som är nyutexaminerad, men även dig med tidigare erfarenhet som fysioterapeut. Det krävs också att du har B-körkort för manuell växellåda. Vi kommer att bjuda in till intervjuer löpande, vi ser fram emot din ansökan!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-08-22

  Referensnummer:
  A1044608

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Elisabeth Håkansson
  Enhetschef
  elisabeth.hakansson@tomelilla.se
 • Förskollärare till Lärkans förskola!

  Publiceringsdatum: 2021-07-14
  Sista ansökningsdagen: 2021-09-05

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Då en av våra pedagoger valt att gå vidare till annan anställning inom kommunen söker vi på Lärkans förskola nu en ny medarbetare att utvecklas tillsammans med. Förskolan är centralt placerad i Tomelilla, ett stenkast bort ligger Tomelillas biblioteket och konsthall. Runt förskolan finns mysiga parker, natur och lekfulla miljöer som bjuder in till lek och bidrar till barnens vilja att upptäcka och utvecklas. Vi har även en stor gård som vi kontinuerligt använder för att möta naturen, leken och utforskandet i närmiljön på många olika sätt. Vi bedriver nära utvecklingsarbete med förskolorna i kommunen för en god samsyn samt för att säkerställa att vi bedriver en verksamhet av lika god kvalitet. Idag arbetar vi aktivt med att utveckla lärmiljöerna både inne och ute. Vi erbjuder även barnen ett gemensamt torg med utvecklade möjligheter kring rörelse, digitalitet och teknik, en miljö i utveckling. Lärkans förskola har fyra avdelningar, tre av dem är för barn mellan 1-4år och den fjärde avdelningen är för våra femåringar. Vi vill erbjuda en tydlig trygg och trovärdig förskola för framtidens barn. Vi ser framemot din ansökan till vår förskola för framtidens barn.

  Arbetsuppgifter

  Som förskollärare hos oss kommer dina arbetsuppgifter utgå från en förskollärares dagliga uppdrag. Tillsammans med arbetslaget förväntas du kunna analysera och använda olika former av dokumentation för att säkerställa kvaliteten. Med hjälp av dokumentation ska du kunna identifiera verksamhetens utvecklingsbehov.

  Kvalifikationer

  För att arbeta som förskollärare kräver vi att du har en förskollärarlegitimation. Du har stort intresse av att utveckla den pedagogiska verksamheten utifrån en kunskapssyn där man ser barn som kompetenta, följer barnens lärprocesser och värnar om att erbjuda en rik och utvecklande miljö. Du har ett pedagogiskt ansvar för att skapa förutsättningar för lärande och kunskapsförmedlande. • Meriterande om du tidigare har arbetat som förskollärare. Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med barn, vårdnadshavare och kollegor. Du ska ha god samarbetsförmåga med dina närmsta kollegor men också med andra utbildningsverksamheter. Du ser ditt arbetslag som en tillgång, där vi tillsammans utvecklar vår verksamhet mot målen i läroplanen. Eftersom kommunikationen med barn, vårdnadshavare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2021-09-05

  Referensnummer:
  A1044923

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Åse Cimmerholm
  Rektor
  0417-18165
  ase.cimmerholm@tomelilla.se