Lediga jobb

Här hittar du alla våra lediga jobb. Är du den vi söker?

 • Skolkurator

  Publiceringsdatum: 2019-09-19
  Sista ansökningsdagen: 2019-10-17

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Centrala barn- och elevhälsan består av specialpedagoger, verksamhetschefen för elevhälsans medicinska del, skolpsykolog, skolkuratorer, skolsköterskor och pedagogiska tränare. Kuratorer och skolsköterskor är lokaliserade på en eller ett par skolor, medan övriga kompetenser servar alla förskolor och skolor. Centrala barn- och elevhälsan sitter tillsammans med enheten öppenvården i den gemensamma lokalen Balder, detta för att underlätta samarbetet.

  Arbetsuppgifter

  Vi erbjuder ett självständigt, utvecklande arbete som kurator/socionom på Centrala barn- och elevhälsan i Tomelilla. Du arbetar förebyggande och uppsökande inom skolan genom närvaro och en tillgänglighet där eleverna finns. I arbetet ingår samtal i olika former. Exempelvis stöd-, motivations-, kris och konfliktsamtal. Även utredande, rådgivande och bearbetande samtal med elever och deras familjer förekommer liksom förebyggande och hälsofrämjande arbete med elever i grupp. Konsultation för skolpersonal och andra samarbetspartners är en del av uppdraget. Du ingår i skolans elevhälsoteam och medverkar i elevhälsomöten samt möten med socialtjänst, barn-, och ungdomspsykiatrin, polis och andra myndigheter som har barn som målgrupp för verksamheten. På Kastanjeskolan (åk 7-9) har skolkurator ansvar för skolans trygghetsteam som bland annat arbetar förebyggande mot mobbning och kränkande behandling inom skolan. Skolkuratorns insatser bidrar till att skapa möjlighet till förändring och utveckling både för enskilda elever, för grupper och för skolans övergripande arbete. Du är också en viktig aktör i samverkan mellan skola och externa samverkansparter, till exempel socialtjänst och barn- och ungdomspsykiatri.

  Kvalifikationer

  Du är utbildad socionom eller likvärdig utbildning. Du har kunskaper i beteende och samhällsvetenskap såsom socialt arbete, sociologi, psykologi, socialt förändringsarbete, psykosocialt behandlingsarbete samt socialrätt och juridik. Du har kunskaper i samtalsmetodik vilket är en förutsättning för skolkurativt arbete. Arbetet ställer höga krav på självständighet i yrkesrollen och god strukturell förmåga. Du måste ha god samarbetsförmåga och lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Empatisk förmåga och förmåga att fatta omdömesfulla beslut är även det viktiga egenskaper för att lyckas i arbetet. Utbildning i Repulse/MI eller liknande är meriterande. Vi ser helst att du har några års erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar. Erfarenhet av arbete inom skola och på habilitering är meriterande. Du är empatisk, ödmjuk, ansvarstagande och självständig i ditt arbete. Du har lätt för att ta egna initiativ och du gillar att vara med och aktivt utveckla både verksamheten och arbetssätten kring våra elever. Du har en helhetssyn på eleven vilket gör att du vid behov har ett nära samarbete med eleven, föräldrar och pedagoger för att på bästa sätt förstå och ge stöd. Att arbeta i team kring eleverna är naturligt för dig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2019-10-17

  Referensnummer:
  A903276

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Fredrik Höglund
  Enhetschef
  0417-182 18
  fredrik.hoglund@tomelilla.se
 • Biståndshandläggare

  Publiceringsdatum: 2019-09-18
  Sista ansökningsdagen: 2019-10-20

  Läs mer Visa mindre

  Tomelilla kommun i Skåne har drygt 13 500 invånare. Kommunförvaltningen har cirka 800 anställda. Här på Österlen finns naturen, maten och kulturen som du längtat efter.

  Arbetsuppgifter

  Tomelilla kommun söker två biståndshandläggare inom vård och omsorgsverksamheten. Vill du vara med på en spännande utvecklingsresa med en proaktiv myndighet som genererar verksamhetsnytta, som placerar individens behov i centrum. Är du en person som ser positivt på tillvaron, är förändringsbenägen och vill förändra till det bättre. Då tror vi att du är rätt person för den här tjänsten, för i Tomelilla kommun kan du göra skillnad. Vår enhet består av 6 st. handläggare som utreder enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Enheten leds av vår enhetschef som är delaktig i det dagliga arbetet. Våra medarbetare har stadig kompetens, flerårig erfarenhet och ett professionellt förhållningssätt. I arbetet ingår myndighetsutövning i form av bedömning och utredningsarbete, fatta beslut i ärenden samt kvalitetssäkra insatserna genom uppföljning. Mertiden kommer en av biståndshandläggarna arbeta i mina planer. Vi erbjuder ett stimulerande arbete, flexibelt arbetssätt, och härliga kollegor.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har socionomexamen, examen från sociala omsorgsprogrammet eller annan högskole/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning, särskilt med inriktning mot biståndshandläggning inom äldreomsorg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av vårdplaneringssystemet Mina planer. Som person är du färgstark, trygg, stabil och trivs i en självgående roll där du vågar ta egna initiativ och har förmågan att hitta lösningar. Du behöver vara strukturerad samt ha en god förmåga att organisera och prioritera ditt arbete på ett produktivt tillvägagångssätt. Som handläggare har du ständigt kontakt med andra samverkanspartners och du ska ha en god samarbetsförmåga och ett sakkunnigt bedömningssätt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt goda datorkunskaper. Arbetet kräver att du har juridisk kunskap och är väl förtrogen med främst förvaltningslagen och socialtjänstlagen. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Är du nyfiken på hur en kommun fungerar och vilka yrken där finns? Då ska du lyssna på Tomelillapodden en podd som skildrar arbetslivet i Tomelilla på Österlen. Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2019-10-20

  Referensnummer:
  A901300

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Rikard Berndin
  HR-specialist
  0417 18205
  rikard.berndin@tomelilla.se
 • Teknisk administratör

  Publiceringsdatum: 2019-10-14
  Sista ansökningsdagen: 2019-10-23

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Tjänsten som teknisk administratör innebär arbete gentemot enheten Gata/park och eventuellt mot andra enheter inom Samhällsbyggnadsverksamheten. Gata/park sköter den dagliga driften och underhållet av kommunens gator, gång- och cykelvägar, torg, trafikanordningar och vinterväghållning. Du kommer ingå i en arbetsgruppen som består av 10 medarbetare, främst anläggare. Du kommer att ha ett nära samarbete med din närmaste chef, driftchef Gata/park.

  Arbetsuppgifter

  Som teknisk administratör hanterar du enhetens kontering, tidrapportering samt intern och extern fakturering. Ytterligare arbetsuppgifter som hanteras av den tekniska administratören är utifrån enheten Gata/parks uppdrag, exempelvis felanmälningar avseende belysning, asfalt och fordonsskrot. I uppdraget ingår även att ha telefonkontakt med medborgarna.

  Kvalifikationer

  Som person ska du ha förmåga att arbeta strukturerat och kunna planera och organisera ditt dagliga arbete. För en anställning som tekniska administratör behöver du ha goda kunskaper i Office-programmen. Du ska vara en engagerad, social och självsäker person i ditt arbete och vara obehindrad i svenska språket i tal och skrift. Du behöver ha en gymnasial examen samt erfarenhet av kommunalt administrativt arbete inom samhällsbyggnadsverksamhet, alternativt erfarenhet från liknande arbete i branschen. B-körkort är ett krav för anställning. Om du har grundläggande och breda ekonomikunskaper ser vi det som ett plus. Om du är intresserad av digitalisering och av att utveckla rutiner är det också meriterande. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av följande program: Raindance, Evolution, Visma Public RoR, och erfarenhet av kartprogram. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2019-10-23

  Referensnummer:
  A907618

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Ulrika Olsson
  Enhetschef Teknik och Service
  0417-181 29
  ulrika.olsson@tomelilla.se
 • Idrottslärare åk 7-9

  Publiceringsdatum: 2019-10-04
  Sista ansökningsdagen: 2019-10-27

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Vi förnyar och förändrar verksamheten, därför söker vi nu en behörig lärare i idrott och hälsa. Som lärare hos oss undervisar du kreativt för att hitta strategier för att nå varje elev och stärka eleven i såväl kunskapsutveckling men även den personliga utvecklingen. Du kommer även att vara mentor för en klass tillsamman med en kollega. I uppdraget ingår att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolan styrdokument och elevers behov och intressen, både enskilt och tillsammans med ett av de tre arbetslagen som du tillhör. Du samarbetar med all personal på skolan för en god lärmiljö.

  Kvalifikationer

  För anställningen måste du vara legitimerad lärare åk 7-9 i idrott och hälsa. Du ska ha en god förmåga att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens behov eller elevgruppens behov. Vi ser gärna att du har ett intresse och erfarenhet av att utveckla och driva friluftsverksamhet. Om du har erfarenhet av arbete med genrepedagogik är det meriterande.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2019-10-27

  Referensnummer:
  A906459

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Tina Bjerström
  Bitr. rektor
  0709-958495
  tina.bjerstrom@tomelilla.se
 • Familjerättssekreterare

  Publiceringsdatum: 2019-10-07
  Sista ansökningsdagen: 2019-10-28

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Som familjerättssekreterare gör du utredningar och kortare yttranden på uppdrag av domstol i vårdnads-, boende- och umgängesärenden. Du handlägger även samarbetssamtal, ärenden om umgängesstöd, adoptions- och avtalsärenden samt faderskaps- och föräldraskapsutredningar. Utredningsarbetet sker enligt Föräldrabalken och Socialtjänstlagen. Som familjerättssekreterare förväntas du arbeta med alla ärendetyper vilket ger en varierande och spännande vardag. I det dagliga arbetet får du stöttning och handledning av en 1:e socialsekreterare som även driver metodutveckling tillsammans med dig och dina kollegor. Det finns enbart en familjerättssekreterare i arbetsgruppen idag men detta kan komma att ändras i en nära framtid.

  Kvalifikationer

  För en anställning krävs att du har en socionomexamen. Om du har utbildning inom MI ser vi det som meriterande. Du ska också ha erfarenhet av att ha arbetat med familjerätt och vara van vid barnsamtal. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsarbete inom barn och familj utifrån BBIC. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer och är van vid att möta människor från andra kulturer. Därutöver måste du kunna hantera det svenska språket obehindrat, både i tal och i skrift. Vi ser gärna att du är flerspråkig, men det är inget krav. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att klara av arbetsuppgifterna måste du vara noggrann och ha ett strukturerat arbetssätt samt ha en mycket god samarbetsförmåga. Som person bör du också vara prestigelös och flexibel.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2019-10-28

  Referensnummer:
  A906948

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Isabell Ahl
  Enhetschef
  0417-181 55
  isabell.ahl@tomelilla.se
 • Grundskollärare åk 4-6

  Publiceringsdatum: 2019-10-10
  Sista ansökningsdagen: 2019-10-31

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Var med och skapa en skola där eleverna ges möjlighet att bli sitt bästa jag. Som medarbetare möts du med respekt i skapandet av en skola där ALLA vill göra skillnad för Tomelillas elever. Eleverna ska känna att de äger sin framtid och tror på möjligheten att kunna påverka den på ett positivt sätt. Skolans fem fokusområden är Genrepedagogik, digitalisering, tillgänglig undervisning i alla klassrum, bedömning, ökad rörelse och utveckling av jämställdhet i undervisningen. Byavångsskolan är en F-6 skola i Tomelilla centrum. Från tågstationen är det knappt 5 minuters promenad.

  Arbetsuppgifter

  Du kommer arbeta som ämneslärare i årskurs 4-6 med undervisning i sv, so, eng och idrott. På Byavångsskolan lär vi tillsammans i genomtänkta, men påverkningsbara möten, dessa leds av förstelärare.

  Kvalifikationer

  Vi söker grundskollärare som är behörig och har legitimation att undervisa i sv, so, eng och idrott för årskurs 4-6. Vi ser det som meriterande om du har arbetar som lärare tidigare. Du är läraren som inspirerar elever till lustfullt lärande, har passion för undervisning och förmåga att skapa bärande relationer till våra elever. Du har ett positivt förhållningssätt, är tydlig och strukturerad i din lärarroll och ser möjligheter och lösningar. Tillsammans med dina kollegor utvecklar ni undervisningen i syfte att uppnå högsta möjliga måluppfyllelse. Om du har kunskap inom fokusområdena språk- och ämnesutvecklande arbete/ genrepedagogik, tillgänglig undervisning, bedömning, digitalisering och ökad rörelse ser vi det som meriterande.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2019-10-31

  Referensnummer:
  A907466

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Gunilla Djerf
  Tf. rektor
  0709958339
  gunilla.djerf@edu.tomelilla.se
 • Drifttekniker till VA-enheten

  Publiceringsdatum: 2019-10-09
  Sista ansökningsdagen: 2019-10-31

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. VA-enheten är en del av Samhällsbyggnadsverksamheten i Tomelilla kommun. Vi är ett gäng på 17 personer som ansvarar för den allmänna VA-anläggningen i kommunen. Tillsammans ser vi till att leverera ett bra dricksvatten samt avleda och rena avloppsvattnet innan det åter leds till naturen. Tomelilla kommun har många spännande VA-projekt på gång och har en ständig utveckling av verksamheten, allt från upprustning av vattenverk och reningsverk till framtagande av kommunövergripande VA-plan. Dessutom pågår just nu ett arbete med att bilda ett gemensamt bolag för VA-verksamheterna i Tomelilla och Simrishamn.

  Arbetsuppgifter

  Till VA-enheten söker vi nu en positiv och kompetent drifttekniker för anställning på heltid. Vi erbjuder ett omväxlande jobb i en positiv och utvecklingsinriktad miljö. Som drifttekniker på VA-enheten sköter du tillsyn, drift och underhåll av kommunens VA-anläggningar och din huvudsakliga arbetsuppgift blir att sköta och utveckla driften vid enhetens reningsverk och vattenverk. Tjänsten kan komma att omfatta beredskap ungefär var femte vecka. Du har då övervakningsansvaret vid samtliga VA-anläggningar, därför behöver du även ha god kunskap om övriga reningsverk, vattenverk och pumpstationer i kommunen.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig med erfarenhet som drifttekniker/maskinist på VA-verk eller liknade bakgrund, gärna kompletterat med utbildning inom VA-området, såsom driftteknik, processteknik underhållsteknik eller liknande. Som person är du engagerad, flexibel och utvecklingsinriktad. Du har självklart ett intresse för processerna i VA-verksamheterna. Du måste kunna fungera friktionsfritt i ett litet arbetslag och ha bra förmåga att samarbeta. Du kan organisera ditt eget arbete väl och arbeta självständigt och utvecklingsinriktat. Beredskap innebär ofta kontakt med abonnenter därför behöver du vara serviceinriktad och tycka om att ha direktkontakt med människor. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Grundläggande datorvana, t.ex. kunskaper i Microsoft Office-paketet krävs. Arbetet är till stor del upplagt kring driftövervakningen i vårt styr- och övervakningssystem och digital journalföring. B-körkort erfordras.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2019-10-31

  Referensnummer:
  A904960

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Stefan Olsson
  Arbetsledare
  0709-95 80 26
  stefan.olsson@tomelilla.se
 • Undersköterskor och vårdbiträden inom äldreomsorgen

  Publiceringsdatum: 2019-08-15
  Sista ansökningsdagen: 2019-10-31

  Läs mer Visa mindre

  Tomelilla kommun i Skåne har drygt 13 500 invånare. Kommunförvaltningen har cirka 800 anställda. Här på Österlen finns naturen, maten och kulturen som du längtat efter.

  Arbetsuppgifter

  Tomelilla kommun söker timavlönade undersköterskor och vårdbiträden inom äldreomsorgen. I arbetet som undersköterska/vårdbiträden innebär att ge stöd och omsorg till brukare för att klara sitt dagliga liv. Du ska stödja och hjälpa brukaren med behov såsom personlig omvårdnad, måltidsstödjande åtgärder, förflyttningar och andra aktiviteter. I arbetet ingår dokumentation om bland annat brukarens hälsa och de åtgärder som du utför. I arbetet förutsätts att du med stor nytta som medarbetare är engagerad och drivande i det ständiga förbättringsarbetet för ökad kvalité inom både individ- och verksamhetsnivå. Som undersköterska/vårdbiträde inom Tomelilla kommun arbetar du på flera enheter. Vi erbjuder dig: Ett självständigt, ansvarstagande och händelserikt arbete. En möjlighet att få goda kunskaper och erfarenhet inom olika verksamheter. Ett tillfälle att får många nya medarbetare med god kompetens och erfarenhet.

  Kvalifikationer

  För att trivas i rollen hos oss är det viktigt att du har ett intresse för vård och omsorgsarbete. Du tycker om att ta hand om andra människor och ge dem en god service. Det är också viktigt att du som person är flexibel och har ett gott bemötande i ditt arbete. Arbetet förutsätter att du kan ta initiativ, har en god samarbetsförmåga och att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi värdesätter att du har omvårdnadsutbildning eller liknande utbildning. En förutsättning för att eventuellt gå vidare med en anställning som undersköterska eller vårdbiträde är att du klarar läkemedelsprovet, skriftligt och muntligt samt den praktiska delen för läkemedelsdelegeringen i Tomelilla kommun. Erfarenhet inom området äldreomsorg är ett krav. För att få arbeta inom vård och omsorg önskar vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Timavlönad
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Ansökan Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2019. Urval och intervjuer kommer att ske under vecka 36 och framåt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Kontaktperson i annonsen HR-Specialist Rikard Berndin 0417-182 05, alternativt bemanningsenheten Tomelilla kommun 0417-181 63.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2019-10-31

  Referensnummer:
  A893493

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Fackliga representanter nås via kommunens växel.

  0417-180 00
 • Vikarier till LSS-verksamheterna och socialpsykiatrin

  Publiceringsdatum: 2019-08-15
  Sista ansökningsdagen: 2019-10-31

  Läs mer Visa mindre

  Tomelilla kommun i Skåne har drygt 13 500 invånare. Kommunförvaltningen har cirka 800 anställda. Här på Österlen finns naturen, maten och kulturen som du längtat efter.

  Arbetsuppgifter

  Tomelilla kommun söker vikarier till LSS-verksamheterna och socialpsykiatrin. I arbetet ingår att ge stöd och omsorg till brukare för att klara sitt dagliga liv. På arbetsplatsen är det betydelsefullt att motivera och stimulera brukarna till en meningsfylld fritid. Du ska stödja och hjälpa brukarna med omvårdnad samt utifrån brukarens egna behov ge individuellt stöd. I arbetet förutsätts att du med stor nytta som medarbetare är engagerad och drivande i det ständiga förbättringsarbetet för ökad kvalité inom både individ- och verksamhetsnivå. Som stödassistent inom Tomelilla kommun arbetar du på flera enheter. Vi erbjuder dig: Ett självständigt, ansvarstagande och händelserikt arbete. En möjlighet att få goda kunskaper och erfarenhet inom olika verksamheter. Ett tillfälle att får många nya medarbetare med god kompetens och erfarenhet.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som vill arbeta som timanställd stödassistent inom LLS-verksamheten i Tomelilla kommun. För att trivas i rollen som timanställd hos oss är det viktigt att du har ett intresse för vård och omsorgsarbete, att du tycker om att ta hand om andra människor och ge dem en god service. Det är också viktigt att du som person är flexibel och har ett gott bemötande i ditt arbete. Arbetet förutsätter att du kan ta initiativ, har en god samarbetsförmåga och att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. För titeln stödassistent krävs någon av följande utbildningar: *Yrkesexamen inom vård och omsorg. Det är meriterande med inriktning/fördjupning inom funktionsnedsättning. *Gymnasieutbildning på Barn och Fritidsprogrammet. Det är meriterande med genomgången inriktning/fördjupning inom socialt arbete eller pedagogiskt arbete. För att få arbeta inom vård och omsorg önskar vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Timavlönad
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2019. Urval och eventuell intervju kommer att ske under vecka 36 och framåt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Kontaktperson i annonsen HR-Specialist Rikard Berndin 0417-182 05, alternativt bemanningsenheten Tomelilla kommun 0417-181 63.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2019-10-31

  Referensnummer:
  A893615

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Fackliga representanter nås via kommunens växel.

  0417-180 00