Här hittar du alla våra lediga jobb. Är du den vi söker?

 • Tomelilla kommun söker timvikarier till Vård och Omsorg!

  Publiceringsdatum: 2020-09-28
  Sista ansökningsdagen: 2020-11-29

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Nu söker vi dig som vill arbeta som timvikarie inom äldreomsorg, LSS och socialpsykiatrin i Tomelilla kommun. Ditt arbete kännetecknas av stor variation, i ditt arbete ingår bland annat att ge praktiskt stöd med personlig omvårdnad. Du är en del av människors vardag och arbetar med att stödja dem så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet innebär även att ge kunderna guldkant på tillvaron. I ditt uppdrag inom LSS och socialpsykiatrin ingår även att ge stöd och omvårdnad till brukarna i deras vardag. Du är en viktig del i att motivera och stimulera dem till en meningsfull fritid. Du har kontakt med anhöriga, företrädare och andra personer som har betydelse för brukaren Ett av våra hemtjänstteam utgår från Brösarp, det andra från Tomelilla och våra boende finns i Skåne-Tranås och i Brösarp. Våra LSS enheter är centralt placerade i Tomelilla.

  Kvalifikationer

  För att trivas i rollen hos oss är det viktigt att du har ett genuint intresse för vård och omsorgsarbete, att du tycker om att ta hand om andra människor och ge dem god service. Det är också viktigt att du som person är flexibel och har ett gott bemötande i ditt arbete. Arbetet förutsätter att du kan ta initiativ, har en god samarbetsförmåga och att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. För oss är det viktigt att vi tillsammans ger bästa möjliga service för våra brukare. Vi ser det som en självklarhet att du kan tänka dig att arbeta i flera av våra verksamheter inom Vård och Omsorg. I dagsläget är behovet störst inom äldreomsorgen. Utbildning inom vård och omsorg är meriterande samt erfarenheter av liknande arbeten. För arbete inom LSS och socialpsykiatrin är det även meriterande om du har utbildning från barn och fritid, erfarenheter av liknande arbete samt kunskap och erfarenhet av AKK och TAKK. För att få arbeta som vikarie inom hemtjänsten har vi som krav att du har körkort för manuellt växlad bil. Vi erbjuder dig: - Möjlighet att arbeta på flera olika enheter. - Ett självständigt, ansvarstagande och händelserikt arbete. - En möjlighet att få goda kunskaper och erfarenhet inom olika verksamheter. - Många nya kollegor med god kompetens och erfarenhet. För att arbeta inom äldreomsorgen önskar vi ha ett utdrag från polisens belastningsregister. För arbete inom LSS är det enligt lag krav på att uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, du måste ha fyllt 18 år. Intervjuer kommer ske löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid / deltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-11-29

  Referensnummer:
  A975112

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Rikard Berndin
  HR-specialist
  0417 18205
  rikard.berndin@tomelilla.se
 • Strategisk verksamhetsutvecklare

  Publiceringsdatum: 2020-11-10
  Sista ansökningsdagen: 2020-12-01

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Vill du följa med? Vi söker nu en engagerad och prestigelös kollega som förstår vikten av att driva strategisk verksamhetsutveckling utan att tappa fokus på vare sig kommuninvånare eller kollegor. Du måste kunna kombinera en fingertoppskänsla för vad som verkligen fungerar och tar oss framåt med ett mer innovativt tänk. Vi har siktet framåt i Tomelilla kommun, så välkommen om du älskar utveckling och när det blir verkstad på riktigt! Tjänsten är placerad på utvecklingsavdelningen med avdelningschef som närmsta chef. Här har du kollegor som arbetar strategiskt inom olika expertområde och med övergripande utvecklingsfrågor. Här arbetar projektledare, EU-samordnare, hållbarhetsstrateg och näringslivschef. Avdelningen rapporterar till politiska forum och ledningsgrupper. Kommunens kontaktcenter, Tomelilla direkt finns i anslutning till avdelningen. Att hela tiden se till kommuninvånarnas bästa är en självklarhet för oss som jobbar i Tomelilla kommun. Vi medarbetare är en viktig drivkraft i kommunens utveckling. Det förutsätter mod och vilja att arbeta med förändring och förbättring, att prova nya vägar och arbetssätt men också att bevara det som fungerar bra. I Tomelilla kommun arbetar vi gärna över traditionella gränser och värdesätter nätverkande.

  Arbetsuppgifter

  Som strategisk verksamhetsutvecklare arbetar du som en stödfunktion i det kommunövergripande utvecklingsarbetet. I uppdraget är du processägare och projektledare i flera olika spännande projekt. Du arbetar med flera parallella uppdrag som varierar i komplexitet och omfång, där du behöver kunna anpassa dig till nya verksamhetsfrågor. Som strategisk verksamhetsutvecklare arbetar du med kvalificerade utredningar utifrån politiska beslut och förvaltningens uppdrag inom samtliga verksamhetsområden. Du ansvarar också för att samordna kommunövergripande insamling av data, ta fram underlag, följa upp och analysera. Du kartlägger och initierar framtida utvecklingsmöjligheter och arbetar med kvalitetsutvecklingsprocesser som skapar värde för våra kommuninvånare. Du arbetar med omvärldsbevakning för att bidra till en långsiktig utveckling för kommunen.

  Kvalifikationer

  För tjänsten krävs det att du har fullgjord universitets- eller högskoleutbildning med examen inom exempelvis juridik, ekonomi, samhällsvetenskaplig inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Meriterande är om du har vidareutbildningar på universitets- eller högskolenivå inom ämnesområdet. Utöver din utbildning önskar vi att du har du erfarenhet av kvalificerat utrednings- och analysarbete och är van vid att skriva rapporter. Du har bred strategisk erfarenhet och är van vid att driva projekt och processer. Meriterande är: • bred erfarenhet från offentlig sektor. • tidigare arbete med hållbarhetskriterier. • tidigare arbete med kvalitetsutveckling. • erfarenhet från externt finansierade projekt. Som person behöver du ha en utpräglad helhetssyn och ett arbetssätt som präglas av en hög grad av dialog och delaktighet. Du behöver vara modig, engagerad och trivas med att arbeta mot flera olika verksamheter. Du behöver dessutom vara initiativrik och ha god förmåga att skapa nytänkande hos andra. Du som söker tjänsten behöver ha mycket goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Goda kunskaper i engelska är nödvändigt. Andra språkkunskaper är meriterande.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-12-01

  Referensnummer:
  A980249

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Helena Berlin
  Utvecklingschef
  0417-182 17
  helena.berlin@tomelilla.se
 • Vi söker socialsekreterare till barn och familj

  Publiceringsdatum: 2020-11-10
  Sista ansökningsdagen: 2020-12-01

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Du kommer vara placerad i kommunhuset under barn och familj, myndighet. Vår arbetsgrupp består av 12 personer med olika professioner och kunskapsområden.

  Arbetsuppgifter

  Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som socialsekreterare kommer vara att bedriva utredningsarbete enligt SoL och LVU med inriktning mot barn och ungdomar 0-18 år samt bevilja stöd- och behandlingsinsatser och följa upp beslutade insatser. Arbetet innebär att du samverkar med barnets nätverk samt med interna och externa samarbetspartners såsom förskola, skola, BUP, polis, etc. I det dagliga arbetet får du stöttning och handledning av en 1:e socialsekreterare som även driver metodutveckling tillsammans med dina kollegor.

  Kvalifikationer

  För tjänsten krävs det att du har fullgjord Universitets-/högskoleutbildning med socionomexamen. Meriterande om du har utbildning i BBIC, MI och Signs of Safety. Utöver din utbildning behöver du ha erfarenhet av myndighetsarbete från socialt arbete eller annat socialt arbete. Har du arbetat med myndighetsarbete inom barn och familj utifrån BBIC och med ensamkommande barn är meriterande. Som person är du självklart trevlig och uppvisar ett professionellt bemötande med dina interna- och externa samarbetspartners och naturligtvis våra medborgare i Tomelilla kommun. Utöver god samarbetsförmåga är du välstrukturerad i ditt dagliga arbetet samt god förmåga att vara flexibel, noggrann och prestigelös. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift och känner dig trygg att använda datorn som ett av dina främsta arbetsredskap. Meriterande om du har andra språkkunskaper.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-12-01

  Referensnummer:
  A984232

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Isabell Ahl
  Enhetschef på Individ- och familjeverksamheten
  isabell.ahl@tomelilla.se
 • Socialsekreterare till mottag och barnets socialsekreterare

  Publiceringsdatum: 2020-11-10
  Sista ansökningsdagen: 2020-12-01

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Du kommer vara placerad i kommunhuset under barn och familj, myndighet. Vår arbetsgrupp består av 12 personer med olika professioner och kunskapsområden.

  Arbetsuppgifter

  Dina arbetsuppgifter som socialsekreterare kommer att vara delad (50/50) mellan att ta hand om barn och familjeenhetens mottag och att arbeta som barnets socialsekreterare för de placerade barnen. Mottaget innebär att vara den som gör bedömning om en utredning ska inledas eller inte. Förhandsbedömningarna görs utifrån BBIC:s dokumentationsmall. Det kan innebära bedömningar enligt SoL och LVU om behovet för familjen/ den unge är omgående insatser. Arbetet innebär att du samverkar med barnets nätverk samt med interna och externa samarbetspartners såsom förskola, skola, BUP, polis, etc. Som barnets socialsekreterare arbetar du med de familjehemsplacerade barnen. Det innebär att kontinuerligt ha barnsamtal, göra uppföljningar inför övervägande/ omprövningar, samverka nära familjehemssekreterare, barnets biologiska nätverk, familjehem/ HVB hem, samt skola och ev andra inblandade parter runt barnet. I det dagliga arbetet får du stöttning och handledning av en 1:e socialsekreterare som även driver metodutveckling tillsammans med dina kollegor.

  Kvalifikationer

  För tjänsten krävs det att du har fullgjord Universitets-/högskoleutbildning med socionomexamen. Meriterande om du har utbildning i Signs of safety och MI, riskbedömning i våld i nära relationer såsom Freda, Patriark eller likvärdig utbildning. Utöver din utbildning behöver du ha erfarenhet av myndighetsarbete inom barn och familj utifrån BBIC. Som person är du självklart trevlig och uppvisar ett professionellt bemötande med dina interna- och externa samarbetspartners och naturligtvis våra medborgare i Tomelilla kommun. Utöver god samarbetsförmåga är du välstrukturerad i ditt dagliga arbetet samt god förmåga att vara flexibel, noggrann och prestigelös. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift och känner dig trygg att använda datorn som ett av dina främsta arbetsredskap. Meriterande om du har andra språkkunskaper.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-12-01

  Referensnummer:
  A985564

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Isabell Ahl
  Enhetschef
  0417-181 55
  isabell.ahl@tomelilla.se
 • Grundskollärare till Byavångsskolan i Tomelilla

  Publiceringsdatum: 2020-11-12
  Sista ansökningsdagen: 2020-12-03

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Var med och skapa en skola där eleverna ges möjlighet att bli sitt bästa jag. Som medarbetare möts du med respekt i skapandet av en skola där ALLA vill göra skillnad för Tomelillas elever. Eleverna ska känna att de äger sin framtid och tror på möjligheten att kunna påverka den på ett positivt sätt. Byavångsskolan är en F-6 skola i Tomelilla centrum. Från tågstationen är det knappt 5 minuters promenad. Skolans fem fokusområden är Genrepedagogik, digitalisering, tillgänglig undervisning i alla klassrum, bedömning, ökad rörelse och utveckling av jämställdhet i undervisningen. Byavångsskolan söker nu dig som är utbildad grundskollärare och som vill undervisa i årkurs 4-6 i ämnena matematik, NO, idrott och hälsa.

  Arbetsuppgifter

  Som lärare i åk 4-6 ansvarar du för undervisningen i matematik, No, idrott och hälsa. Du kommer tillsammans med arbetslaget planera, genomför och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan. Du kommer arbeta med skolans värdegrund och följa så att utbildningen bedrivs utifrån skollag, läroplan, kursplan och ämnesplan. Du skall utifrån de mål som ställts upp verka för att eleverna skall få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppnå målen. Du kommer ha mentorsuppdrag där du följer elevernas kunskapsutveckling och studiesituation.

  Kvalifikationer

  För anställning krävs att du är utbildad och legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i åk 1-6. Du har god förmåga att anpassa dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens- eller elevgruppens behov. Som lärare är du engagerad för undervisning och drivs av utmaningar som ställer krav på kreativitet och lösningsfokus. Du är tydlig, strukturerad och har en god initiativförmåga. Du trivs med att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du utvecklar undervisningen med kollegor i syfte att uppnå högsta möjliga måluppfyllelse. Du har ett positivt förhållningssätt och god förmåga att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Meriterande om du har kunskap i fokusområdena: • språk och ämnesutvecklande arbete/genrepedagogik • tillgänglig undervisning • bedömning • digitalisering • ökad rörlighet Har du kunskap om förhållningsättet lågaffektivt bemötande är det även meriterande. Du har goda kunskaper om aktuella styrdokument och lagstiftning och du är obehindrad i svenska språket i tal och skrift.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-12-03

  Referensnummer:
  A985929

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Tina Bjerström
  Bitr. rektor
  0709-958337
  tina.bjerstrom@tomelilla.se
 • GIS-ingejör

  Publiceringsdatum: 2020-11-27
  Sista ansökningsdagen: 2020-12-11

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Tomelillas plan- och bygglovsenhet har 10 medarbetare med mätingenjörer, bygglovshandläggare, planarkitekter, byggnadsinspektör, administratör samt plan- och byggchefen. Vi arbetar med alla frågor som rör myndighetsutövning inom plan- och bygglagen. Vi ajourhåller kommunens kartdatabas i samarbete med annan kommun och lantmäteriet, och producerar olika kartmaterial. Vi servar också andra enheter med stöd i användning av GIS-funktioner. Arbetet omfattar både skrivbords- och fältarbete. Vi arbetar med att utveckla digitala tjänster, och är på väg över till digitalt stödda ansöknings-, registrerings- och arkivfunktioner för bygglov. Vi förbereder också för att kunna övergå till digitala detaljplaner när detta krav kommer.

  Arbetsuppgifter

  Du kommer bland annat att arbeta med hantering av geodatabaser och metadata, strukturera lagringen av geodata och tillgängliggöra geodata. Du kommer även arbeta nära olika verksamheter, exempelvis detaljplan och bygglov, och vara behjälplig med att ta fram anpassade kartprodukter. I det dagliga arbetet kommer du att förvalta geodata, arbeta med webbkartor, genomföra utbildningar, utföra GIS support och bistå med teknisk kompetens inom kommunens verksamheter.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig med utbildning som GIS-ingenjör eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, Erfarenhet av liknande arbete är meriterande, liksom arbete med digitalisering av detaljplaner. Du ska ha goda tekniska kunskaper, vara noggrann och analytisk. Vidare är det viktigt att du är duktig på att samarbeta och kan kommunicera ut information så att andra förstår, du bör ha en god serviceförmåga och vara duktig på att bygga relationer med våra användare. Det är meriterande om du har insikt i hur den kommunala samhällsbyggnadsprocessen fungerar och har en kreativ och kommunikativ förmåga att använda GIS som ett verktyg i medborgardialoger. Vi arbetar just nu övervägande med Sokigos produkter varför erfarenhet av dessa leverantörers lösningar är meriterande.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-12-11

  Referensnummer:
  A990184

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Ingrid Järnefelt
  Bygglovschef
  0417-180 00
 • Lärare i fritidshem/Fritidspedagog

  Publiceringsdatum: 2020-10-09
  Sista ansökningsdagen: 2020-12-13

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. VÅRA VERKSAMHETER • Kommunens 2 centrala F-6 enheter, Lindesborgsskolan och Byavångsskolan söker nu fyra engagerade lärare i fritidshem/fritidspedagoger. • Lindesborgsskolan ligger i ett lummigt villaområde i Tomelilla, centralt med närhet till naturen. Det är kommunens största F-6 enhet med ca 320 elever. Skolan är byggd i ett plan med idrott-, slöjd- och musiksal. Eleverna har tillgång till en stor skolgård med bollplaner, gungor, klätterställningar, sandlådor samt en pulkabacke vintertid. Allt detta bidrar till många fysiska aktiviteter. Fritidshemmet har tre avdelningar, Linden (förskoleklass och åk 1), Varglyan (åk 2) och Gladan (åk 3-6). • Byavångsskolan ligger i centrala Tomelilla och från tågstationen är det knappt 5 minuters promenad. Byavångsskolan är en F-6 enhet med ca 260 elever och här finns kommunens grundsärskola. Vi är en modern skola i två anrika byggnader, den blå skolan är Tomelillas äldsta byggnad från 1800-talet med rymliga och stora salar. På Skolgården har vi multiarena, bollplan, lekplats och gungor. I den blå skolan finns inbyggd gymnastikhall och i dagsläget renoveras vår Aula som används till föreläsningar, musikframträdande och som biosalong. Personalen på fritidshemmen arbetar i arbetslag för att skapa goda förutsättningar för att ge en stimulerande lärmiljö för barnen. Skolorna har närhet till naturen och på gångavstånd finns bibliotek, simhall, skatepark mm. Båda skolorna jobbar aktivt med värdegrunden genom bla trygghetsteam. Här finns även klassråd, elevråd, matråd och biblioteksråd. Det ger eleverna inflytande över sin skolsituation samtidigt som de tränar den demokratiska processen. Undervisningen sker i åldershomogena grupper, men ibland arbetar skolan med gemensamma teman där åldrarna blandas.

  Arbetsuppgifter

  I dina arbetsuppgifter ingår planering, genomförande och utvärdering av det pedagogiska arbetet, såväl enskilt, som i samarbete med arbetslaget och andra kollegor. Exempel på undervisning på fritidshemmet kan vara skapande, utforskande eller fysiska aktiviteter såväl utomhus som inomhus. Du är delaktig i att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. I arbetsuppgifterna ingår löpande kontakt med vårdnadshavare. Du ansvarar för att ha en god överblick och omsorg över elevernas tid på fritidshemmet samt deras sociala situation. Det nära samarbetet skall främja elevernas inlärning och tillsammans ser ni helheten av barnens skolgång. Under skoldagen har du en viktig roll ute på rasterna, du är en trygg vuxen som barnen kan vända sig till, du kan även komma att arbeta som en extra resurs i de olika klasserna där du samverkar med lärarna.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med behörighet att undervisa i fritidshem alternativt har en fritidspedagogexamen. Som person är du driven, intresserad av förändringsarbete och vill vara med och utveckla. Du verkar för att skapa en miljö där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar. I din roll är du en god förebild och vill uppnå högsta möjliga måluppfyllelse för eleverna i Lindesborg - och Byavångsskolan. Eftersom kommunikationen med barn, vårdnadshavare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser tidigare pedagogisk erfarenhet som meriterande.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-12-13

  Referensnummer:
  A877232

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Roger Dehlén
  Rektor
  0709 95825
  roger.delen@tomelilla.se
 • Modig och engagerad Enhetschef till Tomelilla kommun!

  Publiceringsdatum: 2020-11-24
  Sista ansökningsdagen: 2020-12-13

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Vård och omsorg är en del av Stöd och omsorg som består av åtta enheter varav tre inom äldreomsorgen. En av enheterna, Norrevång är ett särskilt boende för äldre som består av 26 lägenheter. Förutom permanentboende bedrivs också korttidsboende inom enheten. Norrevång är beläget i Skåne Tranås, ca tio km utanför Tomelilla. Du ingår i ett mindre team där du samarbetar nära med två kollegor inom äldreomsorgen och med övriga kollegor inom vård- och omsorg. Du ingår också i ledningsgruppen för Stöd och omsorg där du bidrar med ett strategiskt ansvar för helheten. Som chef i Tomelilla är du viktig! Vi arbetar hela tiden med ledarskapsutveckling och vi samarbetar och utbyter erfarenheter över verksamhetsgränserna i hela organisationen. Våra starkaste resultat från nationella brukarundersökningen är bra bemötande, god mat och att medarbetarna tar hänsyn till önskemål och åsikter. Vi jobbar med medborgaren i fokus.

  Arbetsuppgifter

  I uppdraget ingår fullständigt chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. • Du visar och skapar tillit och förtroende vilket är av avgörande betydelse för styrning och ledning av Tomelillas verksamheter. • Uppföljning och analys utifrån helhetsperspektivet medarbetare, verksamhet och ekonomi. • Som ledare arbetar du nära dina medarbetare med ett coachande förhållningssätt. • Du deltar aktivt i utvecklingsprocesser och vi ser gärna att du har intresse av digital utveckling och nya arbetssätt.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning såsom exempelvis socionom, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi ser det även som ett krav att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef. Tidigare arbete inom äldreomsorgen och kännedom om socialtjänstlagen samt erfarenhet av arbete med Heltidsarbete som norm, ser vi som meriterande. Du är en person som: • Har förmågan att prioritera ditt arbete, se olika lösningar, visa handlingskraft samt fatta beslut. • Har mod att testa på nya saker och utmana rådande arbetssätt samtidigt som du ger förutsättningar för dina medarbetare att göra detsamma. • Värnar om goda relationer till brukare och medarbetare och har lätt för att samarbeta. Det är ett krav att du har god datorvana samt kan uttrycka dig väl i svenska språket både muntligt och skriftligt. Vi förutsätter att du är van datoranvändare och har god kännedom om administration och administrativa system som ett verktyg i arbetet. Urval sker löpande så vänta inte, sök redan idag!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-12-13

  Referensnummer:
  A989587

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Patrik Sikt
  Omsorgschef
  0417-180 54
  patrik.sikt@tomelilla.se