Här hittar du alla våra lediga jobb. Är du den vi söker?

Ekonomichef till Tomelilla kommun

Publiceringsdatum: 2023-05-09
Ansök snarast.

 • Biståndshandläggare LSS/socialpsykiatri till Tomelilla Kommun, vikariat!

  Publiceringsdatum: 2023-09-04
  Sista ansökningsdagen: 2023-09-22

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Vår enhet består av 7 handläggare som utreder enligt socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Våra medarbetare har bred kompetens, flerårig erfarenhet och ett professionellt förhållningssätt. Som handläggare möter du personer som på grund av funktionsnedsättning behöver stöd och hjälp för att få ett bra vardagsliv. Arbetet innebär att i enlighet med gällande lagstiftning, aktuellt rättsläge samt fastställda mål ansvara för att ta emot ansökningar, utreda, bedöma och fatta beslut inom områden funktionsnedsättning. Arbete på myndighet innebär att alla ärenden ska hanteras på ett rättssäkert sätt och hålla en god kvalitet. Vi erbjuder ett stimulerande arbete, flexibelt arbetssätt, och härliga kollegor.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har socionomexamen eller examen från sociala omsorgsprogrammet. Du behöver ha god kompetens gällande lagstiftning inom verksamhetsområdet (socialtjänstlagen och Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade). Du behöver även en mycket god förmåga att uttrycka dig tydligt och strukturerat i tal och skrift på svenska samt erfarenhet av IBIC. Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänstlagen, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade samt erfarenhet av handläggning av ärenden inom socialpsykiatrin. Som person är du positiv, trygg, stabil och trivs i en självständig roll. Vi söker dig som är engagerad och lösningsfokuserad med förmåga till nytänkande. Du behöver vara strukturerad samt ha en god förmåga att organisera och prioritera ditt arbete på ett produktivt tillvägagångssätt. Som handläggare har du ständig kontakt med andra samverkanspartners och det krävs att du har en god samarbetsförmåga och ett sakkunnigt bedömningssätt. Förutom detta behöver du se dig själv som en utåtriktad person som drivs av att göra nytta för våra medborgare!

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2023-09-22

  Referensnummer:
  A1243316

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Natasha Khorasani
  Enhetschef
  0417-180 57
  natasha.khorasani@tomelilla.se
 • Tomelilla kommun söker fritidsledare till Soffta Fritidsgård!

  Publiceringsdatum: 2023-09-06
  Sista ansökningsdagen: 2023-09-22

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Tomelilla Fritidsgård Soffta ska verka för en stimulerande, utvecklande, positiv, trygg, drogfri, demokratisk och meningsfull uppväxtmiljö i Tomelilla kommun. Verksamheten ska bedrivas så där finns möjlighet till att skapa goda kontakter och relationer mellan ungdomar och vuxna. Uppdraget är att vara en verksamhet tillgänglig för unga människor från årskurs 4 upp till 18 år. Verksamheten ska vara främjande och personalens huvudsakliga uppgift är att se, höra och bekräfta ungdomar, stimulera dem att formulera sig själva, sina livsmål och intressen samt stödja dem i förverkligandet av dessa. Arbetet ska ses som ett led i att göra Tomelilla till en attraktiv kommun att leva och verka i. Verksamheten ska erbjuda möjligheter till att skapa olika aktiviteter och projekt för att stödja och stimulera unga människor att känna delaktighet, stärka den personliga utvecklingen samt förmedla kompetens för ett aktivt liv inom föreningsliv, arbetsliv och samhälle. Soffta har som uppdrag att bygga verksamheten i samarbete med föreningsliv, studieförbund, organisationer, näringsliv och annan kommunal verksamhet. Verksamheten ska ge ungdomar möjligheter att få in och ut - blickar i närmiljö, regionalt, nationellt och internationellt för att stärka begreppen mångfald, dialog och förståelse.

  Arbetsuppgifter

  Som fritidsledare förväntas du tillsammans med dina kollegor att se, höra och bekräfta ungdomar, stimulera dem att formulera sig själva, sina livsmål och intressen samt stödja dem i förverkligandet att dessa. Du ska skapa goda kontakter och relationer mellan ungdomar och vuxna. Du tillsammans med dina kollegor ska erbjuda möjligheter till att skapa olika aktiviteter och projekt för att stödja och inspirera unga människor att känna delaktighet, stärka deras personliga utveckling och förmedla kompetens för ett aktivt liv inom föreningsliv, arbetsliv och samhälle. Andra arbetsuppgifter kan förekomma inom fritidsgårdsverksamheten.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har fritidsledar- utbildning eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer har relevans för arbete på fritidsgård. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med ungdomar. Kännedom om dagens ungdomskultur och kommunikations-former som till exempel social media. Vi söker dig som är en driven fritidsledare. Förmåga att arbeta strukturerat och planera och organisera arbetet. Stort intresse för att arbeta med ungdomar. Samtidigt är du en vuxen person med integritet som på olika sätt kan visa var gränserna går. En person som har en stark tilltro till ungdomar och deras egen förmåga att ta ansvar och göra positiva saker. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Framtidens fritidsgård behöver kunna möta ungdomarnas intressen och behov.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Deltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2023-09-22

  Referensnummer:
  A1244339

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Ros-Marie Stjernfeldt
  Enhetschef Kultur och fritid
  0417-181 17
  ros-marie.stjernfeldt@tomelilla.se
 • Brinner du för GIS och samhällsutveckling, följ med på vår utvecklingsresa!

  Publiceringsdatum: 2023-09-06
  Sista ansökningsdagen: 2023-09-25

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Hos oss kommer du ingå i en avdelning på ca 15 personer, var av fem fokuserar på näringsliv, GIS, plan-arbete och exploatering. Vi erbjuder ett ledarskap som bygger på tillit och öppenhet där det är tillåtet att göra fel. Tillsammans med oss hoppas vi att du brinner för att utveckla Tomelilla kommun!

  Arbetsuppgifter

  Vill du vara med och skapa framtidens samhälle i Tomelilla kommun? Brinner du för digitalisering, kartor och samhällsplanering? I din roll som GIS-ansvarig kommer du att leda vårt arbete inom GIS i nära samarbete med näringslivschef och planarkitekter. Du kommer också att vara delaktig i vårt arbete med kommunens interna och externa data. Tomelilla kommun har en policy och en ambition om att vara en ledande kommun inom digitalisering och öppna data, varför vi hoppas att du som vi brinner för det. Inom givna ramar ges ett stort eget ansvar att förbättra interna processer och arbetssätt tillsammans med kollegorna på enheten och ditt bidrag kommer att vara viktigt för vår fortsatta utveckling. Vi arbetar aktivitetsbaserat där du har möjlighet att arbeta, på plats, hemifrån, alternativt våra kontorsmiljöer i Malmö eller Lund. Vi tänker att vi behöver vara på plats ca tre dagar i veckan.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har akademisk examen, exempelvis som samhällsplanerare eller högskoleingenjör, med inriktning mot geografisk IT, GIS, lantmäteri alternativt har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har erfarenhet av arbete inom GIS, samhällsplanering och eller exploatering. Planering och helhetsperspektiv är självklarheter för dig. Du har god förmåga att arbeta självständigt så väl som i ett team och ditt arbetssätt är metodiskt och noggrant. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du kan dela så väl som ta del av kunskaper och insikter på ett konstruktivt sätt. Teamet som du kommer ingå i har ett nära samarbete och lär av varandra. Det krävs att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Kontakter såväl internt som externt förekommer ofta i tjänsten, vilket ställer höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2023-09-25

  Referensnummer:
  A1244675

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Henrik Lundblad
  Näringslivschef
  0417-18208
  henrik.lundblad@tomelilla.se