Lediga jobb

Här hittar du alla våra lediga jobb. Är du den vi söker?

 • Ekonomiavdelningen söker kvalitets- och verksamhetscontroller

  Publiceringsdatum: 2020-01-24
  Sista ansökningsdagen: 2020-02-23

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Ekonomiavdelningen söker en centralt placerad controller som i sitt uppdrag kommer arbeta riktat mot verksamheten stöd och omsorg. Du kommer bli en del av ekonomiteamet som består av 11 medarbetare med olika inriktningar och uppdrag såsom upphandling, administration och controllers.

  Arbetsuppgifter

  Verksamheten du ska arbeta mot är inne i flera spännande förändrings- och utvecklingsprocesser och har en mycket positiv anda. Vi söker dig som har lätt för att ta initiativ och vill vara med och strategiskt förbättra verksamheten och är nyfiken på nya lösningar och arbetssätt. Du kommer att arbeta med att följa upp mål, kvalitet och ekonomiskt resultat med hjälp av olika metoder och system. Du kommer att ingå i en strategisk ledningsgrupp med chefer, kvalitetsutvecklare och MAS. Du kommer vara enhetschefernas professionella stöd för uppföljning tillsammans med HR-strateg och kvalitetsutvecklare och utveckla nya uppföljningsmetoder utifrån tillitsbaserad styrning.

  Kvalifikationer

  Personliga egenskaper som kommer göra att du lyckas i det här uppdraget är att du har lätt för att skapa relationer, skapa dialog är pedagogisk och analytisk. Du behöver förmågan och intresset av att lära och förstå det verksamhetsnära, samtidigt som du behöver kunna se helheten. Som person är du bra på att strukturera ditt arbete och arbeta i processer. Ett intresse för digitalisering är ett krav. Du kommer att bereda och föredra ärenden till två olika politiska nämnder och därför behöver du ha tidigare erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna i offentlig verksamhet, samt ha goda kunskaper i Office-paketet. Om du har erfarenhet av Visma RoR och Raindance ser vi det som meriterande. Olika utredningsuppdrag kan förekomma och viljan att omvärldsbevaka är viktig. Då verksamheten är personalintensiv ser vi gärna att du har erfarenhet från personal- och bemanningsekonomi då uppföljning av personalkostnader är ett stort fokusområde. Du behöver kunna uttrycka dig väl i svenska i såväl tal som skrift. För en anställning som controller behöver du en högskoleexamen inom ekonomi.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-02-23

  Referensnummer:
  A929822

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Fackliga representanter nås via kommunens växel.

  0417-180 00
 • Lärare till fritidshem

  Publiceringsdatum: 2019-12-19
  Sista ansökningsdagen: 2020-02-29

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Var med och skapa en skola där eleverna ges möjlighet att bli sitt bästa jag. Som medarbetare möts du med respekt i skapandet av en skola där ALLA vill göra skillnad för Tomelillas elever. Eleverna ska känna att de äger sin framtid och tror på möjligheten att kunna påverka den på ett positivt sätt. Byavångsskolan är en F-6 skola i Tomelilla centrum. Från tågstationen är det knappt 5 minuters promenad. Skolans fem fokusområden är Genrepedagogik, digitalisering, tillgänglig undervisning i alla klassrum, bedömning, ökad rörelse och utveckling av jämställdhet i undervisningen.

  Arbetsuppgifter

  Du kommer arbeta som lärare i fritidshem och i förskoleklass. På Byavångsskolan lär vi tillsammans i genomtänkta, men påverkningsbara möten, dessa leds av förstelärare.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som är behörig lärare till fritidshem. Vi ser det som meriterande om du har arbetar som lärare tidigare. Du är läraren som inspirerar elever till lustfullt lärande, har passion för undervisning och förmåga att skapa bärande relationer till våra elever. Du har ett positivt förhållningssätt, är tydlig och strukturerad i din lärarroll och ser möjligheter och lösningar. Tillsammans med dina kollegor utvecklar ni undervisningen i fritidshem och förskoleklass i syfte att uppnå högsta möjliga måluppfyllelse. Eftersom kommunikationen med barn, vårdnadshavare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Om du har kunskap inom fokusområdena språk- och ämnesutvecklande arbete/ genrepedagogik, tillgänglig undervisning, bedömning, digitalisering och ökad rörelse ser vi det som meriterande.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-02-29

  Referensnummer:
  A923428

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Gunilla Djerf
  Tf. rektor
  0709958339
  gunilla.djerf@edu.tomelilla.se
 • Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd sökes till Tomelilla Kommun!

  Publiceringsdatum: 2020-02-14
  Sista ansökningsdagen: 2020-03-01

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Tomelilla kommun söker dig som vill arbeta som socialsekreterare med ekonomiskt bistånd i sommar. På enheten för ekonomiskt bistånd arbetar en 1:e socialsekreterare som handleder och stöttar dig i det dagliga arbetet. Utöver det är vi fyra socialsekreterare. Samtliga socialsekreterare har ansvar för mottagande av nya ärende samt löpande ärende. Vi erbjuder dig: Ett självständigt, ansvarstagande och händelserikt arbete. Ett tillfälle att få nya kollegor med god kompetens och erfarenhet.

  Arbetsuppgifter

  Arbetsuppgifterna innebär handläggning inom ekonomiskt bistånd. Du kommer att utreda och besluta i rätten till ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Stora delar av handläggningsprocessen sker digitalt. Tillsammans med dina klienter och våra samarbetspartners arbetar du mot målet att klienterna ska bli självförsörjande. Andra arbetsuppgifter innefattar att utreda ärenden utifrån våld i nära relation samt att samverka med vår arbetsmarknadsenhet och andra myndigheter utifrån att individer ska få rätt insats.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har socionomexamen eller är socionomstuderande och är klar med din praktiktermin. Alternativt en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Att du är kunnig i socialtjänstens lagstiftning och har erfarenhet av socialt arbete är ett krav. Du ska även ha ett genuint intresse av att arbeta med människor som är i behov av hjälp och stöd. För att lyckas i rollen ska du vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt, ha en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Om du har erfarenhet av att arbeta med utrednings- och myndighetsutövning samt erfarenhet från samverkan med andra myndigheter exempelvis genom praktik eller tidigare arbete ser vi det som meriterande. Meriterande: MI VINR Lösningsfokuserat arbete. Treserva

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: 11 dagar - 3 månader
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-03-01

  Referensnummer:
  A934194

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Tina Svensson
  Enhetschef
  0417-180 00
  Tina.svensson@tomelilla.se
 • IT-tekniker Helpdesk

  Publiceringsdatum: 2020-02-05
  Sista ansökningsdagen: 2020-03-02

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Dina arbetsuppgifter består till största delen av att hantera, lösa och dokumentera ärenden via Helpdesk. Du blir en del i en grupp som jobbar tätt med dessa ärenden. Du kommer att jobba mot kommunens alla verksamheter.

  Kvalifikationer

  För en anställning behöver du en gymnasieutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Då kommunikation är en stor del i arbetet behöver du obehindrat kunna uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Då arbete till viss del sker ute i kommunens verksamheter behöver du ha B-körkort. Om du har tidigare erfarenhet som IT-tekniker eller arbetat med IT-support/helpdesk eller motsvarande är det meriterande. Du behöver kunna hantera många arbetsuppgifter samtidigt och ha lätt för att ge förklaringar till de som kontaktar dig. Du behöver vara självgående och noggrann med din dokumentation av de ärenden som kommer in. Stor social kompetens värderas högt då du kommer att ha mycket kontakt med kommunens medarbetare Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-03-02

  Referensnummer:
  A932074

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Mikael Göransson
  Digitaliseringschef
  0417-18226
  mikael.goransson@tomelilla.se
 • Systemtekniker

  Publiceringsdatum: 2020-02-07
  Sista ansökningsdagen: 2020-03-02

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Du kommer att vara anställd i Tomelilla kommun men jobba 50% åt Simrishamns kommuns IT-enhet med placering i Simrishamn på 50%.

  Arbetsuppgifter

  Som systemtekniker har du ett ansvarsfullt arbete. Att våra miljöer fungerar är nödvändigt och många gånger avgörande för våra verksamheter. Det krävs noggrannhet och stort säkerhetstänk i det dagliga arbetet och vid införande av ny teknik i vår IT-miljö. Uppdraget innebär att du hantera och administrera våra Microsoft- och VMware-miljöer. Du kommer även att ansvara för server, lagring och backup av våra IT-miljöer. Kapacitetsplanering, konfigurering och uppsättning av nya lösningar ingår också i arbetsuppgifterna. Samt omvärldsbevaka och se över trender och konkreta lösningar.

  Kvalifikationer

  För en anställning behöver du en gymnasieutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Högskoleexamen är meriterande. Du måste ha förståelse för teknik och olika tekniska lösningars möjligheter att utveckla och förbättra för våra verksamheter. Du har en bred kunskap inom IT och ett brinnande tekniskt intresse. Då kommunikation är en stor del i arbetet behöver du vara obehindrad i svenska och engelska i tal och skrift. Då arbete till viss del sker ute i kommunens verksamheter behöver du ha B-körkort. Om du har tidigare erfarenhet som systemstekniker eller motsvarande är det meriterande. Vi tror att lagspel, samarbete och dialog är avgörande för att skapa ett lyckat digitaliseringsarbete. Som person behöver du därför vara prestigelös, strukturerad och effektiv. Du är nytänkande, utvecklingsdriven och har lätt för att samarbeta och förklara. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tillsvidareanställning
  Omfattning: Heltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-03-02

  Referensnummer:
  A932303

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Mikael Göransson
  Digitaliseringschef
  0417-18226
  mikael.goransson@tomelilla.se
 • Tomelilla kommun söker sommarvikarier till Vård och Omsorg!

  Publiceringsdatum: 2020-01-03
  Sista ansökningsdagen: 2020-03-13

  Läs mer Visa mindre

  På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

  Arbetsuppgifter

  Nu söker vi dig som vill arbeta som sommarvikarie/timvikarie inom äldreomsorg, LSS och socialpsykiatrin i Tomelilla kommun. Inför sommaren 2020 söker vi flera medarbetare som är intresserade av att arbeta som vikarie på någon av våra enheter inom särskilt boende och hemtjänst. Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet av yrket sedan tidigare. Som undersköterska/ vårdbiträde kommer du att möta många människor i olika situationer. Det är viktigt för oss att vi tillsammans ger bästa möjliga service. Vi söker även vikarier till LSS-verksamheterna och socialpsykiatrin. I uppdraget ingår att ge stöd och omvårdnad till brukarna i deras vardag. Du är en viktig del i att motivera och stimulera dem till en meningsfull fritid. Du har kontakt med anhöriga, företrädare och andra personer som har betydelse för brukaren.

  Kvalifikationer

  För att trivas i rollen hos oss är det viktigt att du har ett intresse för vård och omsorgsarbete, att du tycker om att ta hand om andra människor och ge dem god service. Det är också viktigt att du som person är flexibel och har ett gott bemötande i ditt arbete. Arbetet förutsätter att du kan ta initiativ, har en god samarbetsförmåga och att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Inom äldreomsorgen är utbildning inom vård och omsorg meriterande samt erfarenheter av liknande arbeten. Inom LSS och socialpsykiatrin är det meriterande med utbildning inom vård och omsorg eller barn och fritid, erfarenheter av liknande arbeten samt kunskap och erfarenhet av AKK och TAKK. Vi erbjuder dig: - Möjlighet att arbeta på flera olika enheter. - Ett självständigt, ansvarstagande och händelserikt arbete. - En möjlighet att få goda kunskaper och erfarenhet inom olika verksamheter. - Många nya kollegor med god kompetens och erfarenhet. För att arbeta som vikarie inom hemtjänsten krävs körkort. För att få arbeta inom Vård och Omsorg önskar vi ha ett utdrag från polisens belastningsregister. För att arbeta inom LSS är det enligt lag krav på att uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Erfarenhet av LSS är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet Intervjuer kommer påbörjas i slutet av januari och rekrytering sker löpande fram till mars.

  Anställningsvillkor

  Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  Omfattning: Heltid / deltid
  Varaktighet:
  Antal platser:

  Övrigt

  Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693). Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast:

  2020-03-13

  Referensnummer:
  A923917

  Sök jobbet   

  Frågor kring tjänsten

  Rikard Berndin
  HR-specialist
  0417 18205
  rikard.berndin@tomelilla.se