Varje sommar erbjuder Tomelilla kommun feriejobb för kommunens ungdomar. Feriejobb är sommarjobb med handledning och ett bra tillfälle att prova på hur det är att jobba hos oss. Syftet är att ge ungdomar erfarenhet av arbetslivet, det är också ett sätt att introducera Tomelilla kommun som arbetsgivare.  

Alla ungdomar som är folkbokförda i Tomelilla kommun och fyllt 16 år men ännu inte är 18 år när arbetat påbörjas kan söka feriejobb. Det finns många olika verksamheter som du kan välja på i din ansökan.

Arbetsuppgifter

Det finns många olika verksamheter med varierande arbetsuppgifter du kan ansöka till. I din ansökan kommer du genom en enkät kunna önska var du helst vill arbeta.

De olika verksamheterna är:

  • Gata, park och fastighet
  • Kultur, fritid och sommarorkester
  • Förskola och fritids
  • Vård och omsorg

Coronaviruset påverkar sommarens feriejobb

Coronaviruset har klassificerats som riskklass 3 och det är förbjudet enligt Arbetsmiljöverket att låta minderåriga arbeta i miljöer där det kan finnas risk för kontakt med smittor som tillhör riskklass 3 eller 4.

Det betyder att minderåriga som har fått ett av kommunens feriearbeten inom vård och omsorg eller barnomsorg inte längre kan tas emot i verksamheten. Tomelilla kommun tittar nu på andra lösningar för dessa personer och alla ungdomar som berörs kommer att få information.

I första hand kommer kommunen omplacera ungdomen till en kommunal verksamhet som inte är inom vård och omsorg eller barnomsorg. I de fall där det inte är möjligt, kommer kommunen se över möjligheten att ha en praktikplats hos en privat aktör.

Förhoppningen är att kunna omplacera så många som möjligt. Information kommer ges till de berörda.

Kommunen ser just nu över hur detta eventuellt påverkar feriearbeten i andra områden än vård och omsorg och barnomsorg.

Du kan önska att jobba dessa veckor:
25-27 eller 28-30.

I din ansökan kommer du genom en enkät kunna önska under vilken period du helst vill arbeta. Svar/kontakt på din ansökan får du via din mailadress som du uppger i din ansökan.

Kvalifikationer

Alla ungdomar som är folkbokförda i Tomelilla kommun och fyllt 16 år men ännu inte är 18 år när arbetat påbörjas kan söka feriejobb. Vem som får anställning bestäms utifrån en lottning/matchning. Du lottas/matchas mot de olika veckoperioderna som finns tillgängliga och de verksamheterna du önskat.

Du kommer få möjlighet att i din ansökan skriva lite om dig själv och varför du sökt arbetet. Berätta gärna om dina kunskaper, intressen eller drömmar. Vi har ett begränsat antal platser att erbjuda inom verksamheterna vilket innebär att du kanske inte får det jobbet du önskade. Med en god motivering och kunskap ökar du dina chanser för att få den platsen du vill ha.

Ansökan

Ansökan för sommaren 2020 är stängd.

Kontaktperson för feriejobb:

Maria Stensdotter
E-post: maria.stensdotter@remove-this.tomelilla.remove-this.se