Sommarlovsentreprenör

Lyssna

Ansökan öppnar 11 mars

Känner du någon driftig ungdom, eller kanske rent av är en själv och som skulle vilja ha ett spännande sommarjobb som entreprenör?

Sommarlovsentreprenör är ett koncept som finns över hela landet och ett spännande alternativ till de vanliga sommarjobben. Här får du möjlighet att sommarjobba som ”egen företagare” och chansen att skapa ditt eget arbete i en egen verksamhet. Du utvecklar din företagsamhet och ditt entreprenörskap. Och vem vet, kanske tjänar du lite extra pengar förutom din lön?! Lönen är densamma som för feriearbete.

Utbildningen sker i Ystad och alla ungdomar får en liten summa i startkapital (som redovisas), lön och ett Jojo Sommarkort. Uttagningen till platserna som Sommarlovsentreprenör sker genom speed-dating.
Projektet drivs av kommunerna i Ystad, Simrishamn och Tomelilla i samarbete med Sparbanken Skåne och Region Skåne.

Tidsperioder att välja mellan
v. 25-28

Läs mer på: http://www.sommarlovsentreprenor.se/

Och kolla denna film!


  • Steg 1 – Ansök här om att få vara med i sommarlovsentreprenörerna innan sista ansökningsdagen den 8 april.
  • Steg 2 - Obligatorisk kick off vecka
    Programmet startar med en veckas kick-off där varje deltagare får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för sitt företag.
  • Steg 3 - Testa din affärsidé
    Du startar upp ditt företag och börjar sälja den produkt eller tjänst du har som idé. Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. De flesta brukar jobba med sitt företag i minst 3 veckor.
  • Steg 4 – Kick-out!
    Det avslutande steget är en gemensam kick-out. Då samlas vi allihop, tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren. Då avslutas också ditt företag i sommarlovsentreprenörsformen. Vill du fortsätta att driva ditt företag så kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det.

Här nedan ser du två filmer från tidigare sommarlovsentreprenörer. Besök gärna Sommarlovsentreprenörernas hemsida för mer inspiration.

Har du några frågor kring sommarlovsentreprenörerna, kontakta:

Martin Jacobsson
Arbetsmarknadshandledare

Telefon: 0417-18352
E-post: martin.jacobsson@remove-this.tomelilla.se