Street, musikal, jazz, funk, balett

Dans är en upplevelse. Dans är kreativitet. Dans ger självkänsla.

Oavsett vem du är finns en plats för dig i dansen. Har du också sett coola dansnummer till dina favoritlåtar? Vill du också vara en del av en dansgrupp? Kan du inte sitta still och vill dansa loss?

Varje dansklass innehåller både grundläggande dansträning och koreografiträning. Dessa anpassas i största mån efter varje elev så du är välkommen oavsett hur mycket du dansat tidigare. 

Årskursindelningen är en riktlinje för dig som kommer ny till oss. Eleven har i samråd med pedagogen sedan möjlighet att dansa och showa i den grupp som främjar elevens individuella utveckling bäst.

Beskrivning av våra olika dansgrupper

Från förskoleklass - åk 2

Genom övningar anpassade för barnen möter de dansens värld.

Barnen får undersöka rörelsemönster, koordination samtidigt som de får njuta av sin favoritmusik. Att få kontroll över sin kropp är en stor process i barnens utveckling, något som dansen kan främja stort samtidigt som de på ett kreativt sätt får röra på sig. Vi går på ett roligt sätt genom dansens grunder och dansar loss för att stärka varje barns självkänsla. 

Schema

Danssal, Kastanjeskolan - Måndagar kl. 16.30-17.15 

DanceMix 1 från åk 3-4
DanceMix 2 från åk 5-6

Detta är den utmärkta gruppen både för dig som vill dansa loss för att det är roligt och för dig som vill lära dig mer och kanske fortsätta med dansen i framtiden. Här blandas fart och fläkt med grundläggande dansträning för att öka förståelsen för musik, motorik, rytm och rörelse. Detta samtidigt som dansen stärker självkänslan och självförtroendet. 

Vi repeterar in olika koreografier till vår favoritmusik, så ta gärna med dig musikförslag. Vi lär känna varandra genom dansen och får uttrycka oss kreativt och skapande. DanceMIX finns i Tomelilla.

 

Schema

Kastanjeskolan, Danssalen - Onsdag kl. 17.00-17.45 Grupp 1

Kastanjeskolan, Danssalen - Onsdag kl. 15.45-16.45 Grupp 2

Gymnastiksalen, Smedstorp skola - Tisdag kl. 15.20-16.20 Grupp 1

Gymnastiksalen, Smedstorp skola - Tisdag kl. 16.30-17.30 Grupp 2

Från förskoleklass - åk 3

Dans – Teater – Sång. Gillar du alla? En fantastisk möjlighet för den estetiska kreativiteten och för att stärka självförtroende.

Barnen får möta scenkonstens tre grundpelare och får på ett lekfullt och inspirerande sätt ta sig an olika övningar från alla tre ämnena på sin nivå. Vi stärker vår självkänsla och har samtidigt en fartfylld och sprudlande stund, full av dans, teater och sång.

Showkids erbjuds som ett tillfälligt projekt och vi träffas på Smedstorps skola.  

Schema

Gymnastiksalen, Smedstorp skola - Tisdag kl. 14.30-15.15

Från åk 7

Groove är dansgruppen med våra äldsta elever. Vi blandar de moderna dansstilarna med en grundläggande dansträning. Här lägger vi stor vikt vid koreografierna för att skapa färdiga nummer till musiken vi gillar.  Vi lär känna varandra genom dansen och sätter gemensamt och individuellt upp målen för oss. Vad vill vi uppnå?   

I gruppen främjas även varje persons kreativitet. Vi kommer arbeta med att skapa en egen koreografi ihop med danspedagogen för att hitta det egna individuella uttrycket genom dansen.

Schema

Danssalen, Kastanjeskolan - Onsdag kl. 18.00-19.00 Grupp 1

Danssalen, Kastanjeskolan - Onsdag kl. 14.30-15.30 Grupp 2

Äntligen har Tomelilla Kulturskola sitt eget Dance Crew på en avancerad nivå. Vill du dansa mer? Vill du öva mycket koreografi och är ditt mål att få stå på scen? Då kan The great dance crew vara något för dig. Du som går på gymnasiet har förtur.

Schema

Danssalen, Kastanjeskolan - Måndagar kl. 17.30-18.50