Barn, ungdom och skola

Visningar och verkstäder för skolor

Tomelilla Konsthall erbjuder pedagogisk programverksamhet för förskolan, grundskolan och gymnasiet. Visningar av aktuell utställning kan i förekommande fall kombineras med en kreativ verkstad där eleverna själva får skapa. Till varje aktuell utställning skapas ett unikt skolprogram som inte bara ger elever och lärare en möjlighet att uppleva konst utan som också innehåller moment som är kopplade till läroplanen.   

En visning varar ca 40 min och skolgrupper bokas med fördel in på måndagar då konsthallen håller stängt för allmänheten. Tomelilla Konsthall erbjuder även visningar för pedagoger samt uppsökande verksamhet. All pedagogisk programverksamhet är kostnadsfri för skolor i Tomelilla kommun.

Alla gruppbesök måste förbokas. Detta gäller även skolklasser och andra större sällskap som väljer att besöka utställningen utan guidning

All pedagogisk programverksamhet är kostnadsfri för skolor i Tomelilla kommun.
För förskolor och skolor ifrån andra kommuner är kostnaden 350 kr/grupp.

Under 2019 erbjuds skolprogram till samtliga utställningar.
Under perioden 16 november 2019 – 8 mars 2020 visas den egenproducerade och interaktiva utställningen Anna Höglund. Anna Höglund är en av våra mest uppskattade barnboksförfattare och illustratörer och i utställningen visas såväl originalskisser till flertalet av Höglunds böcker, som uppbyggda miljöer ur böckerna. I samband med utställningen tillhandahålls ett skolprogram med fokus på läsförståelse och berättande i text och bild. Programmet riktar sig särskilt till årskurs 3-9.

För mer information eller bokning kontakta:
Désirée Lennklo
0417- 181 07
desiree.lennklo@tomelilla.se

Senast uppdaterad: 2020-01-08