Aktuell utställning

Lyssna

Vernissage fredagen den 17/11 kl. 17-19.30

18/11 – 21/1 2018 enstenenstenensten

Kennet Williamsson

Kennet Williamsson, född 1951, har varit verksam som keramiker, konstnär och formgivare i över 50 år. Han har haft ett stort antal utställningar i både Sverige och utomlands och finns representerad vid många museer och institutioner. Sedan 1984 har han regelbundet undervisat vid Konstfack, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och Capellagården på Öland. Kennet Williamsson erhåller statlig inkomstgaranti sedan 1992 och blev tilldelad Prins Eugens medalj 2006.

Inspirerad av äldre tiders föremål och av keramiska traditioner skapar Kennet Williamsson keramik som berör. Det vilar en tidlöshet och ett lugn över hans avskalade estetik, som står i dialog med traditionen.
I  utställningen enstenenstenensten visar Kennet Williamsson en installation på konsthallens övre plan. På nedre plan visas en serie fat som inte visats tidigare. Faten är dekorerade av Tom Hedquist.

fotograf: Patrik Johansson

18/11 – 21/1 2018 Arkitekturkulturen

Mattias Backström

Fotografi

Mattias Backström, född 1978, har under de senaste tio åren fokuserat blicken mot linjer och mönster funna i modern arkitektur. Hans fotografier från New York, Los Angeles och flertalet europeiska städer porträtterar kända och mindre kända byggnadsverk på ett sätt som kan få betraktaren att se på sin arkitektoniska omgivning med nya ögon. Bilderna föreställer allt ifrån utsnitt av fasader i dramatiska vinklar till mindre detaljstudier av interiörer. De är tomma på människor och strukturen står i fokus. Miljöerna som skildras är sällan eller aldrig namngivna. I ensamt majestät breder byggnader ut sig i det stora formatet, som helgedomar eller dokument över vår samtida urbana existens. De porträtterade objekten framkallar känslor av alienation såväl som nyfikenhet. Mattias Backström fångar storslaget det tysta samspel som pågår mellan linjer, mönster och ytor i stadens rum.

Mattias Backström är självlärd och har de senaste tio åren ställt ut på omkring 30 platser från Östersund i norr till Hamburg i söder. År 2015 hade han en stor utställning på Abecita Konstmuseum i Borås.