TLF -Tomelilla Landsbygds Fibernät

Lyssna

Lämna intresseanmälan!

Den 12 december beslutade kommunfullmäktige i Tomelilla kommun att påbörja en utbyggnad av fiber i de områden på landsbygden där inget annat företag bygger för tillfället. Snart kan fiber vara en verklighet även hemma hos dig! För att prioritera områden för utbyggnad behöver vi först din intresseanmälan.

Anmälan är inte bindande! Om du har gjort en beställning under 2015 eller efter så behöver du inte göra en intresseanmälan.

Ju fler som anmäler sig i ditt närområde, desto större chans är det att vi prioriterar utbyggnaden just där. Så sprid ordet till grannarna!

Vi prioriterar en fiberutbyggnad på landsbygden för att alla medborgare ska ha lika förutsättningar till höghastighetsbredband. Det är en förutsättning för att följa med i samhällsutvecklingen, och ger en ökad livskvalitet hos Tomelillas invånare.

Idag ligger anslutningsavgiften på 25 000 kronor inklusive moms.

Karta över vad som räknas som landsbygd kan du se här. Dvs fastigheter innanför det gröna området utanför tätorterna.

Område i Östra Ingelstad och Kverrestad

Just nu har IP Only en säljkampanj om fiberutbyggnad i Östra Ingelstad och i en del av Kverrestad. För att höra mer om denna kampanj kontakta IP Onlys kundtjänst via följande länk http://skane.ip-only.se/
De kan svara på frågor om planerat utbyggnadsområde, priser och hur stort intresset är.

Efteranslutning

Bor du i ett område på landsbygden där det redan finns fibernät och din fastighet inte är ansluten är du välkommen med en beställning av efteranslutning. Enligt kommunallagen så gäller självkostnadsprincipen, det vill säga den faktiska kostnaden, vid en efteranslutning till ett fibernät.

Är du intresserad av att ansluta din fastighet till fibernätet var vänlig kontakta Monika Jingmond.

Skåne-Tranås och Spjutstorp

I Skåne-Tranås och Spjutstorp har Teleservice i Sjöbo ett befintligt fibernät. Teleservice planerar även att söka stöd för en fiberutbyggnad från Skåne-Tranås mot Fågeltofta och Månslunda, samt mellan Everöd och Sälshög.

Är ni intresserad av fiber och bor i något av dessa områden ska ni ta kontakt med Teleservice.  

Kontakta oss

Monika Jingmond
0417-183 07
monika.jingmond@remove-this.tomelilla.se

Se ditt utbud av tjänster

Ditt lokala utbud av bredbandstjänster hittar du på TLF's sida hos Zmarket.

tlftomelilla.Zmarket.se

Vid tekniska problem

Ta kontakt med er tjänsteleverantör, företaget som levererar tjänsten. De har i uppgift att felsöka och se till så problemet åtgärdas.